EĞİTİM - 25 Aralık 2021 Cumartesi 19:32

Gelişim Üniversitesi’nden Şanlıurfa’da rehber öğretmenlere yönelik seminer

A
A
A
Gelişim Üniversitesi’nden Şanlıurfa’da rehber öğretmenlere yönelik seminer

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Şanlıurfa’da eğitim kurumlarında görev yapan kurum müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik "Z Kuşağına Dokunmak" semineri düzenledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Şanlıurfa’da eğitim kurumlarında görev yapan kurum müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik "Z Kuşağına Dokunmak" semineri düzenledi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Şanlıurfa’da eğitim kurumlarında görev yapan kurum müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik "Z Kuşağına Dokunmak" semineri düzenledi. Özel bir mekanda gerçekleştirilen programa İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nail Öztaş, Gelişim Üniversitesi Dış İlişkiler Tanıtım Daire Başkanı Bülent Değirmenci, Gelişim Üniversitesi Dr. Öğretim Görevlisi Aslıhan Selçuk, Gelişim Üniversitesi Güneydoğu Bölge Temsilcisi Hüseyin Çelik ile Şanlıurfa’da eğitim kurumlarında görev yapan kurum müdürleri ve rehber öğretmenleri katıldı.



"Z kuşağı geleceğin bilim adamları, üreticileri ve liderleri"


İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nail Öztaş, seminer sonrası yaptığı açıklamada üniversite olarak Türkiye’nin dört bir tarafında çeşitli etkinliklerle Z kuşağına yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini söyledi. Rektör Öztaş, "Üniversitemiz topluma faydalı gelişim çerçevesinde ülkemizin çeşitli illerinde özel okullarla iş birliği halinde çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bugün düzenlediğimiz faaliyette okulumuzun elamanlarından Aslıhan Hanım, rehber öğretmenlerimizle, idarecilerimizle Z kuşağını konuştu. Bu kuşak çok anılan, çok telaffuz edilen bir kuşak. Ancak özelliğini henüz tanımlayamadığımız, kendilerinden çok büyük değişikliklerin beklendiği bir kuşak. Gençlerimiz ve çocuklarımız 1995 doğumlular olarak tanımlanıyor. Geleceğin üreticileri, geleceğin tüketicileri, geleceğin liderleri, geleceğin bilim adamları, bizim bunları tanımaya ihtiyacımız var. Onların içerisinde bulunacakları dünya üretim biçimleriyle farklılaşacak. Eğitim alışkanlıklarıyla farklılaşacak. Kullanacakları teknolojilerle çok farklılaşacaklar. Biz bu gençleri ne kadar iyi anlayabilirsek, ne kadar iyi tanıyabilirsek, onları o geleceğe daha iyi hazırlayabilme imkanına sahip olacağız" dedi.


Seminerde konuşan Gelişim Üniversitesi Dr. Öğretim Görevlisi Aslıhan Selçuk ise, seminer sonrası yaptığı açıklamada, "Seminerimizde Z kuşağını konuştuk. 1995 ve sonrası doğumluları Z kuşağı olarak adlandırıyoruz. Bu kuşağın dinamikleri farklı olduğu için hayata bizlerden farklı bakıyorlar. Farklı özelliklere sahipler. Otoriteye birazcık karşılar. Şeffaflar, doğrucular. Haklarını savunuyorlar ama aynı zamanda çok ciddi bir sosyal medya tüketicisidirler. Z kuşağını bu anlamda anlamak, rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrenmek önemlidir. Z kuşağıyla nasıl iletişim kurabileceğimizi, nasıl buluşturacağımızı konuştuk. Oldukça verimli bir eğitimdi" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Turistler Kapadokya’da mantı doldurdu, tandırda ekmek pişirdi Binlerce kilometre uzaktan gelen turistler Nevşehir’de önce mantı doldurdu, sonrasında yöresel ekmek yaptı. Fas’tan Kapadokya bölgesine gezmeye gelen Karouay ailesi, Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Hereni Kadın Kooperatifi’nde önce hamur yoğurarak mantı doldurdu, daha sonra da tandırda yöresel ekmek pişirdi. Türk kültürünü ve Türk mutfağını çok merak ettiğini söyleyen 31 yaşındaki Faslı turist Rabii Karouay, bu merakını gidermek için eşi Lamyae Karafay ile Kapadokya’da mutfağa girdi. Rabii Karouay yaptığı açıklamada, "Fas’tan geliyorum. Ailem ile birlikte bu yerel yemekleri tecrübe etmek istedik. Türk yemekleri çok zengin. Burada da bunu deneyimlemek istedik. Tandır ocağında ilk defa ekmek yapıyoruz. Hayatımız boyunca bunu bir daha deneyimleyebilir miyiz bilmiyorum. Buradaki yerel insanlardan bunu öğrenmek bizim için unutamayacağımız bir tecrübe oldu" şeklinde konuştu. Hereni Kadın Kooperatifi Başkanı Raşide Gök de yaptığı açıklamada, "Kooperatifimizde yöresel ürünler üretiyoruz. Belirli dönemlerde de yabancı misafirlerimizi ağırlıyoruz. Onlarla birlikte yemek yapıyoruz. Yaptığımız yemekleri de kendilerine tekrar ikram ediyoruz. Çoğunlukla Ortahisar’a özel ekmek yapıyoruz, dolma mantı yapıyoruz. Tatlı olarak da aside, dolaz, köftür kavurması gibi yöresel tatlılar yapıyoruz. Kendi yaptıkları yemekleri kendileri tekrar yiyince bundan çok memnun kalıyorlar. Gelen yabancı turistler Türk yemeklerini ve bizlerin neler yediğini çok merak ediyorlar” dedi.
Yozgat Yozgat’taki Evcil Köy’de çocuklar ve gençler, patili dostlarla buluştu Sokak hayvanları için tasarlanan ve örnek proje olması hedeflenen ‘Evcil Köy’e her yaştan öğrenci misafir oldu. Her yaş grubundan ziyaretçiyi ağırlayan ‘Evcil Köy’ de ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan ziyaretçiler keyifli anlar yaşadılar. Sokak hayvanlarını seven ve onlara ilgi gösteren öğrenciler, patili dostlarla mutlu dakikalar geçirdi. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın hayata geçirdiği ‘Evcil Köy’ projesinde sokağa terk edilmiş canlılar yeniden güvenilir bir ortama kavuştu. Proje tamamlandığında veteriner kliniği ve mama üretim tesisinin de faaliyete geçeceği bu tesiste gelinen son aşama hakkında Kazım Arslan bilgi verdi. “Barınak ismini özellikle kullanmıyoruz” “Evcil Köy’ deyiz. Barınak ismini özellikle kullanmıyoruz. Evcil hayvanların burada her türlü barınmasını, bakımını, sağlık hizmetlerini sağlamak üzere bir çalışma başlattık. Çünkü evcil hayvanların bizim merhametimize emanet edilmiş canlılar olduğunu düşünüyoruz. Onların da burada bizimle beraber yaşamaya hakları olduğunu düşünüyoruz. O yüzden de burada hummalı bir çalışmamız var” ifadelerini kullanan Arslan proje hakkında diğer ayrıntılara da değindi. “Evcil hayvan hastanesi inşaatımız 7-8 ay içerisinde bitecek” “Evcil hayvan hastanesi inşaatımız var. İnşallah 7-8 ay içerisinde bitecek. Yine idari binamız olacak. Devamında mama üretimi dahil komple bir tesis olacak burası. Burada sokak hayvanlarının, evcil hayvanların barınmasını, beslenmesini sağlayacağız. Sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlayacağız. Bu çalışmalarımızın başlamasıyla birlikte Yozgatlı hemşerilerimizin bu projeye sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bugün yine yüzlerce misafirimiz var. Okullardan gruplar halinde öğrencilerimiz, evlatlarımız geliyor. Yine sivil toplum kuruluşlarından gelenler burayı sürekli ziyaret ediyor. Hiçbir şekilde burayı boş bırakmıyorlar. İnsanların evcil hayvanlara karşı bakış açılarını biraz daha değiştirmiş olacağız” dedi. “Evcil Köy’de piknik alanı da olacak” Evcil köyü ziyaret etmek için aracı olmayan okullara yardımcı olduğunu ve ulaşım imkanı sağlandığını belirten Başkan Arslan, devamında ‘Evcil Köy’ün bir piknik alanı olacağını söyledi. “Önümüzdeki bahardan itibaren burası bir piknik alanı olacak. Burada hayvanlar ve insanlar iç içe keyif içinde yaşamanın yolunu bulmuş olacaklar” cümlelerini kullandı.