EĞİTİM - 14 Eylül 2024 Cumartesi 13:25

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden dünya ilk yardım gününde farkındalık

A
A
A
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden dünya ilk yardım gününde farkındalık

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanında halka ve öğrencilere yönelik ilk yardım eğitimi ve bilgilendirme çalışmaları düzenledi.


Her yıl 14 Eylül’de kutlanan Dünya İlk Yardım Günü kapsamında, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk yardım eğitim merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanında halka, okullarda ise öğrencilere yönelik farkındalık çalışmaları düzenlendi. Vatandaşların kazalar ve ani hastalıklar karşısında ilk yardım konusunda bilinçlenmeleri ve acil durumlarda doğru müdahale edebilmeleri için ilk yardım eğitimleri verildi.


İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun da katıldığı etkinlikte, vatandaşlara ilk yardım eğitim standında çeşitli bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Çandıroğlu, bu tür farkındalık çalışmalarının toplum sağlığı açısından ne denli önemli olduğunu vurgularken, özellikle okullarda ilk yardım bilincinin kazandırılmasının genç nesiller için hayati önem taşıdığını belirtti.



Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden dünya ilk yardım gününde farkındalık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa El arabasıyla gezdirilen engelli genç tekerlekli sandalyesine kavuştu Şanlıurfa’da hayırseverlerin destekleri ile 20 engelli birey, akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu. Ailesi tarafından ihtiyaçlarının karşılanması için el arabasıyla gezdirilen genç de sandalyesine kavuşarak büyük sevinç yaşadı. Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Şahin öncülüğünde yaklaşık 10 yıl önce başlatılan ‘İyilik Ailesi” hareketi ile Türkiye genelinde engelli bireylere, akülü tekerlekli sandalye dağıtımları devam ediyor. Sosyal medya aracılığıyla hayırsever vatandaşların destekleriyle topladıkları akülü sandalyeleri şehir şehir, ilçe ilçe ve köy köy dolaşarak dağıtan gönüllüler, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 20 engelli bireye akülü sandalye dağıttı. Viranşehir ilçesinin Hürriyet Mahallesinde bir araya gelen İyilik Ailesi üyeleri, engelli bireylerin yüzünü güldürdü. Kimisi annesinin kucağında kimisi ise sürünerek geldiği alanda tekerlekli sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Sandalyeye kavuşan engelli bireylerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Doğuştan engelli olan ve dışarı çıkmak istediğinde ailesinin el arabasıyla gezdirdiği 20 yaşındaki Metin Zencirci de sandalyesine kavuşanlar arasındaydı ve büyük sevinç yaşadı. Her gün el arabasıyla gezdirilen Metin Zencirci artık akülü aracıyla sokakları gezecek. Akülü sandalye dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşandı. Hayırseverlerin destekleriyle engelli bireylerin gönüllerine dokunmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Polis Memuru Mustafa Şahin, “Bir vakıf veya derneğe bağlı kalmadan, gönüllü bireyler olarak hayırseverlerin desteği ile engelli bireylerin gönlüne dokunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin süt tankı destekleri sürüyor Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’nın Kışla Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 4 tonluk süt soğutma tankı hibe etti. Sağılan sütlerin besin değerini yitirmemesi ve sağlıklı bir şekilde toplanması için yapılan destek üreticilerin yüzünü güldürdü. Günde yaklaşık 5 ton süt toplayan Kışla Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne yardım eli Antalya Büyükşehir Belediyesinden uzandı. Geçtiğimiz günlerde süt tankı ile ilgili bir takım sıkıntılar yaşayan Kışla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı’nın çağrısına Başkan Muhittin Böcek kayıtsız kalmadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen süt soğutma tankı kısa sürede Kışla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne hibe edildi. Elmalı Kışla Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Zekeriya Ün, "Kooperatifimiz bölge halkının tonlarca sütünü toplamaktadır. Süt tankı olmadığı zaman sütler kesiliyordu. Ürün kaybı oluyordu. Muhittin Böcek Başkanımızın başka köylerde salça makinesi, hamur yoğurma makinesi, süt soğutma tankı gibi desteklerini duyduk. Kooperatifimiz olarak bizler de yaşadığımız sıkıntıları yetkililere ilettik. Sağ olsun Başkanımız çağrımıza kayıtsızlık kalmadı. 10 gün gibi kısa bir süre içinde Büyükşehir Belediyesinden yetkililer geldiler, gerekli incelemelerini yaptıktan sonra Kışla Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine son sistem 4 tonluk soğutmalı süt tankını hibe ettiler” dedi.