YEREL HABERLER - 22 Eylül 2014 Pazartesi 17:41

Şırnak Valisi Hasan İpek’ten Cizre Postası Gazetesine Ziyaret

A
A
A
Şırnak Valisi Hasan İpek’ten Cizre Postası Gazetesine Ziyaret

Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre ilçesinde yayımlanan Cizre Postası gazetesini ziyaret etti.
Şırnak Valisi Hasan İpek, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Cizre’de yerel bir gazete bürosunu ziyaret edip çalışanları ile sohbet etti. Vali Hasan İpek, Şırnak İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ve İlçe Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı ile birlikte Cizre Postası gazetesi çalışanlarını gazete bürosunda ziyaret etti. Vali İpek ve beraberindekileri Yazı İşleri Müdürü Rıdvan Ediş ve gazete çalışanları karşıladı. Vali İpek, gazetenin Yazı İşleri Müdürü Rıdvan Ediş ile ilçenin sorunları, okullara yönelik yapılan saldırılar ve gazete çalışanlarının sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Cizre’de anadilde eğitim için okullara yönelik yapılan saldırıların çok yanlış olduğuna vurgu yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, "Anadilde eğitim için özel okul açmak isteyenlerin önünde herhangi bir yasal engel yok ancak belli başlı izin ve belgeleri hazırlayıp ilgili milli eğitim kurumlarına resmi başvuru yapan herkes anadilde eğitim vermek için okul açabilir. Nasıl ki bir esnaf iş yeri açmak için belediyeden iş yeri açma ruhsatı alıyorsa,anadilde eğitim verecek olan okullarında milli eğitime okul açmak için resmi başvuru gerekiyor" dedi.
Kürtçe okulların mühürlenmesinden sonra okullara yönelik yapılan saldırıların çok yanlış bir tutum olduğunu belirten Vali İpek, "Bu okullarda Cizrelilerin çocukları eğitim görüyor. Bu okullara yönelik saldırılar bence okullara değil bu okullarda eğitim gören öğrencileredir. Çünkü bu okullarda eğitim gören öğrenciler mağdur olmuştur. Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır" şeklinde konuştu.
Vali İpek ve beraberindekiler yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından gazete çalışanlarına başarı dileklerini ilettikten sonra ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.