GÜNDEM - 22 Ekim 2024 Salı 17:00

Umreye gideceklere uygulamalı eğitim verildi

A
A
A
Umreye gideceklere uygulamalı eğitim verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Sivas’tan kutsal topraklara gidecek olan 47 umreci için eğitim semineri düzenlendi.


Ay Yıldız Camisinde yapılan programda umrecilere bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, “Sizler Rahmanın seçtiği, kutsal topraklara davet edilen insanlarsınız. Çünkü imkanı olup da kutsal topraklara gidemeyen birçok insanımızın olduğu ortamda, kutsal topraklara gidiyor olmanız sizler için büyük bir nasip. Resulullah Efendimiz hac ve umre yolculuğuna davet olmadan gidilemeyeceğini ifade ediyor” dedi.


Din görevlilerinin kutsal yolculuk esnasında vatandaşlara her türlü konuda yardımcı olduğunu hatırlatan Müftü Altunkaya, umrecilerin kutsal topraklarda yaptıkları her türlü hareket ve davranışa dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek “Çok sabırlı olun” uyarısında bulundu.


Umrecilere daha sonra uygulamalı olarak ihrama giriş, tavafın yapılışı ve Safa-Merve arasındaki yürüme şekli gibi ibadetler sırası ile gösterildi.



Umreye gideceklere uygulamalı eğitim verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Hacıkerimoğlu: "Benim önceliğim Trabzonspor başkanlığı değil, kulübün camiaya iadesiydi" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yönetim kurulu üyesi ve adı Trabzonspor başkan adaylığı için geçen Mustafa Hacıkerimoğlu, önceliğinin Trabzonspor başkanlığı değil, kulübün camiaya iadesi olduğunu söyledi. Mustafa Hacıkerimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Öncelikle, Trabzonspor başkanlığına beni layık görüp bu göreve aday olmam için telkinde bulunan büyüklerimize ve camianın her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yıllardır üzerinde çalıştığımız, mevcut başkanımız da dahil olmak üzere, eski başkanlarımızın tamamını ziyaret ederek uzun uzun anlattığımız bir projemiz var. Ancak, demokrasinin devre dışı kaldığı, azınlığın bağımsızca karar verdiği, tek taraflı bilgilerle yetinmek zorunda kaldığımız ve büyük bilgi kirliliği yaşadığımız bir zaman dilimi içerisindeyiz. Camiamızın büyükleriyle istişare halindeyiz; fakat biz sadece Trabzonspor kongresini konuşmuyoruz, biz bir değişimi konuşuyoruz. Çoğunluğun iradesiyle hareket edilmesine inanan, uzmanların karar verdiği ve şeffaflığın uygulandığı bir zaman dilimini konuşuyoruz. Aynı zamanda, Trabzonspor yönetimi henüz kongre tarihini ilan etmemiştir" ifadelerini kullandı. "Benim önceliğim Trabzonspor Başkanlığı değil, Kulübün camiaya iadesidir" "Benim önceliğim Trabzonspor Başkanlığı değil, Kulübün camiaya iadesidir" diyen Hacıkerimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bu konuda büyüklerimizle ve çoğunluğun görüşünü alarak bir uzlaşı sağlanması halinde, ben her zaman söylediğim gibi, bu büyük akrabanın emrindeyim. İstişarelerimiz sonuçlandığında neden “iade"yi konuştuğumuzu ve bunu nasıl hayata geçireceğimizi sizlerle paylaşacağım. Bu kulüp bize büyüklerimizden toprak gibi miras kalmıştır. Bu miras üzerinde haklarımız olduğu gibi sorumluluklarımız da vardır. Bu sebeple her birinizin duygu ve düşünceleri benim için çok önemlidir."
İstanbul Bakan Kacır’dan sanayi ve teknoloji diplomasisi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı-SAHA EXPO çerçevesinde bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi “SAHA İstanbul” tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen, 120’den fazla ülkeden 1478 firma, 178 yabancı alım heyeti, 25’i bakan düzeyinde olmak üzere 312 resmi heyetin katılım sağladığı Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı-SAHA EXPO’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Bakan Kacır, ilk görüşmesini ikili ilişkilerin her alanda ilerleme kaydettiği, 2011 yılından bugüne ise “stratejik ortaklık” seviyesinde yürütülen Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile görüştü. Kacır, Irak Sanayi ve Madenler Bakanı Prof. Dr. Halid Battal Necim ile görüşmesinde; KOSGEB’in uygulayıcı kurum olarak belirlendiği Kobiler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşması gibi konular ele alındı. Kacır, Avrupa Birliği (AB), Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci (GDAÜ), Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) ve NATO gibi platformlarda ikili siyasi, diplomatik, askeri ilişkilerin çok katmanlı olarak devam ettiği Romanya’nın Ekonomi, Girişimcilik ve Turizm Bakanı Ştefan Radu Oprea ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede daha önce imzalanan Türkiye-Romanya Ortak Sanayi Çalışma Grubu (OSÇG), Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşması ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Desteklenmesine Yönelik Mutabakat Zaptı konuları değerlendirildi. Kacır, Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur ile görüşmesinde; Uzay Araştırmalarında Kullanılacak Uzay Bilimleri, Teknolojileri ve Uygulamaları Aracılığıyla Dış Uzay ve Yer Sistemlerinin Kullanımı Alanında İşbirliği Anlaşması, Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması, Ayni Hibe Desteği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kalkınma İş Birliği Anlaşması, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması anlaşması konuları ele alındı. Görüşmede ayrıca, uluslararası finans kuruluşlarının desteği ile başta KOBİ’ler olmak üzere sınai kalkınma alanında da iş birliklerini artırmak, Somali kalkınmasını hızlandırmak gibi konular da gündeme geldi.