ÇEVRE - 27 Eylül 2024 Cuma 10:32

Silopi’de Köye Dönüş Projesi’nde alt yapı çalışmaları tamamlandı

A
A
A
Silopi’de Köye Dönüş Projesi’nde alt yapı çalışmaları tamamlandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaklaşık 40 yıl önce köylerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların köylerine geri dönüşünü sağlamak amacıyla Silopi Kaymakamlığı tarafından başlatılan alt yapı çalışmaları tamamlandı.


Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaklaşık 40 yıl önce yaşanan olaylar nedeniyle köylerini terk edip başka yerlere göç etmek zorunda kalan Derebaşı, Yazıköy, Karaca ve Uyanık köy sakinlerinin köylerine dönüş talepleri doğrultusunda Silopi Kaymakamlığı tarafından alt yapı ve üst çalışmaları başlatılmıştı. Silopi Kaymakamlığı, KÖYDES-2024 projeleri kapsamında köyleri ilçeye bağlayan bir köprü, üç menfez ve çeşitli menfez onarımlarının yanı sıra, 3 kilometre stabilize kaplama yol yapımının tamamlandığını açıkladı. Bu alt yapı çalışmalarının, köylülerin geri dönüşlerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.



Silopi’de Köye Dönüş Projesi’nde alt yapı çalışmaları tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Otomobil spor tutkunları Bursa’da buluşuyor Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Alternatif Sporlar Kulübü (BASK) tarafından düzenlenen 2024 Türkiye Baja Şampiyonası’nın ikinci ayağı, 27-29 Eylül tarihlerinde adrenalin tutkunlarını Bursa’da buluşturacak. Bursa’da sporun her branşının yapılabilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Off Road tutkunlarını bir kez daha Bursa’da buluşturuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda BASK tarafından düzenlenen 2024 Türkiye Baja Şampiyonası’nın ikinci ayağı, 27-29 Eylül tarihlerinde Bursa’da yapılacak. Dayanıklılığı ve adrenalini ön plana çıkaran Baja Bursa Yarışı, 3 gün boyunca toplam 420 kilometrelik alanda gerçekleştirilecek. Yarışlar, 27 Eylül Cuma saat 15.30’da Aloft Hotel önünden start alacak. Yarışlar, Vakıf Bera Spor Tesisleri önünde son bulacak. Spor tutkunları, Cumartesi ve Pazar günleri Dışkaya bölgesinde kurulacak olan seyirci alanından yarışı izleyebilecek. Baja Bursa’nın lansman toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, farklı spor dallarına da destek olarak birçok mecrada kentin tanıtımına katkı sunmak istediklerini söyledi. Alternatif sporları desteklemeye devam edeceklerini belirten Yıldız, yarınların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sporculara başarılar diledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Gökay Azak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonu doğrultusunda tüm spor branşlarını desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. BASK Başkanı Ömer Burç, kendilerine her zaman destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine teşekkür etti.
Kütahya Kütahya Belediyesi’nin ’Mahallede Aile Atölyesi’ projesi başladı Kütahya Belediyesi ile Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ’Mahallede Aile Atölyesi’ projesi açılış programı, Başkan Eyüp Kahveci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen projenin açılış programında konuşma yapan Belediye Başkanı Kahveci, “Şehrimizdeki her bir aileye ulaşmayı hedefliyoruz. 67 mahallemizi gruplandırarak, her hafta bir mahallemizde Belediyemize ait Sosyo-Kültür Merkezlerinde ‘Mahalle Eğitim Programı’ düzenleyeceğiz. Bu etkinlikle; Kütahya’mızın her köşesine yayılacak bu eğitimler sayesinde, her mahallede bir güç birliği, bir dayanışma ağı kuracağız” dedi. Şehrimizdeki çocukları sağlıklı bir birey olma yolunda desteklemeye yönelik olarak düzenlenen eğitimde, ailelerimize yönelik bilgilendirici ve destekleyici içerikler sunuldu. Miniklerimize özel etkinliklerin gerçekleştirildiği programda, dağıtılan sürpriz hediyeler büyük ilgi gördü. “Ailelerimizi desteklemeye kararlıyız” Belediye Başkanı Kahveci, eğitimin sadece dört duvar arasına sıkışmış bir süreç olmadığını belirterek, “Ailelerimizin, çocuklarımızın gelişiminde en büyük rolü üstlendiği bu serüvende, onları her adımda desteklemeye kararlıyız. Bugün burada başlattığımız ‘Mahallede Aile Atölyesi’ programımızın, Kütahya’mızın her köşesine yayılacak bir iyilik dalgası olmasını diliyorum. Sizlerle birlikte büyüyen, gelişen ve güçlenen bir şehir oluşturma hayaliyle attığımız bu adımların hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Kütahya Belediyesi tarafından yapılan ikramlar eşliğinde, Kültür Sanat Akademisi Müzik Grubu tarafından gerçekleştirilen müzik konseri vatandaşlardan büyük beğeni topladı. “Mahallede Aile Atölyesi” projesi açılış programına; Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, başkan yardımcıları, birim müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı.