SAĞLIK - 23 Ekim 2023 Pazartesi 22:53

Samsun'dan Gazze'ye sahra hastanesi

A
A
A
00:00
00:00
HD

İçerisinde tıbbi malzeme ve cihazların bulunduğu sahra hastanesi, Filistinliler için Samsun’dan yola çıktı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze’ye yönelik sürdürülen sağlık yardım çalışmaları kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü UMKE envanterinde bulunan sahra hastanesi ve tıbbi yardım malzemesi bölgeye gönderildi. Sahra hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen noktada Filistin vatandaşlarına hizmet sunacak.

Samsun'dan Gazze'ye sahra hastanesi

"Her türlü göreve hazırız"

Gönderilen sağlık yardımı ve yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “Gazze’de maalesef bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bombalar altında hayatta kalma mücadelesi veren kardeşlerimiz, her geçen gün azalan sağlık imkanlarıyla daha zor günlere ilerlemektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürdürülen barış ve yardım çabaları kapsamında, Sağlık Bakanlığımız koordinasyonunda Gazze’ye yönelik sağlık yardımı çalışmaları devam etmektedir.

Samsun'dan Gazze'ye sahra hastanesi

Bu yardım çalışmaları kapsamında biz de bakanlığımızın talimatıyla Samsun İl Sağlık Müdürlüğü UMKE envanterinde bulunan ‘sahra hastanemizi’ ve gerekli tıbbi malzeme ve ekipmanları, Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizin araçlarıyla bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkarıyoruz. Samsun UMKE olarak geçtiğimiz yıllarda çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi görevlerinde şartlar ne kadar zorlu olursa olsun 290 gönüllümüzle yer aldık ve yardım ihtiyacı olanların yanında olduk. Bu noktada da Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan tüm sağlık çalışanlarımızla her zaman Filistin’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve Sağlık Bakanlığımız tarafından bu anlamda verilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Samsun'dan Gazze'ye sahra hastanesi

50 yatak kapasiteli sahra hastanesinde; acil servis ünitesi, laboratuvar ve görüntüleme ünitesi, cerrahi operasyonların gerçekleştirilebileceği ameliyathane, ilk yardım odaları, yoğun bakım üniteleri, doğum ünitesi, röntgen cihazları ve çeşitli tıbbi malzemeler bulunuyor.

Furkan Abrek Ünal

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da ’Uluslararası Sıfır Atık Günü’ kutlandı Uluslararası Sıfır Atık Günü, Kütahya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Programa, Vali Musa Işın, Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sayın İbrahim Çatladan, il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandş katıldı. Etkinlik kapsamında, Vali Musa Işın, minik öğrenciler tarafından hazırlanan moda gösterisini izledi. Ardından, sergilenen ürünleri gezerek öğrencilere çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali, etkinliklerin amacının çocukların çevre bilincini artırmak, sıfır atık konusunda eğitim vermek ve farkındalık oluşturmak olduğunu vurguladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan, konuşmasında Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen sıfır atık projesinin, ülkemizdeki yoğun diplomasi çabaları sonucunda Birleşmiş Milletler tarafından 14 Aralık 2022 tarihinde alınan karar doğrultusunda, her yıl 30 Mart’ın Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan edildiğini belirtti. Çatladan ayrıca, bu yılki temanın "Moda ve Tekstilde Sıfır Atık Hedefine Doğru" olarak belirlendiğini açıkladı. Çatladan, programda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü, Hayme Ana Kız Meslek Lisesi, Teknik Lisesi, Emre İlkokulu ve Nesrin Güral Anaokulu ile iş birliği içinde moda ve tekstil alanında sıfır atık konseptine uygun atölye çalışmaları ve çevre müfettişliği etkinliklerinin yapıldığını ifade etti.