ASAYİŞ - 11 Ekim 2024 Cuma 12:45

Keskin virajı alamayarak tırı devrildi, sürücünü üzüldüğü anlar böyle görüntülendi

A
A
A
Keskin virajı alamayarak tırı devrildi, sürücünü üzüldüğü anlar böyle görüntülendi

Sivas’ta kovalı kavşağında 380 derecelik yay şeklindeki keskin virajı alamayan mermer yüklü TIR sürücüsü aracı devirdi. Kazayı yara almadan atlatan sürücünün üzüntüsü görenleri de üzdü.



Sivas’ta Şarkışla istikametinden Sivas istikametine gelen Ramazan Könez idaresindeki 55 UG 195 plakalı Scania marka mermer yüklü TIR kovalı kavşakta 380 derecelik yay şeklindeki keskin virajı alamayarak devrildi. Meydana gelen kazada sürücü kazayı yara almadan atlattı. Olay yeri temizleme çalışmaları yapılırken sürücü Könez’in üzgün hali kameralara yansıdı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


(FA-GF-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN’de yeni dönem için öğrencilere kapsamlı tanıtım ve bilgilendirme Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak hazırlanan GAÜN Uyum 2024 programı Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Programın açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Nuh Okumuş Gaziantep Üniversitesi’ne yeni başlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu. Öğrencilerin GAÜN’e geldikleri için şanslı olduklarını belirten Okumuş, “Üniversitemiz 3 dilde eğitim veren köklü ve iyi bir üniversite, sizlere sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimi de destekleyen bir ortam sunacak. Burada edineceğiniz deneyimler, kariyer hayatınızda fark oluşturacak” dedi. Öğrencilerin kaliteli bir eğitim-öğretim süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan ve üç oturumda gerçekleştirilen GAÜN Uyum programı kapsamında tanıtım sunumları ve üniversitenin yapısı, bölümleri ve sunduğu akademik imkanlar hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler atölyeler, stüdyolar, kütüphane ve teknik ekipmanlar gibi eğitim sürecinde yararlanabilecekleri imkanlar hakkında da detaylı bilgi edindiler. Programda kampüs imkanları, kayıt işlemleri, ders seçimi, danışmanlık sistemi, sınavlar, disiplin kuralları ve yurt dışı eğitim fırsatları gibi konularda da öğrenciler bilgilendirildi. Bunun yanı sıra Erasmus öğrenci değişimi programı hakkında öğrencilere bilgi aktarılarak, öğrencilerin uluslararası fırsatlara erişiminin artırılmasına imkan sağlandı.
Muğla Stratonikeia’da 3 bin 500 yıllık anahtar taşıma töreni Muğla’nın Yatağan ilçesinde yer alan ve 3 bin 500 yıl önce kurulan dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia, üniversite öğrencilerinin katılımıyla tarihi bir geleneğe ev sahipliği yaptı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kültürel Miras Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen sembolik anahtar taşıma töreni, antik dönemdeki Hekatesia geleneğini yeniden canlandırdı. Antik dönemde dini merkez Lagina’dan siyasi merkez Stratonikeia’ya bağlılık bildirmek amacıyla düzenlenen Hekatesia töreni, bu kez öğrenciler tarafından sembolik bir yürüyüşle hayata geçirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediye Başkanlığı ve Stratonikeia-Lagina Kazı Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlik Stratonikeia Antik Kenti’nin kuzey kapısından başladı. Yürüyüş boyunca öğrenciler, antik dönemde olduğu gibi, dini merkezin bağlılığını temsil eden anahtarı Stratonikeia’ya taşıdı. Yürüyüş, Stratonikeia’nın en önemli yapılarından biri olan Bouleuterion (Meclis Binası’nda) sona erdi. Protokol üyeleri tarafından karşılanan öğrenci, anahtarı Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’a teslim etti. Bu sembolik teslim töreni ile Lagina’nın, Stratonikeia’ya olan bağlılığı bir kez daha canlandırılmış oldu. Stratonikeia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, bu törenin hem antik kentin hem de bölgenin kültürel mirası açısından önemini vurguladı. Söğüt, "3 bin 500 yıllık tarihi bir döneme ait eserler burada korunuyor, sergileniyor ve gelecek nesillere miras bırakılıyor. 2 bin 300 yıl önce törenler burada düzenleniyordu ve bu törenler bölgenin en önemli geleneklerinden biriydi. Bugün bu geleneği sembolik de olsa canlandırmak bizim için çok değerli" dedi. Kazı çalışmalarının yıl boyunca devam ettiğini belirten Prof. Dr. Söğüt, Stratonikeia ve Lagina’daki bu tür kültürel etkinliklerin, antik döneme ait bilgilerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.