SAĞLIK - 30 Ağustos 2024 Cuma 18:33

Şırnak’a 21 uzman 192 doktor atandı

A
A
A
Şırnak’a 21 uzman 192 doktor atandı

Sağlık Bakanlığınca 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası ile Şırnak’a 192 doktor atandı.


Sağlık Bakanlığı, Şırnak merkez ve ilçelerindeki hastanelerdeki doktor eksikliğini gidermek ve vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacı ile 21 uzman olmak üzere 192 doktor ataması yaptı.


Sağlık Bakanlığı tarafından 118. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) Kurasına göre Şırnak merkez ve ilçelerindeki hastanelere 192 doktorun ataması gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde göreve başlayacak olan doktorların alanları ise şöyle:


"Tabip, adli tıp, çocuk sağlığı ve hastalıkları, deri ve zührevi hastalıkları, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, halk sağlığı uzmanı, radyoloji uzmanı, beyin ve sinir cerrahisi uzmanı, göz hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, çocuk ve ergen sağlığı ve hastalıkları uzmanı, ortopedi ve travmatoloji uzmanı, anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, genel cerrahi uzmanı, göğüs hastalıkları, kardiyoloji uzmanı, nöroloji uzmanı, iç hastalıkları uzmanı."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre’de şiddetle mücadele seminerleri verildi Yunusemre Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla toplumsal farkındalığı artırmak için çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenledi. Bu kapsamda 5 gün boyunca ilçenin farklı noktalarında kadınlara ve erkeklere yönelik şiddetle mücadele, iletişim ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalarında bilinçlendirme seminerleri gerçekleştirildi. Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kent Konseyi ve Manisa Barosu el ele verdi, Yunusemre’de Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve İletişim Semineri düzenledi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen seminerler ilçedeki kadın dayanışma ve eğitim merkezleri ile kıraathanelerde gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimlerde İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Birimi Personelleri tarafından KADES uygulaması ve şiddet anında yapılabilecekler anlatıldı. Hafsa Sultan, Yenimahalle, Muradiye, Akgedik, Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlere Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından Vaka Örnekleri Grup Çalışması, Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Personeli Sosyolog Meltem Erdinç tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Manisa Barosu’na bağlı Kadın ve Çocuk Komisyonu Avukatları tarafından da Şiddete Karşı Mücadelede Hukuki Rehberlik konularında bilgi verildi. Erkeklere de eğitimler düzenlendi Yunusemre Belediyesi, şiddetin yalnızca kadınlara yönelik bilinçlendirme ile önlenemeyeceği anlayışıyla erkeklere yönelik eğitimler de düzenledi. Hafsa Sultan Mahallesi Çınarlı Kahve, Yenimahalle Baran Kıraathanesi, Muradiye Piyangocular Kıraathanesi, Akgedik Yunuskent Kıraathanesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Yılmaz Kıraathanesi’nde Yunusemre Belediyesi Sağlık Hizmetleri Merkezi Psikoloğu Zahid Abalı tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Manisa Barosu’na bağlı Kadın ve Çocuk Komisyonu Avukatları tarafından Şiddete Karşı Mücadelede Hukuki Rehberlik anlatıldı.
Samsun 2025 ÇKS başvurularında son gün 31 Aralık Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) başvurularının 31 Aralık’ta tamamlanacağını söyledi. 2025 yılı ÇKS başvuruları hakkında açıklama yapan İbrahim Sağlam, “2025 yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül -31 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılmaktadır. Daha önceki yıllarda kaydı olan üreticilerimiz e-Devlet’ten veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bizzat müracaat edebileceklerdir. ÇKS’ye ilk defa başvuru yapacak çiftçilerimiz ise ilçe tarım ve orman müdürlüklerine giderek 2025 yılı başvurularını yapabileceklerdir. Başvuru süresinin bitimi olan 31 Aralık 2024 tarihinden sonra yeni edinilen veya kiralanan tarım arazilerine ilişkin ÇKS başvuruları 30 Haziran 2025 tarihine kadar yapılabilecektir. İntikali yapılmamış tarım arazilerine ait başvurular da 30 Haziran 2025 tarihine kadar taahhütname ile yapılabilecek olup bu arazilerde tüm hissedar alanlarının beyan edilmesi halinde taahhütnamede yer alan hissedar bilgileri istenmeyecektir. Taahhütnameye konu arazilere ilişkin ÇKS kayıtları, üretim yılının 15-30 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle çiftçilerin başvuru yaptıkları il/ilçe müdürlükleri ve arazinin bulunduğu muhtarlıklarda askıya çıkartılarak ilan edilecektir. Ayrıca 2025 yılı ÇKS kaydı bulunan çiftçilerimiz, tarım arazileri üzerindeki ürün güncellemelerini 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapabilecekleri gibi üretim yılına ait sonraki ürün (ikinci, üçüncü) ekim-dikimlerine ilişkin beyanlarını üretim yılının 30 Haziran tarihine kadar yapabileceklerdir. Üreticilerimizin 31 Aralık 2024 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize giderek 2025 yılı ÇKS başvurularını yapmalarını tekrar hatırlatıyoruz” dedi.