SAĞLIK - 27 Kasım 2024 Çarşamba 12:01

Şanlıurfalı Kadınlardan diyetisyen hizmeti

A
A
A
Şanlıurfalı Kadınlardan diyetisyen hizmeti

Haliliye Belediyesi, bünyesindeki diyetisyen hizmeti ile Hanımlar Konağında spor yapan kadınlara ücretsiz beslenme danışmanlığı veriyor.


Vatandaşlara dokunacak projeleri hizmete sunan Haliliye Belediyesi, ücretsiz diyetisyen hizmeti ile sosyal belediyecilikte farkındalık oluşturmaya devam ediyor.


Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki kurs merkezlerinden faydalanan kursiyer kadınlara ve vatandaşlara, sağlıklı ve dengeli beslenme danışmanlık hizmeti veriliyor. Belediye bünyesinde görev yapan diyetisyen tarafından sunulan hizmet ile Milletevleri ve Hanımlar Konağındaki kursiyerlere, kilo kontrolü için düzenli olarak ölçüm yapılıyor. Kadınların sağlık durumlarına göre uygun beslenme planı oluşturan diyetisyen, ideal kilosuna ulaşmak isteyen ve sağlıklı kalmak için spor yapan kursiyerlere diyet listesi oluşturuyor. Kadınların kilo, yağ ve kas oranlarına göre oluşturulan diyet listesi ile sağlıklı bir şekilde kilo veren kadınlar, sunulan imkanlardan ötürü Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a teşekkür etti.


Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Devteyşti Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezinde hafta içi her gün 08.00 - 17.00 saatleri arasında diyetisyen hizmetinin verildiği kaydedildi.



Şanlıurfalı Kadınlardan diyetisyen hizmeti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Kebabın sanata dönüşen hali: Testi kebabı Yozgat denildiği zaman akıllara gelen ilk yiyeceklerden biri olan testi kebabı dört mevsim tüketiliyor. Sofraların olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olan testi kebabı, adeta Yozgat’la özdeşleşen bir yemek. Türk Patent Kurumu tarafından 2023 yılında tescillenerek coğrafi işaret alan kebabı hem Yozgat’ı ziyaret edenler hem de Yozgatlılar sık sık tüketiyor. Özel testide ağır ağır pişen kebap, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Az yağlı kuzu eti, domates, yeşil biber, sarımsak ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanan malzemeler, testinin içine yerleştiriliyor. Testinin ağzı tereyağının konulmasının ardından hamurla kapatılarak, fırına konuluyor. Mangal kömürü ile ateşte yaklaşık 2 saat boyunca yavaş yavaş pişirilen testi kebabı, kırılması için müşteriye götürülüyor. Testi kebabı hakkında eskiden beri söylenen hikayesini anlatan lokanta çalışanı, müşteriden dilek tutmasını istiyor. Dileği tutan müşteriler çekiç yardımıyla testiyi kırdıktan sonra enfes lezzeti tadıyorlar. “Testi kebabı Yozgat’a aittir” Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 23 senedir lokanta işletmecisi olan Ali Turgut, “Öncelikle kuzu eti tercih edilmelidir. Malzemeleri doldurduktan sonra yaklaşık 2 saat mangal kömüründe pişiriyoruz. Daha sonra sunum yapıyoruz. Mangal kömürü daha iyi pişmesini sağlıyor. Testide de kendi lezzetinde pişiyor. Tadı daha güzel oluyor. Damak tadına iyi geliyor. Testi kebabını başka yerler yapıyor olabilir ancak testi kebabı Yozgat’ındır, Yozgat’a aittir. Yaz kış sevilerek tüketilen bir yemektir” dedi. “Bu lezzetli geleneği müşterilerimize ikram etmeye devam edeceğiz” “Testi kebabını kırarken dilek tutulduğu anda yanınızdakilere dileğiniz gerçekleşirse tutacağınız bir söz verirsiniz, sonra kebabı kırarsınız. Biz de özenli ikramlarımızla hem geleneklerimizi yaşatıyoruz hem de daha önce tadına bakmamış olanlara yöresel lezzetimizi sunuyoruz” dedi.