YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 16:24

AK PARTİ KÜLTÜR MÜDÜRÜ ALTAŞ`A ZİYARET

A
A
A
AK PARTİ KÜLTÜR MÜDÜRÜ ALTAŞ`A ZİYARET

AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Teşkilatı, Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş`ı makamında ziyaret etti.
Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, Başkan Yardımcıları Hakan Kıran ve İrfan Balcı, İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Recep Güven ve Hilal Eliaçık`ın katıldığı ziyarette Turizm Haftası etkinlikleri ve Tekirdağ`ın Turizm değerleri konuşuldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, AK Partİli heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, turizmin kültürel etkileşime katkısından, ülke ve şehirlere sağladığı ekonomik değerlerden bahsetti. Altaş, önümüzdeki Turizm sezonunun Tekirdağ`da daha verimli geçmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.
Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ise Turizmin, farklı kültürlerin birbirini tanıması, kaynaşması ve evrensel barışın sağlanmasında önemli bir yere sahip olduğunu aktardı. Tunca, sahil kentlerinde deniz turizminin yanı sıra doğa, tarih, kültür gibi turizm çeşitliliği sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, ``Tekirdağ konumu gereği kadim toplulukların yaşam alanı içerisinde yer almış taşı toprağı tarih zenginliğiyle dolu bir kentimiz. İlimizin doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması noktasında kamu ve özel sektörün bir sinerji oluşturması gerekiyor. Bu sayede Turizmi fırsata çevirerek ilimizin ekonomik hayatına katkı sağlayabiliriz.`` dedi.
Türkiye`nin dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında yer aldığını hatırlatan Tunca, hedeflerinin Tekirdağ`ın Türkiye`nin turizm pastasındaki payı artırmak olduğunu belirtti. AK Parti iktidarı ile Turizm alanında adeta bir patlama yaşandığını vurgulayan Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, ``2002 yılında Türkiye`yi ziyaret eden yabancı turist sayısı 13 milyon iken, 2010 ve 2011 yıllarında bu sayı 31,5 milyona ulaştı. Partimizin bacasız sanayi olarak adlandırılan Turizmi canlandırması ülkemize ekonomik anlamda ciddi katkılar sağladı. Bu noktada dünya turizm pastasından daha çok pay almak için her ilimize görevler düşüyor. Bu noktada bize de önemli görevler düşüyor. Yaşadığımız ili değerleriyle en iyi şekilde tanıtarak ülkemizin turizm alanındaki ziyaret gücünü geliştirmeye katkı sağlamalıyız.`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da zabıta ve polis tır denetiminde Aksaray’da cadde ve sokaklarda tır parkı denetimine çıkan polis ve zabıta ekipleri park yasağına uymayan tırlara ceza kesti. Aksaray’da artan trafik yoğunluğu ve şehir içi trafiği etkileyen, cadde ve sokaklarda kör nokta oluşmasına neden olan tır parklarına yönelik emniyet ve zabıta ekipleri denetime çıktı. Trafikte yolun görünmediği ve trafiği olumsuz etkilediği yönünde gelen ihbarlara yönelik denetime çıkan ekipler, yasağa uymayan tırların plakalarına ceza yazdı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi tarafından İl Trafik Komisyon kararı ile tırların belediyenin yaptığı tır parkı dışında bulvar, cadde ve sokaklara park etmelerinin yasak olduğu şehirde zabıta ve trafik polisleri cadde ve sokakları bir bir gezerek hatalı park eden tırların izini sürdü. Denetimlerde tır sürücülerine park yasağına uymaları konusunda uyarılarda bulunulduğu gibi, kurallara aykırı hareket eden tır sürücülerine de 690 TL idari para cezası kesiliyor. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerle, şehir içi trafiğin akışının düzenlenmesi ve meydana gelebilecek kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Trafik düzeni ve şehir estetiği açısından tır parklanmalarına sıkı denetimlerle müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve şehir içi trafiğin sorunsuz işlemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi. Denetimlerin gece ve gündüz aralıksız sürdürüleceği öğrenildi.