EĞİTİM - 03 Eylül 2022 Cumartesi 18:11

YÖK Başkanı Özvar: “YÖK, akademisyenlerin önünü açmak, onları daha üretken yapmak için var”

A
A
A
YÖK Başkanı Özvar: “YÖK, akademisyenlerin önünü açmak, onları daha üretken yapmak için var”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “YÖK, akademisyenlerin önünü açmak, onları daha üretken yapmak için var” dedi.


YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TEKNOFEST KARADENİZ’e katılmak ve bölgedeki üniversitelerde incelemelerde bulunmak üzere Samsun’a ziyaret gerçekleştirdi. Samsun programına Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen bir dizi etkinliğe katılarak başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, OMÜ Senato Üyeleri ile bir araya geldi. OMÜ rektörlüğünde gerçekleşen senato toplantısına; başta Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal olmak üzere OMÜ’nün senato üyeleri katıldı.



“OMÜ yaklaşık yarım asra ulaşan geçmişiyle bu bölgenin köklü yükseköğretim kurumlarından biri”


Senato toplantısında OMÜ’deki gelişmeleri vurgulayan ve üniversiteye ilişkin edindikleri izlenimleri paylaşan YÖK Başkanı Özvar, “OMÜ yaklaşık yarım asra ulaşan geçmişiyle bu bölgenin köklü yükseköğretim kurumlarından biri. Gerçekten heyecanla OMÜ Senato Salonunda hocalarımızla buluştuk ve eksiksiz bir biçimde toplantımızı gerçekleştiriyoruz. OMÜ’nün, araştırma üniversitelerini zorlayacak bir rekabette ve tempoda yol aldığını görüyoruz. Bu açıdan fevkalade memnun olduğumu söyleyebilirim. OMÜ’de sadece öğrenci olmak değil bir akademisyen olmak da büyük bir başarıyı ifade ediyor. OMÜ, araştırmadan sağlığa, sosyal faaliyetlerden spora birçok alanda öne çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.



“YÖK, akademisyenlerin önünü açmak onları daha üretken yapmak için var”


YÖK Başkanı Özvar, “Bütün dünyada olduğu gibi üniversitelerin kendi aralarındaki rekabeti araştırma geliştirmeye olumlu olarak etkiliyor. Ayrıca akademik üretkenlikte üniversite yönetimlerine çok büyük iş düşüyor. Çalışanların pozitivist desteklenmesi onları daha fazla teşvik edecek şekilde desteklememiz lazım. Üreten akademik performansı yüksek araştırma üniversiteleri olmamız lazım. YÖK, akademisyenlerin önünü açmak onları daha üretken yapmak için vardır. Bu nedenle sizin gayretlerinizin asla karşılıksız kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Ne kadar çok üretirsek o kadar mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.



Özlük hakları ile ilgili tasarı Bakanlık tarafından kabul edildi


Konuşmasında ayrıca, özlük hakları ile ilgili Yönetmelik Değişiklik Taslağı’nın Hazine ve Maliye Bakanlığınca kabul edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özvar, bu sürece dair “Gerek YÖK gerekse üniversiteler olarak elimizden gayreti sarf ettik. Özlük hakları konusunda Sağlık Bakanlığı ile mukayese edildiğinde aşağı kalmayacak, eş değer bir iyileştirmenin yapılması için irademizi ortaya koyduk” şeklinde konuştu.



Rektör Ünal: “Her zaman sizleri ve değerli YÖK üyelerimizi Samsun’a bekleriz”


YÖK Başkanı Özvar’dan sonra OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise yaptığı teşekkür konuşmasında, “Biz her Ankara ziyaretimiz sonrasında her geri döndüğümüzde enerji ve sinerji yüklenmiş olarak geri dönüyoruz. Yükseköğretim Kurulu’ndan gelen talepleri üniversite olarak hiçbir zaman geri döndürmedik. Bu talepleri bazen OMÜ’ye stratejik hedef oldu bazen de sıkıntının giderilmesi oldu. O nedenle ben şahsınıza bütün çalışma arkadaşlarım olarak teşekkür ediyorum. Her zaman sizleri ve değerli YÖK üyelerimizi Samsun’a bekleriz” sözlerine yer verdi.


Konuşmalardan sonra senato toplantısı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yetki belgesi olmayan araç ilanı veremeyecek Galerici Ahmet Yurtlu, yetki belgesi olmayanların araç ilanı veremeyeceği düzenlemeyle ilgili olarak, "Vatandaşın daha güvenlik alışveriş yapacağı, esnafın da sattığı araçların arkasında durabileceği bir pozisyona geliyoruz" dedi. Yetki belgesi bulunmayan oto galeri işletmelerinin elektronik platformlarda ve sosyal medyada ilan verememesi 1 Nisan itibariyle yürürlüğe girdi. Galerici Ahmet Yurtlu, bunun sektöre katkı sağlayacağını söyleyerek, "Yetki ve yeterlilik belgeleri 9 sene öncesinde gündeme gelmişti. İkinci dönemine girdi. Otomotiv sektöründe bu işi yapanlar yetki belgesi olduğunda bu işi yapabiliyor, satış gerçekleştirebiliyor. Yeterlilik belgesi olduğu zamanda iş yeri açabiliyor. Bunlar kullanılması gereken kesin belgelerdir. Yıllardır bu konuda ciddi bir talebimiz vardı. Çünkü sektör gerçekten sıkıntılı ve itibarsız ilerliyor. Bunun yapılması hem vatandaşlar hem de bu işi yapanlar için çok kıymetli. 1 Nisan itibariyle yürürlüğe giren kanunla artık yetki belgesi olmayanlar malum sitelerde ilan giremeyecekler. Artık insanlar bu konuda kendilerine çeki düzen verecek vatandaşlarımızın için de bu işin ticaretini dürüst yapan kişiler için de çok kıymetli. Yapılan işin nitelikli yapılması gerekiyor. Burada birtakım kaideler vardı. 5 yıl ve 160 bin kilometrenin altındaki araçlar da sorumluluk istiyor" dedi. "İnsanların sattığı aracın arkasında durması gerekiyor" diyen Yurtlu, "Aracı satıp kurtulmak olmuyor. İnsanlar sattığı araçların arkasında durması gerekiyor. Bu da gerçekten vatandaşın sektöre bakış açısını düzeltecek hem de sektörün ciddi şekilde güvenilir hale gelmesini sağlayacak. Bu konu da çok çalışmalar yapıldı ve destekler de oldu. Artık ete kemiğe büründü. Birtakım eksiklikler var. Saha çalışması tamamlanmadığı için tam manasıyla bizim istediğimiz şekilde uygulanamıyor. Geldiğimiz durumda bir aşama. Bu saatten sonra sektörün her geçen gün daha derleneceği, vatandaşın daha güvenlik alışveriş yapacağı, esnafın da sattığı araçların arkasında durabileceği bir pozisyona geliyoruz. Bu açıdan kıymetli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Sinop Sinoplu balıkçılar sezonu mutlu kapatıyor Türkiye’de 1 Eylül 2024 tarihinde av sezonunu açan balıkçılar, 15 Nisan’da sona erecek sezonu mutlu bir şekilde kapatmaya hazırlanıyor. Karadeniz’in önemli balıkçılık kentlerinden Sinop, verimli bir sezonun ardından sezonu tamamlamak üzere. Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer, bu yılki sezon hakkında değerlendirmelerde bulunarak, hem kıyı hem de endüstriyel balıkçılığın başarılı bir dönem geçirdiğini belirtti. Tuncer, "Avcılık sezonunun başlangıcından itibaren, hem kıyı hem de endüstriyel balıkçılar için verimli bir sezon oldu. Palamut, istavrit ve çinekop boldu, ancak hamsi miktarı biraz az oldu. Hamsi değerli olduğu için bu açığı kapatmayı başardık. Balıkçılarımız hamsiden de ekmek kazandılar. Kıyı balıkçılarımız ise mezgit, istavrit ve barbun avladılar. Bu yıl, kıyı balıkçılarımız için de sezon oldukça iyi geçti" dedi. Tuncer, 15 Nisan’da sezonun sonlanacak olmasına rağmen kıyı balıkçılarının faaliyetlerinin devam edeceğini ancak 1 Nisan itibarıyla palamut yasağı ve 15 Nisan’dan itibaren de kalkan yasağının başlayacağını belirtti. Ayrıca, iklim değişikliklerine dikkat çeken Tuncer, "Bu yıl Karadeniz’de palamut ve çinekop bol miktarda bulunuyor. Balıkçılarımızın, sezonun sonuna kadar kazançlı bir dönem geçireceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Sezonun sona ermesine kısa bir süre kala, balıkçılar, hem ekonomik hem de verimli bir yıl geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Manisa Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 2 Trendyol 1. Lig 32. haftasında Manisa FK, evinde karşılaştığı Ankara Keçiörengücü’ne 2-1 yenildi. Maçtan dakikalar 41. dakikada Oğuz’un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası çizgisinde topla buluşan Diallo önündeki boşluğu iyi değerlendirerek sol çaprazdan topu ağlarla buluşturdu. 1-0 44. dakikada Traore’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Diouf, Ensar ile ikili mücadelesinde düşüp kalktıktan sonra kaleci Alperen’i de yanıltarak topu boş kaleye gönderdi. 1-1 52. dakikada Fofana’nın pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ramirez’in sert şutunda kaleci Metin Uçar, meşin yuvarlağı kornere çeldi. 60. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza sahası içine kadar kadar giden Ezeh’in vuruşunda, kaleci Alperen ayağıyla uzanarak meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 74. dakikada Uğur’un pasına hareketlenerek ceza sahası içine giren Ezeh’in vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Alperen’in solundan ağlara gitti. 1-2 90+3. dakikada orta sahadan aldığı topla Manisa FK ceza sahasına kadar ilerleyen Camara’nın şutunda kaleci Alperen, meşin yuvarlağı kurtardı. Hakemler: Erdem Mertoğlu, Ömer Lütfü Aydın, Azem Zorlu Manisa FK: Muhammed Alperen Uysal, Yusuf Talum, Arslanagic, Muhammet Ensar Akgün, Umut Erdem (Kaan Kanak dk.84), Oğuz Gürbulak, Birama Toure, Demba Diallo, Daniel Ramirez Fernandez (Muhammed Enes Kiprit dk. 78), Fofana, Osuji (Minchev dk. 68) Yedekler: Samet Karabatak, Birkan Yılmaz, Oktay Gürdal, Kazım Can Kahya, Kadir Kaan Yurdakul, Kerem Arık, Efe Taylan Altunkara, Teknik Direktör: Taner Taşkın Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Uğur Kaan Yıldız, Steven Caulker, Arda Hilmi Şengül, Ali Dere, Erkam Develi, Traore, Rroca (Marcos Da Silva dk. 71), Dembele (Camara dk. 46), Ezen (Süleyman Luş dk. 90), Mame Diouf Yedekler: Emre Satılmış, Oğuzcan Çalışkan, Oğuzhan Ayaydın, Mert Kula, Orhan Nahırcı, Hasan Ayaroğlu, Görkem Bitin Teknik Direktör: Sedat Ağçay Goller: Diallo (dk. 41) (Manisa FK), Diouf (dk. 44) Ezeh (dk. 74) (Ankara Keçiörengücü) Sarı kartlar: Yusuf Talum (Manisa FK), Rroca, Erkam (Ankara Keçiörengücü)