EKONOMİ - 08 Ağustos 2024 Perşembe 10:00

Tarımsal faaliyetlere yönelik talepler artık web üzerinden alınacak

A
A
A
Tarımsal faaliyetlere yönelik talepler artık web üzerinden alınacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretkenliği artırmak ve üreticilere yönelik desteklerde başvuruyu kolaylaştırmak amacıyla yeni bir web sayfası oluşturdu. Üreticiler tarımsal desteklere yönelik başvurularını bu web sitesi üzerinden yapabilecek.


Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretkenliği artırmak ve üreticilere yönelik destekleri daha erişilebilir hale getirmek amacıyla önemli bir adım attı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni web sayfası, tarım sektörüyle uğraşan üreticilere büyük kolaylık sağlıyor. Web sayfası, üreticilere tarımsal destekleme, proje başvuruları ve çeşitli tarımsal bilgiler hakkında hızlı ve etkili bir şekilde bilgi edinme fırsatı sunuyor. Üreticiler, artık tarımsal desteklere dair başvurularını daha basit ve hızlı bir biçimde gerçekleştirebiliyor. “http://tarimsalhizmetler.samsun.bel.tr/” üzerinden hizmete sunulan yeni web sayfasının kullanıcı dostu ara yüzü sayesinde, üreticilerin ihtiyaç duydukları bilgilere kısa süre içerisinde ulaşmalarını sağlıyor ve karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik taleplerini doğrudan yetkililere iletmelerine imkan tanıyor.


Daha hızlı ve kolay biçimde bilgiye erişim web sayfasının en önemli özelliklerinden biri, dijital tarım uygulamaları ve tarımsal yenilikler hakkında güncel bilgilere erişim imkanı sunması. Üreticiler, tarımsal destekleme başvuruları, yetiştiricilik bilgileri ve diğer tarımsal konularda ihtiyaç duydukları önemli bilgilere kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca üreticiler bu platform üzerinden eğitim ve yayın faaliyetleri hakkında talepte bulunup üretimle ilgili konularda danışmanlık alabiliyorlar.


Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu yeni dijital hizmeti, üreticilere eğitim, yayım ve destek hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanma imkanı tanıyor. Üreticiler, bu sayede tarım sektöründeki gelişmelerden haberdar olmanın yanı sıra, çeşitli eğitim programlarına ve destek hizmetlerine daha hızlı ve kolay bir biçimde erişebiliyorlar. Yeni uygulama ile birlikte şehir merkezinde uzak mahallelerde yaşayan, belediyenin sağladığı desteklerden ve imkanlardan haberdar olmak isteyen üreticiler; belediyeye gelmeden başvuruda bulunabilecekler.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Sahte mehdi tutuklandı Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde kendini mehdi ilan edip, kurduğu suç örgütüyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı için gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen kendisini ’mehdi’ ilan eden Mustafa Çabuk ile beraberindeki 10 müridi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde bulunan yaklaşık 200 kişiden oluşan Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri, ’mehdi’ olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk’la 18 ay önce kendilerini depremzede olarak göstererek, köyün yakınlarında bulunan Koç Termal ve Hilal Evleri’ni 2 yıllığına kiraladı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendini mehdi ilan edip, 2020 yılında İstanbul’da kurduğu suç örgütünü Bayramiç ilçesi kırsalındaki bir termal tesis ile doğa evlerine taşıyan Mustafa Çabuk’un insanların dini inanç ve duygularını istismar etmek suretiyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığını tespit etti. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda, Mustafa Çabuk ve beraberindekilere yönelik 8 Ekim’de Çanakkale Jandarma Komutanlığı’nın da desteğiyle operasyon düzenlendi. Operasyonda ikamette yapılan aramalarda, tabanca, 10 fişek, 275 bin TL para, 10 telefon, 3 bilgisayar kasası, 3 laptopa el konuldu. Gözaltına alınan Mustafa Çabuk’un da aralarında olduğu 16 şüpheli, ’Çıkar amaçlı suç örgütü kurma’ ve ’Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından dün adliyeye sevk edildi. Sahte mehdi Mustafa Çabuk ile beraberindeki 10 müridi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Samsun Hakan Çalhanoğlu: “Gruptan çıkma şansımızı yüzde 90 görüyorum” SAMSUN (İHA) – Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, “Ben gruptan çıkma şansımızı yüzde 90 görüyorum” dedi. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Türkiye’nin Karadağ’ı 1-0 üstünlükle geçtiği karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. İlk olarak Karadağ karşılaşmasını değerlendiren Çalhanoğlu, “Şimdi şöyle düşünmek lazım. Rakibi küçültmemek lazım. Sonuçta onlar da iyi oyunculara sahipler. Tabii zor bir zeminde biraz zorlandık. Sizler de eminim görmüşsünüzdür. Sonuna kadar inandık. Bugün oyundan kopmamaya çalıştık. Önemli olan buydu. Tabii golü bulduktan sonra biraz daha rahatladık. Ama en önemlisi tabii ki oyundan düşmemekti. Galibiyet aldığımız için çok mutluyuz” dedi. İzlanda karşılaşmasına ilişkin de konuşarak hava şartlarından ötürü zorlu bir mücadele beklediğini söyleyen Hakan Çalhanoğlu,”Önümüzdeki maç bizim için çok önemli olacak. Tabii Galler’in ve İzlanda’nın beraber oynaması bizim için iyi oldu. Orada zor bir maç bekliyor bizi. Sonuçta oraya gittiğim için biliyorum soğuk bir havada zor olacak. İnşallah oradan galip gelerek döneriz” diye konuştu. Hakan Çalhanoğlu Milli Takımın gruptan çıkma hedefine ilişkinse şunları söyledi: “Tabii ki gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz. Hedefimiz o. Maçtan sonra duyduk berabere kaldıklarını. Sevindik açıkçası. Ama şunu unutmamak gerekiyor. İzlanda zor bir rakip. Orada da zor bir maç olacağını biliyoruz. O yüzden şimdi dinlenme aşamasına geçeceğiz. Çünkü sonuçta 6,5 saat uçacağız. Zor bir süreç bizi bekliyor ama dediğim gibi ben takıma güveniyorum, inanıyoruz. Güzel bir havamız var. Bu galibetten sonra daha da güzel oluyor. Keyifli oluyor inşallah. Orada da en iyi şekilde döneriz. Ben gruptan çıkma şansımızı yüzde 90 görüyorum, yüzde 10’u bırakıyorum” şeklinde konuştu.