GÜNDEM - 06 Eylül 2024 Cuma 11:57

Sivas’ta başıboş köpek şiddeti

A
A
A
00:00
00:00
HD

Sivas’ta aileleriyle piknik yapan iki çocuğa başıboş sokak köpekleri saldırdı. Aile ve çocuklar şoku atlatmaya çalışırken Sivas Belediyesi’nin savunması ise olay kadar üzücü oldu.

Sivas’ta Paşabahçe mesire alanında, piknik yapan bir ailenin çocuğu ve yeğenine başıboş köpekler saldırdı. Saldırıya uğrayan çocuklardan biri, kaçmayı başarırken diğer çocuk kalçasından ısırıldı. Çocuğun ısırıldığını gören aile hemen hastaneye giderek kuduz aşısı yaptırdı. Ardından belediye ihbar hattını arayarak şikâyette bulunan aileye ’ekip gönderiyoruz’ denilmesine rağmen ailenin yanına tüm gün ne gelen oldu ne de aileyi arayıp soran. Ertesi gün belediye tarafından kendilerine, ‘alanda köpek bulunamamıştır’ mesaj geldiğini belirten baba Harun Özer, “Çocuğum kalçasından ısırılmış. Yeğenim şoka girmiş. Alanda hiçbir güvenlik personeli yok. Belediyeyi arayıp şikayette bulunduk. Ertesi gün bize, ’söylenen alanda köpek bulunamamıştır’ diye bir mesaj geldi. Daha sonra biz görevlilerle buluştuk. Görevli bize ‘burada elli, altmış köpek var hangisini toplayalım?’ dedi. Bize hem ’köpek yok’ diye mesaj attılar hem de böyle söylediler. Hukuki süreci başlattık” ifadelerine yer verdi.

Sivas’ta başıboş köpek şiddeti

“Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum”

Akşama kadar ekip beklediklerini fakat kimsenin gelmediğini söyleyen Özer, “31 Ağustos Cumartesi günüydü. Ağabeyimle beraber pikniğe gelmiştik. Çocuklar parka gitmişti. Parktan geri dönerlerken köpekler bir anda çocukları görüp hırlayarak üstlerine doğru koşmuş. Çocuklarda korkuyla koşarken bir köpek benim çocuğumu kalçasından ısırmış. Koşarak hemen yanımıza geldi. Ağabeyimin aracıyla çocuğumu hastaneye götürdük. Kuduz aşılarına başladık ve devam ediyoruz. Olay esnasında hiçbir güvenlik yoktu. Bu mesire alanı belediyeye ait olduğu için belediye ihbar hattını arayarak şikayet oluşturduk. Saat 15.30’da aradık bize ’hemen ekip yönlendiriyoruz’ dediler. Akşam 23.00’e kadar bekledik ne gelen oldu ne giden. Ertesi gün bize ’alanda köpek bulunamamıştır’ diye bir mesaj geldi. Daha sonra biz görevlilerle buluştuk. Görevli bize ‘burada elli altmış köpek var hangisini toplayalım?’ dedi. Bize hem ’köpek yok’ diye mesaj attılar hem de böyle söylediler. Hukuki süreci başlattık. Yetkililerden de gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum. Bu çocuklar nerede oynayacak? Mahallede köpek, orada köpek burada köpek. Bu hayvanların da bir canı var. Öldürülsün demiyoruz fakat çözüm bulunsun istiyoruz” dedi.

Sivas’ta başıboş köpek şiddeti

“Köpek kuduzsa çocuğum risk altında”

Köpeğin kuduz olma ihtimalinin olduğuna değinen anne Gamze Özer, “Burası bir piknik alanı. Burada sorumlular olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta buraya girmek için girişte para ödüyoruz. Fakat burada çocukların can güvenliği yok. Sadece çocuklar değil yetişkinlerin de yok. Çocuklarımız kuzenler. Oğlum 12 kuzeni 11 yaşında. Oğlum ısırılınca kuzeni köpeklerin çalılara taşıdığını ve orada parçaladığını düşünerek şoka giriyor ve öylece kalıyor. Biz çok sonradan bulduk. Çocuğum ısırıldığı için hemen hastaneye gittik, aşılarına başladık. Fakat belediye halen gelip köpeği bulamadığı için ne olacak bilmiyoruz. Eğer köpek kuduzsa benim çocuğum risk altında. Bunun sorumlusu kim? Aradan bir hafta geçmesine rağmen belediye halen sözde köpeği bulmak için buraya ekip gönderdiğine dair mesaj atıyor. Olayla ilgili hukuki süreç başlattık” şeklinde konuştu.

Sivas’ta başıboş köpek şiddeti

Fatmanur Akkişi - Onur Erden

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sinop’ta İl Koordinasyon Kurulunun 2025 Yılı 1. Dönem Toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Vali Özarslan, 2024 yılının 4. döneminde toplam 527 adet proje üzerinde çalışıldığını belirterek Sinop’ta yatırım projelerine ilişkin çalışmaların 15 genel ve katma bütçeli kuruluş, 9 yerel idare ve 9 adet de köylere hizmet götürme birlikleri olmak üzere toplam 33 kuruluş tarafından gerçekleştirildiği ve gerçekleştirilmeye devam edildiğini söyledi. 7 projeye tasfiye 2024 yılı 4. döneminde üzerinde çalışılan toplam 527 adet projeden 364’ünün tamamlandığını aktaran Vali Özarslan, 100 adet proje devam ettiğini, 17 adet proje ihale aşamasında olduğunu, 39 adet projeye ise çeşitli sebeplerden başlanamadığını, 7 projenin ise (ödenek geri çekildiğinden dolayı) tasfiye edildiğini belirtti. 2024 yılı 4. döneminde üzerinde çalışılan projelerin toplam değerinin 34 milyar 941 milyon 97 bin TL olduğunu söyleyen Vali Özarslan, "Bu projeler için 2024 yılında 6 milyar 725 milyon 797 bin TL ödenek ayrılmış olup, 2024 yılı için ayrılan ödeneğin 5 milyar 355 milyon 465 bin TL’si harcanmıştır. Projelerin toplam yılı harcama oranı yüzde 80’e tekabül etmektedir" dedi. Vali Özarslan, 2025 yılında Sinop’ta eğitimden ulaşıma, spordan turizme, sanayiden tarıma, iletişimden enerji alt yapı çalışmalarına kadar 27 projenin kamu yatırım programına alındığını söyleyerek, "Toplam tutarı 25 milyar TL olan projelerin Sinop’umuza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Eskişehir DSİ 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nün 2024 yılı faaliyet rakamları açıklandı Eskişehir Valiliği resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Devlet Su İşleri (DSİ) 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nün 2024 yılında 27 yerleşim birimindeki 3 milyon 629 bin 794 hektar alan içerisinde çalışmalar yaptığı aktarıldı. DSİ 3’üncü Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’in de içinde bulunduğu Kütahya, Bilecik, Sakarya illeri ile Ankara ilinin Polatlı, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerini kapsıyor. Aktarılan faaliyet bilgilerine göre, Sakarya Nehri kıyısında kalan 27 yerleşim birimindeki 3 milyon 629 bin 794 hektar alan içerisinde baraj ve gölet gibi depolama sistemlerinin inşa edilmesinin yanı sıra; sulama, taşkın koruma, içme suyu tesisleri, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları yapıldı. DSİ 3’üncü Bölge Müdürlüğü Eskişehir il sınırları içerisinde, 2024 yılında toplam 808 milyon TL yatırımla 1 adet gölet tamamlandı. Ayrıca 34 bin 710 dekar alan sulamaya açılarak, su depolama kapasitesi 540 bin metreküp artırıldı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak üzere inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle de 3 yerleşim yeri taşkın riskine karşı korumaya alındı. Yanı sıra, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 50 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı. DSİ 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nün yapımı devam eden yatırımları içerisinde 2 adet gölet, 1 adet büyük su işi sulaması, 1 adet gölet sulaması, 2 adet yeraltı suyu sulaması, 9 adet arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri, 1 adet sel kapanı ve 1 adet taşkın koruma inşaatları yer alıyor. Bununla birlikte ihale süreci devam eden yatırımlar ise 1 adet baraj, 2 adet büyük su işi sulaması, 4 adet gölet sulaması, 1 adet sulama yenileme, 4 adet taşkın koruma, 1 adet taşkın ve ve rüsubat kontrolü, 1 adet yeraltı depolaması ve 1 adet yerüstü sulaması olarak aktarıldı.