ASAYİŞ - 09 Eylül 2024 Pazartesi 11:38

Sivas’ta trafik kazalarına 8 ayda 16 kurban verildi

A
A
A
Sivas’ta trafik kazalarına 8 ayda 16 kurban verildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı 2024’ün Ocak-Ağustos döneminde Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının istatistiklerini açıkladı.


Verilere göre kentte bu yılın ilk 8 ayında bin 353 ölümlü-yaralanmalı kaza meydana geldi. Bu kazalar sonucu 16 kişi hayatını kaybederken 2 bin 506 kişi de yaralandı.


Sivas’ta Ocak-Ağustos döneminde meydana gelen maddi hasarlı kaza sayısı ise bin 128 olarak kayıtlara geçti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Yılın Türkiye Ahi Kalfası Konya’dan 2018’de Yılın Türkiye Ahi Ustası, 2019 ve 2020 yıllarında ise yılın Ahi çıraklarını çıkarma başarısını gösteren Konya, 81 il arasında yine ilk defa yılın Türkiye Ahi Kalfasını çıkarttı. Büyük bir başarıya imza atıldığını kaydeden Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, "Konyalı esnaf ve sanatkarlarımızla gurur duyuyoruz. Bu önemli başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 81 il arasında Konya Yılın Türkiye Ahi Kalfası çıkardı KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, büyük bir başarıya imza atıldığını kaydederek, “Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, 2018 yılında Yılın Türkiye Ahisi’ni, 2019 yılında Yılın Türkiye Ahi Çırağını ve 2020 yılında da 81 il arasında yine Yılın Türkiye Ahi Çırağı’nı Konya’dan çıkararak büyük bir başarıya imza atmıştık. Bu yıl başarımızı taçlandırarak Yılın Türkiye Ahi Kalfasını çıkarttık. Yılın Türkiye Kalfası seçilen Seyit Çopur kardeşimiz, şehrimizi Kırşehir’de temsil edecektir. Yılın Ahi Kalfamızı tebrik ediyor ve bu önemli başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. KONESOB olarak bundan sonra da önemli başarılara imza atmaya devam edeceğiz” dedi. Ahilik Haftası’nda Konya’da çeşitli etkinlikler Başkan Karabacak, bu yıl Konya’da düzenlenecek olan 37. Ahilik Haftası Etkinlikleri için hazırlıkların tamamlandığını da belirterek 24 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek olan Ahi esnafının yürüyüşüne tüm Konya halkını davet etti. 23 - 29 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak 37. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Konya’da açılış etkinliği 23 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak ve oda başkanlarının Anıt Alanında çelenk koymasıyla başlayacak. 24 Eylül Salı Günü ise, Konya protokolü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı oda başkan ve yöneticileri ile esnaf ve sanatkarların, vatandaşların ve öğrencilerin de katılımıyla Ahi Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Alaeddin Bulvarı üzerinden başlayacak ve Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilecek olan yürüyüş Kapı Camii meydanında sona erecek. Buradaki törende ise kalfalıktan ustalığa geçişi temsilen Şed Kuşanma Gösterimi yapılacak. Programda protokol konuşmalarının ardından Konya’da İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına plaket verilecek. 27 Eylül Cuma günü ise esnaf ve sanatkarlara ve vatandaşlara Ahi Lokması ikramı yapılacak, sonrasında ise kan bağışında bulunulacak. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, “Konya’ya yakışır bir şekilde Ahi Evran’ı anacağız ve onun kıymetli mirasını korumak için düzenlenecek olan etkinliklere tüm esnaf ve sanatkarlarımızı ve vatandaşlarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Manisa Cemar Mermer, Dubai’de sektörün nabzını tuttu Mermer ve traverten sektörünün öncüsü Cemar Travertine & Marble Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve Genel Müdürü Yusuf Yalçın, Dubai’de faaliyet gösteren sektör temsilcileriyle iş görüşmesi yaptı. Dünyanın dört bir yanına ihracat yaparak ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan ve sektörde öncü bir firma olan Cemar Travertine & Marble’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Genel Müdür Yusuf Yalçın ile beraber Dubai’de sektör temsilcileriyle temasta bulundu. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği(İMİB) temsilcileriyle sektörün gelişimi ve geleceği üzerine görüşmelerin gerçekleştiği toplantıda, Türkiye’nin Dubai Ticari Ataşesi Muhammed Emin Erkal ile de bir araya gelen Cemar Travertine & Marble Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, firmanın yürüttüğü hizmet politikası ve ülke ekonomisine sağladığı katkılar ile ilgili Erkal’a bilgiler verdi. Dubai’deki temaslarının verimli ve bir o kadar da keyifli geçtiğini dile getiren Cemar Travertine & Marble Genel Müdürü Yusuf Yalçın, “Dubai’de faaliyet gösteren sektör öncüleriyle B2B görüşmelerini de bitirdik çok şükür. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Bey ve ihracat uzmanlarımızla beraber yaptığımız görüşmeler keyifli ve verimli geçti. Devamı ve neticesi de iyi olur inşallah. Türkiye’nin Dubai Ticari Ataşesi Muhammed Emin Erkal beyin de ziyaret ettiği bu güzel organizasyonda emeği geçen İMİB temsilcilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Devletimizi de şirketimizi de en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Malatya Deprem bölgesi Malatya’da Emlakta doğrulanmış ilan uygulaması sevindirdi Emlak sektöründe yeni yürürlüğe giren ilan doğrulama uygulaması deprem bölgesinde olumlu karşılanırken, Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Sektörde yetki belgesi olmayan emlakçı ilan açıklamasında bulunamayacak uygulama haksız kazanç olayına dur diyerek fiyat istikrarını sağlayacak“ dedi. Emlakta doğrulanmış ilan dönemi 15 Eylül’de başladı. Yeni sistemle amaçlanan ise sahte ilanların öngüne geçmek ve fiyat istikrarını sağlamak. “158 bin 460 TL idari para cezası uygulanabilecek” Uygulamanın deprem bölgesi Malatya’daki emlak sektörüne olumlu anlamda yansımalarının olacağını kaydeden Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, ”Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya konuldu. Uygulama ile artık sitelerde ilanlarda bulunanların mutlaka mal sahibi tarafından yetkilendirilmiş olması gerekiyor. Sektörde yetki belgesi olmayan emlakçı ilan açıklamasında bulunamayacak yetkilendirilmeden ilan beyanında bulunanlara yönelik 158 bin 460 TL idari para cezası uygulanabilecek. Uygulama sahte ilanda bulunarak haksız kazanç elde edeceklere dur diyecektir ayrıca fiyat istikrarını sağlayacaktır” dedi. “Malatya’da 2 bin satılık bin dolayında ise kiralık konut ilanı mevcut” Kentte 6 Şubat 2023 depremleri öncesinde inşa edilen konutlara vatandaşların güven duymadığını aktaran Özgül, “ İlan sitelerine baktığımızda Malatya’mız da 2 bin civarında satılık konut bin dolayında ise kiralık ilanları var. İlan edilen binaların bir çoğu depremleri görmüş yapılar. Bu noktada talepler çok az böyle olunca fiyatlar ise aşağı doğru çekiliyor. Eski yapılardaki fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. Bu da insanların halihazırdaki binalara güven duymadığını göstermektedir. Öte yandan kira fiyatları oldukça yüksek bugün Malatya’mızda 15 bin TL’den aşağı kiralık ev bulmak çok zor“ diye konuştu.