GÜNDEM - 22 Eylül 2024 Pazar 11:49

Şanlıurfa’da 103 çocuk toplu sünnet oldu

A
A
A
Şanlıurfa’da 103 çocuk toplu sünnet oldu

Şanlıurfa Valiliği himayesinde, Eyyübiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde organize edilen toplu sünnet şöleni, Eyyübiye Millet Bahçesinde gerçekleştirildi.


Eyyübiye’de yaşayan 64 aileden 103 çocuk için düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Eyyübiye Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, ilçe kurum amirleri ile sünnet olacak çocuklar ve aileleri katıldı. Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sünnet şöleni, okunan dualar, sema gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti.


Sünnet şölenine ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yaptığı açılış konuşmasında aileleri ve çocukları tebrik ederek, bu hafta iki önemli gelişmeye şahitlik ettiklerini dile getirdi. İlk gelişmenin, Eyyübiye Belediyesi olarak ilçe gençliğinin hizmetine sundukları gençlik merkezleri, sınav hazırlık merkezleri ve eğitim otaklarında üniversite sınavına hazırlanan 196 gencin üniversiteye yerleşmesi olduğunu dile getiren Başkan Kuş, üniversite kazanan bu gençlerin Eyyübiye’de yaşayan dezavantajlı gençler olduğunu söyledi. Başkan kuş, bu gençlerin hiç birinin ne dershaneye gidecek ne de özel ders alacak maddi imkânı olmadığını, Eyyübiye Belediyesi olarak kırtasiyeden ders kitaplarına ve eğitim ortamlarına kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını, Halk Eğitim Merkezi’nin öğretmen desteğiyle de bu gençlerin çok güzel üniversitelere yerleştiklerini hatırlattı. Bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Kuş, “Bugün de karşımızda evlatlarımız ve aileleri var. Onların mutluluğuna şahitlik ediyoruz. Bu şölenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimize, Kaymakamımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek, sünnet olan çocukları ve ailelerini tebrik etti. Başkan Kuş, önümüzdeki süreç içerisinde Eyyübiye’de yaşayan ve sosyal yardımlaşma imkanlarından yararlanan aileler için toplu nikah merasimi de düzenlemeyi planladıklarını belirtti.


Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, çocukların heyecanını paylaştıklarını belirterek böylesi bir girişimden dolayı Eyyübiye Kaymakamlığı’nı, Eyyübiye Belediyesini ve Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Hasan Şıldak, “Devlet olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın yanında oluyoruz, bugün de 103 çocuğumuz sünnet olarak geleceğe bir adım atıyorlar. Ailelerini tebrik ediyor, hayırlı olsun diyoruz. Emeği geçen herkesi, tüm kurumlarımızı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen de sünnet olan çocukları ve ailelerini tebrik ederek, AK Partinin sosyal devlet ilkeleri gereği hayatın her alanında vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile doğal afetlerden zarar gören vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını hatırlatan Önen, “Şimdi de böyle mutlu bir günde sizlerle birlikte olmaktan, yerel hizmetlerin el ele verilerek birlikte yürümesini görmekten de ayrıca mutluluk içerisindeyiz. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın ilk mürüvvetlerini görüyoruz. Ailelerimizi tebrik ediyorum. İnşallah Rabbim sizlere onların evliliklerini de görmeyi nasip etsin” diye konuştu.


Konuşmaların ardından, sünnet olacak çocukların ailelerine sünnet hediyesi olarak 5’er bin liralık hediye çekleri takdim edildi. Hediye takdimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve sünnet yemeği ikramının ardından sünnet olan çocuklar aileleriyle birlikte evlerine bırakıldı.



Şanlıurfa’da 103 çocuk toplu sünnet oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Pistte nefes kesecek heyecan başlıyor Türkiye’nin tek lisanslı drift pisti Fahim Sports Arena, 28-29 Eylül tarihlerinde drift tutkunlarını ağırlayacak. Kadın ve urban araç kategorilerinde çekişmeli yarışların yanı sıra, dünya çapında pilotlar performans sergileyecek. Motor sporları tutkunları için büyük bir heyecanla beklenen Drift Car Park Challenge, 28-29 Eylül tarihlerinde Gebze’deki Fahim Sports Arena’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin tek lisanslı drift pistinde düzenlenecek bu organizasyon, driftseverler için unutulmaz bir hafta sonu vadediyor. 4 ayaktan oluşacak olan organizasyon; genel, kadın ve urban araç kategorilerinde yarışlara sahne olacak. Kadın pilotlar, son yıllarda drift sporuna olan ilgilerini artırarak izleyicilerin gözdesi haline geldi. Hande Tancar, Burcu Çetinkaya gibi başarılı Türk kadın pilotlar bu organizasyonda performanslarını sergilerken, İranlı driftçi Melika Movahed de kadın drift tutkunlarına ilham verecek. Ayrıca, Kıbrıs’tan gelen ve dünya çapında başarılara imza atan İbrahim Yücebaş, pistteki yeteneklerini izleyicilere sunacak. Etkinliğin dikkat çeken bir diğer özelliği, urban araçların özel drift araçlarına karşı vereceği mücadele. Bu rekabet, motorsporlarına gönül verenlerin büyük bir merakla beklediği anlardan biri olacak. Etkinlikte sadece drift tutkunlarını değil, canlı DJ performansı, yarış simülatörleri, araba kulüpleri ve çeşitli deneyim alanları ile motor sporlarını yakından tanımak isteyen izleyicileri de doyasıya eğlence bekliyor. İran, Azerbaycan, Kıbrıs ve Türkiye’den birçok başarılı pilotun katılacağı bu uluslararası etkinlik, aynı zamanda sokak yarışçılarını pistlere kazandırmayı hedefleyen önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıyor.
Kastamonu Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi artık tercih edilen bir üniversite oldu Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla artık tercih edilen bir üniversite olduğunu kaydetti. Kastamonu Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Kastamonu Üniversitesi, 23 Eylül 2024 tarihinde yeni akademik yılına başlangıç yapacak. Kastamonu Üniversitesi’nde 199 ön lisans ve lisans programı ile 101 lisansüstü programında eğitim görecek 28 bini aşkın öğrenci ders başı yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarına göre Kastamonu Üniversitesi, lisans programlarında yüzde 96,70, ön lisans programlarında ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir yer edindi. Sadece akademik açıdan değil, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif beklentilerini de karşılamayı hedefleyen Kastamonu Üniversitesi, araştırma ve uygulama merkezleri, TÜRKAK akreditasyonuna sahip Merkezi Araştırma Laboratuvarı, öğrenci laboratuvarları, Teknoloji Transfer Ofisi ile Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi gibi imkanlarla kapsamlı bir deneyim sunuyor. Bu imkanlar, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra kişisel gelişimlerine, sosyal etkileşimlerine ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin yeşil kampüs ortamı, öğrencilere doğa ile iç içe dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunarak üniversite yaşamlarını zenginleştiriyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni akademik yıl öncesinde yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin başarılarını ve hedeflerini vurguladı. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da güçlü bir konum elde etmeyi hedeflediğini belirterek, “Öğrencilerimizin akademik başarıları, sosyal gelişimleri ve kariyerlerine yön verecek niteliklerde donanımlı bireyler olarak mezun olmaları bizim en büyük gurur kaynağımızdır” dedi. Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla dikkat çektiğini belirten Rektör Topal, “Bu başarı, Üniversitemizin sunduğu nitelikli eğitim, donanımlı akademik kadromuz ve öğrencilerimizin gelişimini destekleyen geniş imkanlarımızın bir sonucudur. Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi sunmak ve kariyer hedeflerine ulaşmaları için tüm imkanlarımızı sağlamak en büyük önceliğimizdir” şeklinde konuştu. Rektör Topal, ayrıca Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü bir akademik altyapıya sahip olmasının yanı sıra, yeşil kampüs vizyonuyla da öğrencilerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunduğunu ifade etti. Rektör Topal, “Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, onlarla birlikte yeni başarı hikâyeleri yazacağımıza inanıyorum” dedi.
Adana DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: "Üniversite ile bir çok ortak projemiz var" Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, üyelerinin yüzde 90’nın Çukurova Üniversitesi mezunu olduğunu, üniversite ile bir çok projeyi beraber yürüttüklerini söyledi. Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında, Rektör Beriş’e yeni görevinde başarılar dileyen DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu, DAİMFED ve Çukurova Üniversitesi ile başlatılan işbirliği üzerine görüş alışverişinde bulundu. Çukurova Üniversitesi’nin DAİMFED’in ilk göz ağrısı olduğunu, yönetim kurulunun ve üyelerinin yüzde 90’nının Çukurova Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Karslıoğlu, “Adana ve bölge firmaları olarak Çukurova Üniversitesi’ndeki davetiyeli ihalelerin Adana firmalarına da göndermeleri hususunda desteklerimize olumlu katkılar sunan rektörümüze teşekkür ediyoruz. DAİMFED olarak, Çukurova Üniversitesi ile ‘İlk Baretim İlk Yeleğim’ projesini başlatmıştık, bu projeye Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) ile de devam ediyoruz. Göreve yeni atanan rektörümüzün bu projeye kaldığımız yerden yeniden başlatacağını söylemesi, sektörümüz adına bizlere güç ve umut vermiştir. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’in tecrübesiyle Adana’ya çok şeyler katacağına eminiz. Rektörümüze yeni ekibiyle beraber başarılar diliyoruz” dedi. İnşaat sektörünün gelişimi açısından birlik ve beraberliğin son derece önemli olduğunu ifade eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ise, “İhalesi tamamlanan ve güçlendirmesi devam eden işlerimizin, daha hızlı ilerlemesi için DAİMFED’in tecrübesinden faydalanmak isteriz. Balcalı Hastanesi’ni nasıl hızlı bir şekilde ayağa kaldırırız, inşaat sürelerini nasıl kısaltırız bununla alakalı çalışmalara hız vermeliyiz. Madem bu kadar büyük bir federasyon var, bundan faydalanmak isteriz. Biz göreve başladıktan sonra daha fazla sektör temsilcileriyle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Tabi DAİMFED’in tek çatı altında toplanması ve kurumsallaşması işimizi oldukça kolaylaştırıyor, muhatabımızı tek düzeye indiriyor. Bu bakımdan federasyonunuzu oldukça önemsediğimi belirtmek isterim” diye konuştu.