GÜNDEM - 14 Ekim 2024 Pazartesi 14:48

Çocukların yeni yuvası anneyi gözyaşlarına boğdu

A
A
A
Çocukların yeni yuvası anneyi gözyaşlarına boğdu

Şanlıurfa’da hayırseverlerin destekleri ile yenilenen yuvalarına kavuşan yetim çocuklar büyük sevinç yaşadı. Çocuklarının sevinci karşısında duygusal anlar yaşayan anne ise gözyaşlarına boğuldu.


Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet gösteren “Çocuklar Mutlu Olsun Yeter” isimli gönüllü grup, hayırseverlerden toplanan yardımlarla yetim çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Grup üyeleri, ilçeye bağlı kırsal Aslanbaba Mahallesi’nde babaları trafik kazasında vefat eden Demir ailesini tespit etti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle harabeye dönen bir evde yaşayan yetim çocuklarla buluşan gönüllüler, isteklerini tek tek not aldı.



Çocuklar büyük sevinç yaşadı, anne gözyaşlarına boğuldu


Çalışmalara başlayan grup üyeleri, evin tadilat ve boya işlerini yaparak için yeni malzemelerle doldurdu. Yeni yuvalarına gözleri kapalı olarak getirilen çocuklar, gözlerini açtıklarında büyük sevinç yaşadı. Çocuklarının sevinci karşısında duygusal anlar yaşayan anne, gözyaşlarına boğuldu. Yenilenen ev, eşya ve oyuncaklarına kavuşan Pınar, Ecrin, Hacer ve Samet isimli yetim kardeşler, emeği geçenlere teşekkür etti.



“Çocuklarımın mutluluğu dünyaya bedel”


Anne Meryem Demir, “Daha önce evimiz çok kötüydü. Şuan çok güzel oldu. Çocuklarımın mutluluğu dünyaya bedel. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.


Gönüllü grup temsilcisi Elif Bulut ise “Gönüllü arkadaşlarımız kırtasiye malzemelerini dağıttıkları sırada 4 kardeşe denk geliyorlar. Evlerini ziyaret ettiklerinde çok kötü durumda olduklarını görüyorlar. Biz bu aile için neler yapabiliriz, dedik. Hayallerini gerçekleştirerek evde tadilatlar yaptık, odalarını yaptık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Çocukların yeni yuvası anneyi gözyaşlarına boğdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce YÖREX’te Düzce rüzgarı Düzce, YÖREX Fuarı’na damga vurdu. Mancarlı pideden isli peynire kadar birçok yöresel lezzet büyük ilgi görürken, Düzce’nin turizm potansiyeli tüm Türkiye’ye tanıtıldı. "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla Antalya’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na Düzce damgasını vurdu. Düzce’den tüm ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları da fuara destek verdi. Fuarda katılımcılara mancarlı pide, melengüççeği tatlısı, Düzce köftesi, isli Abaza peyniri, orman gülü balı ve siyah pirinç pilavı gibi çeşitli yöresel lezzetler ikram edildi. "Düzce’nin Türkiye’ye tanıtımı açısından büyük bir birlik ve beraberlik örneği oldu" Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin YÖREX’te büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Yaklaşık 3 ay önce YÖREX Fuarı’nın hazırlıklarına başladık. Son bir ayda ise yoğun bir hazırlık sürecine girdik. Gitmeden önce de Düzce’nin YÖREX’e damga vuracağını söylemiştik ve gerçekten Düzce fuara damgasını vurdu. Sizlerin de takip ettiği gibi, Düzce’nin birlik ve beraberliği açısından 9 ilçe ve belde başkanımız, Düzce Belediye Başkan Yardımcımız, İGM Başkanımız, rektörümüz ve valimiz fuarda yer aldı. Bu, Düzce’nin Türkiye’ye tanıtımı açısından büyük bir birlik ve beraberlik örneği oldu" dedi. "Amacımız, Düzce’nin turizm potansiyelini tüm Türkiye’ye anlatmaktı" Fuarda büyük bir yoğunluk yaşandığını ifade eden Başkan Bıyık, "Peynir üreticimiz, bal üreticimiz, sepet üreticimiz ve üniversitemiz fuarda yoğun bir satış gerçekleştirdi. Gastronomi bölümü öğrencilerimiz de stantlarımızda tüm ürünlerimiz için workshoplar yaparak protokol üyelerine ve fuara gelen misafirlere ikramlarda bulundu. Amacımız, yöresel ürünlerimizi tanıtmak ve bununla birlikte Düzce’nin turizm potansiyelini tüm Türkiye’ye anlatmaktı. Ayrıca, bu tanıtımlar aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanından Düzce’ye misafirler getirebilmek için çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu. (EB-HFV-
Samsun Samsunspor’un efsane kaptanı Emin Kar’a vefa Samsunspor’un efsane kaptanı ve başkanı merhum Emin Kar’ın anısına ortaokul öğrencilerine Samsunspor forması hediye edildi. Samsunspor’un efsane isimlerinden Emin Kar’ın oğlu Mustafa Kar ve arkadaşları, kaptanı 15 Ekim olan doğum gününde unutmadı. Mustafa Kar ve arkadaşları, Çarşamba Kızılot Ortaokulu’nu ziyaret ederek, tüm öğrencilere Emin Kar anısına Samsunspor forması hediye etti. Öte yandan, Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği trafik kazasında yaralanarak felç kalan ve bundan üç yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Emin Kar, vefatının 3. yıldönümünde de mezarı başında anılacak. Emin Kar için 18 Ekim Cuma günü saat 13.00’te Asri Mezarlık’taki mezarı başında anma töreni düzenlenecek. Yapılan etkinlik ve anma programı hakkında bilgi veren Emin Kar’ın oğlu Mustafa Kar, "Bu sene babamın anısına, babamın doğum günü olan 15 Ekim öncesi öğrenci kardeşlerimize arkadaşlarımla beraber forma hediye etmek istedik. Babamı anmanın en güzel yolunun bu olacağına kanaat getirdik. Keza öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelip, gözlerindeki mutluluğu görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimizi de anlamış olduk. Bu şehrin çocuklarının Samsunsporlu olması için vesile olabildiysek ne mutlu. Son olarak babamı kaybettiğimiz gün olan 18 Ekim günü saat 13.00’te mezarı başında anma gerçekleştireceğiz. Tüm sevenlerini bekleriz" dedi.
Samsun Bafra’da kahverengi kokarca ile mücadele Samsun’un Bafra ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘kahverengi kokarca’ ile mücadelede saha organizasyonunun sağlanması ve etkin mücadele yapılması için oluşturduğu ‘eylem planı’yla ilgili toplantı yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda kahverengi kokarcanın yaşayışı, çoğalması, zararları ve mücadelesi hakkında Ziraat Mühendisi Ümit Erdem tarafından bir sunum yapıldı. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, kahverengi kokarca zararlısına karşı kış mücadelesinde kullanılacak olan biyosidal ürünler hakkında bilgi verdi. İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar ise “Ülkemizde ilk olarak 2017 yılında Artvin ilinde görülen kahverengi kokarcanın hızla yayılarak birkaç il haricinde tüm Karadeniz Bölgesi’nde fındık başta olmak üzere meyve ve sebzelerde de ekonomik zararlara yol açtığı, ilimizde de 2024 yılında özellikle fındık ürününde Terme, Çarşamba, Salıpazarı, Tekkeköy ilçelerinde büyük kayıplara neden olduğu, Bafra ilçemizde de 2025 yılında kokarca zararlısının ekonomik kayıplara neden olabileceğinden, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sekretaryasında çalışma gruplarının birlikte hareket ederek kahverengi kokarca zararlısının popülasyonunun ekonomik zarar düzeyine ulaşmadan, doğaya ve çevreye zarar vermeden yapılacak, mekanik, biyolojik, biyoteknik ve kimyasal mücadele uygulamaları ile kontrol atına alınmasının hedefliyoruz” dedi. Kahverengi kokarca çalışma grubu içinde yer alan kamu kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşları ile muhtarların görev tanımları yapıldı.
Uşak Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Uşak’ta 2024 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş Başkanlığında Öz Merkez İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, 2024 Yılının dördüncü toplantısını gerçekleşti. Yatırım programına alınan projeler hakkında bilgi veren Vali Aktaş, “İl Yatırım Takip Sistemi verilerimize göre, 2024 yılı Eylül ayı sonu itibariyle İl Özel İdaresi dahil yatırım kuruşlarının 298, il ve ilçe belediyeleri ise 43 olmak üzere toplam 341 proje uygulanmak üzere yatırım programlarında yer almıştır. Yatırım kuruşlarımızın ve belediyelerimizin yürüttükleri toplam 341 projede 140’ı tamamlanmış 161’, devam etmektedir. 19 proje ihale aşamasında iken 19 başlanmayan ve 2 de tasfiye edilen proje mevcuttur” dedi. 2024 yılı 3. Dönem sonu itibariyle il genelinde yapılan harcama tutarlarını aktaran Vali Aktaş, “2024 yılı 3 dönem sonu itibariyle il genelinde yatırımlara, yatırım kuruluşlarca 1 milyar 94 milyon 711 bin TL iken belediyelerimizce ise 208 milyon 956 bin TL. Toplam 1 milyar 303 milyon 667 bin TL tutarında harcama gerçekleşmiştir.” dedi. Projelerin gerçekleşme oranlarında bilgi veren Vali Aktaş, “Yüzde 55 yıl harcama oranına karşılık olarak yüzde 61 fiziki gerçekleşme sağlamıştır. Bu oran yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri projelerde yüzde 52 yıl harcama oranına karşılık olarak yüzde 59 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Belediyelerimizin yürüttükleri projelerde ise yüzde 76 yıl harcama oranına karşılık olarak yüzde 81 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.” dedi. Vali Aktaş sözlerine tüm yatırımların en iyi hizmet için yapıldığı ve kurum ve kuruşların en iyi şekilde görevleri yerine getirdikleri inancıyla projelerin belirlenen hedeflere ulaşmasını temenni etti. Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.