GÜNDEM - 09 Mayıs 2024 Perşembe 19:36

Türkeli’de Trafik Haftası etkinlikleri

A
A
A
Türkeli’de Trafik Haftası etkinlikleri

Sinop’un Türkeli ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nca Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinliği düzenlendi.


Trafikte can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Mayıs ayında kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası’nın bu yılki sloganı ‘Hayatla Yarışılmaz’ oldu. Türkiye genelinde gerçekleştirilen Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçenin Yaşar Topçu Caddesi Köprübaşı Meydanı’nda trafik farkındalığı etkinliği düzenlendi.


İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca düzenlenen yol denetiminde, Kaymakam Safa Kahraman, Belediye Başkanı Veysel Şahin ve daire amirleri de eşlik etti. Kaymakam Safa Kahraman, sürücülere trafik güvenliği ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtarak, araç sürücülerine hız kurallarına uymaları, emniyet kemeri kullanmaları, yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeleri ve trafik kurallarına uymaları hususunda hatırlatmalarda bulundu.


Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler, “Öncelik Yayanın, Sonra Arabanın”, “Yayayı Yoldan Geçir, Hayatlara Can Getir” ve “Trafikte Var, Yaya Sen de Yol Ver Ona” yazılı pankartlarla yaya geçidini kullandılar.


Buradaki etkinliğin ardından polis ve jandarma ekipleri, Atatürk İlkokulu bahçesinde, öğrencilere trafik işaret ve levhalarının ne anlama geldiği ve trafik kuralları ile ilgili çeşitli bilgiler verdiler.



Türkeli’de Trafik Haftası etkinlikleri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun 7 yıl önce elleriyle yaptıkları ev kül oldu Samsun’un Bafra ilçesinde 7 yıl önce kendi elleriyle yaptıkları evleri çıkan yangında küle dönen aile, destek bekliyor. Bafra’nın Ozan Mahallesi’nde 8 Mayıs’ta meydana gelen yangında evi tamamen küle dönen Gülay ve İsmail Demir çifti, o gün yaşadıklarını anlattı. Yangında 7 yıl önce yaptıkları evin tamamen kül olmasına üzülen aile, 3 çocuklarıyla birlikte hayvanlarına bakmak için yan tarafta derme çatma inşaatta hayat mücadelesi veriyor. Şu anda gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalışan aile, bir an önce evlerine tekrar kavuşmak için kolları sıvadı. Desteklerle hayvanlarının başında kalan aile, umutlarını kaybetmediklerini belirterek, evlerini eski haline getirmek için AFAD’dan ve yardımseverlerden gelecek desteği bekliyor. Yangın günü evde tek başına olduğunu aktaran İsmail Demir, eşinin ve çocuklarının evde olmamasına sevindiğini belirterek birden ne yapacağını şaşırdığını aktardı. Ahırda hayvanları olduğunu aktaran Demir, evde bidonlarda benzinlerin olduğunu hatırlayınca onları dışarı çıkarmak için koştuğunu anlattı. Sonrasında komşuların yardıma geldiğini belirten Demir, komşular sayesinde hayvanları kurtardıklarını, kendisinin de dumandan etkilendiğini ifade etti. Olayı duyar duymaz Bafra’dan olay yerine gelen eşi Gülay Demir ise çok korktuğunu ve tek tesellisinin eşine ve hayvanlara bir zarar gelmemiş olması olduğunu ifade etti. 7 yıl önce büyük uğraşlarla tahtadan bir ev yaptıklarını söyleyen Gülay Demir, “Bir 7 yıl daha uğraşır tekrar evimizi yaparız. Yeter ki canımıza bir şey gelmesin” diye konuştu.