YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 21:48

TEKİRDAО FOTOОRAF SANATÇILARI DERNEĞžİ ÜYELERİ SERGİ AÇTI

A
A
A
TEKİRDAО FOTOОRAF SANATÇILARI DERNEĞžİ ÜYELERİ SERGİ AÇTI

Tekirdağ Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyeleri, Malkara Kız teknik ve Meslek Lisesinde fotoğraf sergisi açtı.
Çarşamba günü sabah hazırlanan serginin açılışını yapan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü İbrahim Çakal, "Okulumuza gelerek bin bir uğraşla, emek ve zahmet harcanan fotoğraflarını sergileyen Tekirdağ Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyelerine okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederim. Umarım bu zevkli, bir o kadar da meşakkatli olan fotoğrafçılığa öğrencilerimiz merak ederde öğrenir ve ileride kendi sergilerini açarlar" dedi.
Tekirdağ Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyesi ve gazeteci- yazar Kemal Elitaş`ta gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Bizler fotoğrafçılığı bir hobi olarak yapan grubuz. Tekirdağ`da bu sergiyi ve daha geniş bir fotoğraf yelpazesini içeren sergimizi açtık. Kısmet olursa Malkara`da ve diğer okullarımızda bu sergiyi açmayı düşünüyoruz. İnşallah bizlerin bu çabaları yeni fotoğrafçıların yetişmesine vesile olur. Okul müdürümüze ve öğretmenlerimiz ile ilgilerini esirgemeyen öğrencilerimize teşekkür
ederiz" dedi.
Malkara Kız Teknik ve Meslek Lisesinde açılan sergiye Tekirdağ Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Meliha Elitaş, yönetim kurulu üyeleri Kemal Elitaş, Ergün Kayacan, Hilmi Baysal, Hüseyin Yıldız ve Cihan Özmen ile okul idaresi ve öğrencileri katıldı.
Sergi öncesi Fotoğraf Sanatçısı Kemal Elitaş`ın çektiği fotoğraf hakkında bilgi verirken Fotoğraf sanatçısı Cihan Özmen karma fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisi sunumu yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.