SAĞLIK - 12 Kasım 2024 Salı 10:28

Bel ve boyun fıtığına ameliyatsız çözüm

A
A
A
Bel ve boyun fıtığına ameliyatsız çözüm

Algoloji Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Cevdet Düger, radyofrekans yöntemi ile yapılan ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisi hakkında bilgiler verdi.


Sivas Medicana Hastanesi Algoloji Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Cevdet Düger, bel fıtığının cerrahi dışı tedavisinde en sık uygulanan yöntemlerinden birisi radyofrekans tedavisi olduğunu söyledi. Bu tedavi yöntemi hastalara büyük konforun yanı sıra hızlı iyileşme imkânı sunuyor. Ağrı konusunda hekime başvuran kişilerin en çok bel, boyun, baş, sırt, eklem diz kireçlenmelerine bağlı ağrılar ve yine son dönem kanser hastalarının olduğunu belirten Düger, “Bu şiddetli ağrılarını gidermek için gelen hastalara kullandığımız radyofrekans yöntemi bu rahatsızlıkların tedavisindeki en uygun yöntemlerden birisi. Bu nokta atış yöntem yaklaşık 45 dakika süren ve ameliyathanede uyguladığımız bir işlem. Ardından hastayı 1 saatte gözleyip ardından taburcu ettiğimiz bir yöntem, hastanın konforunu arttıran işlem sonrasında hastayı rahatlatan bir yöntem. Hasta çok şiddetli ağrılarla kıvranırken bize gelip daha sonra rahatlayarak buradan çıkmakta” ifadelerini kullandı.



İlaç tedavisi ile radyofrekans yöntemi destekleniyor


Gerçekleştirdiği tedavinin ağrılar için yüksek başarı oranı olduğunu kaydeden Dr. Düger, “Bel fıtıklarında fıtığın kendisinde tedavi ediyoruz, bel ağrılarına sebep olan etkenleri ortadan kaldırıyoruz veya boyun ağrılarına sebep olan etkenleri ortadan kaldırıyoruz bu şekilde ağrılı hastaları tedavi ediyoruz. Tedavi yöntemlerimizi ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi olarak ikiye ayırabiliriz. Bu süreçte ilaç tedavisini daha çok girişimsel tedavilerin yanına yardımcı tedavi olarak kullanıyoruz” dedi.



Kanser hastaları içinde kullanılabiliyor


Kanser hastalarının yaşadığı ağrıları azaltmada bu tedavinin önemli bir rolü olduğunu ifade eden Düger, “Öncelikle kanser hastalarımızda medikal tedavi yani ilaç tedavisi uygulamaktayız. İlaç tedavisi olarak da basamak tedavisini uyguluyoruz onlarda düşük ağrıkesicilerden ilerleyen dönemlerde daha kuvvetli ağrıkesicilere kadar gidiyoruz yani morfin tarzı ağrıkesicilere kadar kullandığımı oluyor. Bunlarda yine girişimsel yöntemleri de kombine etmekteyiz. Bu girişimsel yöntemler örneğin epidural anestezi dediğimiz yöntemi kullanıyoruz kanser hastalarında epidural anesteziyle aylarca hastalarımızın uygulayarak ağrılarını rahatlatabiliyoruz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çorlu 1947 SK Teknik Direktörü Aka’nın öldürülmesiyle ilgili 13 şüpheliye gözaltı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Tekirdağ’da 22 Kasım günü vurularak öldürülen Çorlu 1947 Spor Kulübü Teknik Direktörü Ersin Aka’nın cinayetiyle ilgili, Edirne ve Tekirdağ illerinde icra edilen operasyonlarda 13 şüphelinin yakalandığını bilirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünden olayla ilgili yapılan açıklamada, “Çorlu 1947 Spor Kulübü Teknik Direktörü E.A.’nın 22.11.2024 tarihinde İ.T.İ. tarafından Tekirdağ’da vurularak öldürülmesi olayı kapsamında yapılan çalışmalarda; Edirne ve Tekirdağ il Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan titiz çalışmalar neticesinde şüpheli şahısların muhtemel kullandıkları ve beraber hareket ettikleri değerlendirilen şahısların araçları tespit edilmiş, Ö.Y. , O.K. , F.Y. ve Ş.Y isimli şahıslar araçları ile seyir halinde iken Havsa ilçesinde, D.Y. isimli şahıs Havsa ilçesinde bulunan ikametinde, Y.K., M.C.D. ve K.Z. isimli şahıslar Edirne ili Mithatpaşa Mahallesinde yaya vaziyette yakalanmıştır. Ekiplerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde firari şahısların bulunduğu adreste Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen arama kararına istinaden sabah saatlerinde yapılan operasyon neticesinde bahse konu adreste olayda kullanıldığı değerlendirilen (1) adet GLOCK marka silah ve şarjöre takılı (10) adet fişek ile firari şüpheliler İ.T.İ., M.P., O.E.A. ile M.K., S.K. isimli şahıslar yakalanmıştır. Yakalanan toplam 13 şüpheli ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.
Bitlis Oto lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde etkili olan soğuk hava ve don olayları, oto lastikçilerde hareketliliği artırdı. 1 Aralık’ta başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması öncesinde sürücüler, araçlarını kış şartlarına hazırlamak için lastikçilerde yoğunluk oluşturmaya başladı. Kış lastiklerinin, zorlu hava şartlarında yola tutunma kapasitesi, güvenli sürüş ve kazaları önleme avantajlarıyla sürücüler için hayati öneme sahip olduğu belirtiliyor. Kasım ayıyla birlikte havaların soğuması ve don olaylarının başlaması, lastikçilerdeki hareketliliği de artırdı. Lastik ustaları, sürücülere 1 Aralık tarihini beklemeden kış lastiklerini taktırmaları çağrısında bulundu. Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde oto lastikçileri, gecenin geç saatlerine kadar yoğun bir şekilde çalışarak müşterilerine hizmet sunuyor. Yaklaşık 40 yıldır ilçede hizmet sunduğunu ifade eden Necati Birol isimli esnaf, “Kış mevsiminin gelmesiyle kışlık lastikleri değiştirmek için müşterilerimizin yoğun talebine yetişemiyoruz. Haliyle randevulu çalışmak zorunda kalıyoruz. Oğlum Burak ile birlikte günde 20 ila 25 araç lastiği değiştiriyoruz. Geç saatlere kadar çalışarak müşterilerimizin memnuniyetini sağlıyoruz. Kazalara sebebiyet vermemek için can ve mal güvenliğimiz açısından kışlık lastiklerimizi biran evvel değiştirmekte fayda vardır” dedi. Oto lastik dükkanında kışlık lastiklerini değiştirmeye gelen sürücüler ise Necati Birol ustaya yıllardır güvenerek geldiklerini belirterek, kendisine teşekkür ettiler.