GENEL - 11 Nisan 2012 Çarşamba 19:09

DENETİMLİ SERBESTLİK KANUNU`NDAN YARARLANAN MAHKUMLARIN TAHLİYELERİ BAŞLADI

A
A
A
DENETİMLİ SERBESTLİK KANUNU`NDAN YARARLANAN MAHKUMLARIN TAHLİYELERİ BAŞLADI

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu`nda değişiklik yapılan yasanın yayınlanmasının ardından, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu`ndan tahliyeler başladı.
Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu`nda değişiklik yapılan yasanın Resmi Gazete`de yayımlanmasının ardından Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, yasadan yararlanacak olan hükümlülerin tahliye çalışmalarına başladı. Yasadan yararlanarak tahliye olan hükümlülerin ise tahliyelerine bugün başlandı. Tahliye olanlar, telefonla yakınlarını arayarak mutluluklarını birlikte paylaştı. Tahliye olan bazı bayan mahkumlar da tahliye sevincini ``˜Hürriyet çok güzel` şeklinde bağırarak kutladı.
Cinayet suçundan 10 yıldır cezaevinde kaldığını söyleyen bir kadın mahkum, kendilerini böyle bir mutluluğu yaşatan bütün görevlilere teşekkür ederek, ``Ben 10 senedir yatıyorum, Allah kimseye göstermesin`` dedi.
Tahliyeler devam ederken, bazı aileler de cezaevi kapısında yakınlarının tahliye olmasını bekledi.
Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu`nda dosyaları adli mercilerce incelenen 48`i kadın 208 kişinin, serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edileceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yer alan atama kararları ile Kanada nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince Can Dizdar atandı. Karar ile birlikte, Ticaret Bakanlığında açık bulunan Strateji Geliştirme Başkanlığına Adil Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Sıdık Akkılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Tuğba Yiğit ve Hüseyin Kasay, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliklerine, Musa Coşkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman İyişenyürek ve İbrahim Noğman atandı. Üst kademe kamu yöneticiliklerine 25 yeni atama Ayrıca Karara göre, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Can Yıldız ve aynı bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçen Aygün görevlerinden alındı. Ticaret Bakanlığına 9, Dışişleri Bakanlığına 6, Milli Savunma Bakanlığına 4, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına 3, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına 2, Kültür ve Turizm Bakanlığına 1 olmak üzere toplamda 25 üst kademe kamu yöneticisi atanırken, çeşitli kurumların yönetim kurumları üyeliklerine 18 kişi atandı.