ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 14:25

Sinop’ta iş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

A
A
A
Sinop’ta iş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Sinop’un Ayancık ilçesinde iş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti.


Olay, Ayancık ilçesi Aşağıköy ve Dolay köyleri arasındaki ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ayancık- Bozkurt arası yüksek gerilim hattının altındaki Dolay ve Aşağıköy köyleri arasında ormanlık alanda temizleme çalışması yapan iş makinesi operatörü R.S.(63) bir anlık dikkatsizlik sonucunda iş makinesinin altında kaldı. Olay yerine gelen ambulans ve ilçe jandarma ekiplerince operatörün hayatını kaybettiği tespit edildi. R.S.’nin cenazesi Ayancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun ’Türkiye’nin en iyi 100 yemeği’ arasında ’Bafra pidesi’ yer aldı Dünyanın gıda atlası olarak nitelendirilen uluslararası bir internet sitesi tarafından güncellenen Türkiye’nin en iyi 100 yemeği listesine Samsun’dan "Bafra pidesi" 11’inci sıradan girdi. Daha önceden yayımlanan ‘Dünyanın en iyi ekmeleri’ arasında 1. sırada yer alan Bafra pidesi, bu kez de yemek kategorisinde listeye girdi. TasteAtlas tarafından güncellenen Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasına Samsun’dan sadece Bafra pidesi girdi. Dünyaca meşhur Bafra pidesi, listede Afyon sucuğu, sarma, humus, lahmacun, katmer, Mersin tantuni, kazandibi, Antakya künefesi, gözleme, kokoreç, sucuk, menemen ve karnıyarık gibi birçok yemeği geride bıraktı. Listenin ilk sırasında çeşitli küçük tabaklarla hazırlanan kahvaltı 1’inci sıralara yer alırken kahvaltıyı tombik döner, beyran, dondurma, mantı, mercimek çorbası, hünkar beğendi, Gaziantep baklavası, Kalamar tava ve Adapazarı yöresinden köfte yemeği takip etti. 11’inci sırada yer alan Bafra pidesi, birçok Türk yemeğini geride bırakarak adından söz ettirdi. Bafra pidesinin özellikleri Tüm coğrafyalardaki ekmekler arasında Brezilya’nın pao de queijosunu, Malezya’nın roti canaisini, Kolombiya’nın pan de bonosunu, Azerbaycan’ın qutabını, İtalya’nın piadina romagnolasını ve Hindistan’ın butter garlic naan ile amritsari kulchasını geride bırakan Bafra pidesi, yemek olarak da Türkiye’de öne çıkıyor. Şekil olarak kano ya da şeker kamışına benzeyen Bafra pidesinin uzunluğu 1 metre, kalınlığı 2,5 santim. 1 gün dinlendirilen mayalı hamurun iç harcı yağsız pişmiş kıyma ile çiğ ince doğranmış soğanla hazırlanırken, soğanların fırında hamurun içinde pişerek pideye lezzet katması amaçlanıyor. 25 dakika piştikten sonra çıtır pidenin üstüne sürülen köy tereyağı ise servisten önceki son rötuşu oluşturuyor.
Zonguldak Devrek’te yaz spor okulu açıldı Devrek Belediyesi tarafından çocuk ve gençlere yönelik yaz spor okulu açıldı. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye tarafından çocuk ve gençlere yönelik açılan yaz spor okulunda kayıtların başlaması ile birlikte faaliyetlerine başladı. Devrek Belediye Spor Yaz Spor Okulunda futbol, voleybol ve badminton kursları ile 6-12 yaş çocuklara yönelik çalışmalara başladı. 1 Temmuz – 20 Ağustos tarihleri arasında eğitim verecek olan Devrek Belediye Spor Yaz Okulunda geleceğin başarılı sporcularının yetişmesi, geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin tatillerinin iyi bir şekilde değerlendirilmesi, sosyal ve sportif olarak iyi bir şekilde yetiştirilmesi amaçlanıyor. Belediye Başkanı Özcan Ulupınar yaptığı açıklamada, "Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız belediye olarak ne gerekiyorsa her konuda destek vermeye devam edeceğiz emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu Açılışa katılan Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice ve Belediye Başkan Özcan Ulupınar, Devrek Şehir Stadyumunda bulunan spor eğitim alanlarını ziyaret ederek ilgililerden bilgiler aldılar. Devrek Belediye Spor Yaz Spor Okulu açılış seremonisine, Kaymakam Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik, Devrek Belediye Spor Kulüp Başkanı Çetin Kuzlu, Belediye Meclis Üyesi Tuncay Mezir, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cihan Durdubaş, antrenörler ve çok sayıda vatandaş katılırken, programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi
Kayseri Başkan Özdoğan MHP Kayseri İl Başkanı Demirezen ve heyetini ağırladı Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen ve beraberindeki heyeti başkanlık makamında ağırladı. Cumhur İttifakı ortağı MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, beraberindeki heyetle birlikte Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı ziyaret etti. Başkan Özdoğan, Demirezen ve beraberindeki heyeti makamında ağırlarken ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Özdoğan, "Kayseri’de ve Hacılar’da Cumhur İttifakı olarak dimdik ayaktayız" diyerek şunları söyledi: "Kıymetli genel başkanlarımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın ne kadar güçlü olduğunu, bu dönemde de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Kıymetli genel başkanlarımızın çizdiği bu yolda Kayseri’mizde, ilçemizde Cumhur İttifakı olarak dimdik ayaktayız. Çok şükür, elhamdülillah. Bu güçlü iradelerle birlikte biz de ilçelerimizde gerekli çalışmaları ve birlikteliği sağlıyoruz. Elhamdülillah, Cumhur İttifakımız ilçelerimize hizmet etmeye devam ediyor. Biz de Cumhur İttifakı’nın seçilmiş belediye başkanları olarak elimizden gelen gayreti ve ciddiyeti göstererek, ittifakımızın daha da güçlenmesi için elimizden gelen çalışmayı sizlerin desteğiyle beraber yapacağız. Dediğimiz gibi ayrımız gayrımız yok, her zaman beraberiz. Eksik olmayın, nezaketinize teşekkür ediyorum." Başkan Özdoğan’a misafirperverliği ve hizmetlerinden dolayı teşekkür eden MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen de yaptığı konuşmada, “Hacılarımıza ve Cumhur İttifakımıza hayırlı uğurlu olsun. Rabbim utandırmasın. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman yanınızdayız, destekçiniziz. Elimizden gelen ne varsa her zaman yapmaya hazırız” dedi.