ASAYİŞ - 05 Ocak 2025 Pazar 20:01

Samsunspor-Trabzonspor maçı sonrası 82 taraftar hakkında yasal işlem başlatıldı

A
A
A
Samsunspor-Trabzonspor maçı sonrası 82 taraftar hakkında yasal işlem başlatıldı

Samsun’da, Samsunspor-Trabzonspor maçında stada sandviç içinde meşale sokmaya çalıştıkları belirlenen Trabzonsporlu 82 taraftar hakkında yasal işlem başlatıldı.


Samsunspor-Trabzonspor arasında dün akşam Yeni Samsunspor Stadyumu’nda oynanan futbol müsabaka öncesi ve esnasında vücudunun çeşitli bölgelerinde, kıyafetlerinde, yanlarında taşıdıkları çanta, yiyecek ve içeceklerin içlerinde stada meşala, patlayıcı madde, torpil gibi yasaklı madde sokmak isteyenler hakkında polis tarafından işlem yapıldı. Misafir tribünündeki 9 şahıs hakkında meşale ve usulsüz giriş, ev sahibi tribünündeki 12 şahıs hakkında ise meşale, torpil, hakaret, yabancı madde, memura mukavemet suçlarından stadyum polis merkezinde gerekli işlemler yapıldı. Tribün olayları ile ilgili misafir tribününden 5 şahsa meşale, torpil ve hakaretten, ev sahibi tribününden 12 şahsa ise torpil, hakaret ve yabancı maddeden işlem yapıldı.


Trabzondporlu taraftarların stada sandviç içinde meşale sokmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili Samsun’da 23 ve diğer illerden de 21 kişi olmak üzere toplam 44 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Toplam 82 taraftar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereği savcının talimatıyla adli ve idari işlem başlatılırken, ayrıca stadda bulunan güvenlik kamera görüntüleri incelenerek gerekli tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.



Samsunspor-Trabzonspor maçı sonrası 82 taraftar hakkında yasal işlem başlatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik 85 yıldır aynı dükkanda 4 kuşaktır aynı lezzetle boza yapıyorlar Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde İsmail Soydan 4 kuşak boyunca 85 yıldır aynı dükkanda boza üretiyor. Pazaryeri ilçesinde usta aşçılarca titizlikle hazırlanan, geçtiğimiz yıllarda tescillenen helva ve tescili henüz alınamayan boza, özellikle kış aylarında rağbet görüyor. 1913’te Yugoslavya’dan Pazaryeri’ne göç eden İshak Soydan’ın zor şartlarda 1936’da 90 metrekare bir dükkan kiralayarak başladığı helva ve boza üretimi 85 yıldır aynı yerde aynı lezzetle devam ediyor. Turistlerin de uğrak noktası olan dükkanda bozayı bir kez tadan yeniden uğramayı ihmal etmiyor. Sağlık açısından çok sayıda faydası olduğu bilinen boza özellikle kış aylarında hastalıkların da önüne geçiyor. Ailenin 4’ncü kuşak temsilcisi olan İsmail Soydan, 4 masa ve 20 sandalye ile hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek, kış aylarının vazgeçilmez içeceği faydaları saymakla bitmeyen besin deposu olarak bilinen bozanın çevre illerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Soydan, "1936 yılında İshak Soydan tarafından, Bilecik Pazaryeri ilçesinde üretime başlamıştır. Biz 4’üncü kuşağız. Boza bağırsakların çalışmasına, anne sütü ve çocuklarda kemik gelişiminde önemli rol oynar. Boza yapımında mısır, buğday unu, su ve şeker kullanılır. Ürettiğimiz bozaya Kütahya, Bursa, Eskişehir gibi çevre illerden çok ilgi görüyor. Marmara, Ege ve iç Anadolu bölgelerine boza dağıtımımız devam ediyor” dedi.
İstanbul Kartal Belediyesi’nden bilinçlendirici bir adım daha: ‘Enerji verimliliği bir sorumluluktur’ Kartal Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliği ile Enerji Verimliliği Haftası kapsamında; enerji verimliliği bilincini anlatmak ve enerji verimliliği konusundaki uzmanlarla buluşturmak için bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinlikler, 8-9 Ocak’ta Kartal Bilim Mühendislik ve Teknoloji Merkezi-Makina Hangar’da düzenlenecek. Enerji verimliliğin bir sorumluluk olduğuna dikkat çekmek ve enerji verimliliği ile ilgili bilinç oluşturmak amacıyla yapılacak olan etkinlikte, enerji verimliliği konusunda çalışan kişilere sektör trendlerini takip edebilecekleri ve farklı kurumları tanıma ve ilişki kurma olanağı verecek bir platform oluşturulacak. Yapılacak olan etkinliklerde; 9 oturumda 33 konuşmacı Birleşmiş Milletler ve İklim Değişikliği Sözleşmeleri, İklim Değişikliğine Uyum, İklim Teknolojileri, Sürdürülebilirlik, Yenilenebilir Enerji, Konutlarda ve Sanayide Enerji Verimliliği, Enerji Depolama, Isı Pompaları ve Enerji Verimliliği Finansmanı konusunda sunumlar yapacak. Makina Hangar fuaye alanında ise ilgili sektörlerden kurumların standları yer alacak. Bu kurumlar etkinliğe katılan ziyaretçileri enerji verimliliği uygulamalarındaki çözümler konusunda bilgilendirecek. Küresel ısınma ve iklim değişikliği dünyanın gündeminde Son yıllarda “küresel ısınma” ve “iklim değişikliği” kavramları Dünya gündemindeki yerini korumaya devam ederken, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvelerinde ortalama küresel sıcaklık artışının 20C’la sınırlandırılması konusunda prensipte mutabakata varılmasına rağmen ülkelerin yükümlülükleri konusunda yazılı bir anlaşmaya varılamamıştır. Ancak 12 Aralık 2015’deki Paris Zirvesinde ülkeler tarafından alınacak tedbirler ve yükümlülükler yazılı bir metne dökülmüştür. Paris Zirvesi sonrası UEA Direktörü Fatih Birol sunumlarında alınacak tedbirler konusunda bir grafik sunmuştur. Bu grafikte referans senaryoya göre 2040’da 37 Gton’un üzerinde gerçekleşecek olan yıllık CO2 emisyonu sıcaklık artışının 20C ile sınırlandırılması senaryosuyla 18 Gton’a düşmektedir. Bu düşüşte nükleerin payı yüzde 7, karbon tutma ve depolamanın payı yüzde 12, yakıt ve teknoloji değişiminin payı yüzde 7, yenilenebilir enerji ve biyoyakıtların payı yüzde 30 iken enerji verimliliğinin payı yüzde 41 olmaktadır.