ASAYİŞ - 06 Ekim 2024 Pazar 15:52

Samsun’da 10. kattan düşen makine mühendisi hayatını kaybetti

A
A
A
Samsun’da 10. kattan düşen makine mühendisi hayatını kaybetti

Samsun’da evinin 10. katındaki balkondan düşen makine mühendisi hayatını kaybetti.


Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde bulunan 13 katlı Yenişehir Sitesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 çocuk babası makine mühendisi Barış Özdemir (45) evlerinin 10. katındaki balkondan düştü. Ağır yaralanan Barış Özdemir ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Özdemir hastanenin acil servisinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Barış Özdemir’in eşinin öğretmen olduğu, olay sırasında çocuklarının da dershanede olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Sultan Bestekarlar" konseri Rami Kütüphanesi’nde unutulmaz bir gece yaşattı Osmanlı padişahları Sultan IV. Murad, III. Selim, II. Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan Vahideddin tarafından bestelenen musıki eserleri, Rami Kütüphanesi’nde icra edildi. Rami Kütüphanesi’nde Osmanlı sultanları Sultan IV. Murad, III. Selim, II. Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan Vahideddin tarafından bestelenen ve tarihi 300 yıla kadar uzanan musıki eserlerinin icra edildiği bir konser düzenlendi. Musıki Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Sultan Bestekarlar" konseri, Türkiye Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirildi. Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve çok sayıda seçkin davetlinin yanı sıra sanat dünyasından tanınmış simalar Hande Soral, İlayda Alişan ve Rabia Soytürk de katıldı. Ünlü sanatçılar, geleneksel musıkinin zarafetine karşı duydukları derin ilgiyi ve saygıyı dile getirdiler. Yoğun ilgi gören konserin sunuculuğunu usta radyo ve televizyon programcısı Cumhur Enes Ergür üstlendi. Türk musıkisinin zarif eserlerini seslendiren hanendeler İrem Şamlı, Selin Yücesoy, Ahmet Yağmur Kucur ve Sait Berker Seymenoğlu, dinleyicileri Osmanlı saraylarının zamana meydan okuyan melodileriyle hayran bıraktı. Hanendelere tanburda Özata Ayan, kanunda Mustafa Tabak, neyde Ahmet Cavit Altınkaynak, kemençede İremnur Yaşar ve ritimde İlayda Uçar eşlik etti. Rami Kütüphanesi’nin etkileyici atmosferinde sultan bestekârların eserleriyle tarihe adeta yolculuk yapıldı.
Adana Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor: 1 - Samsunspor: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Adana Demirspor, sahasında karşılaştığı Samsunspor’a 3-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Adana Demirspor’da Ali Yavuz, İzzet’in pasıyla ceza sahası sağ çaprazdan kaleye vurdu, top az farkla yandan dışarıya gitti. 58. dakikada sol kanattan kullanılan taç atışında Mouandilmadji topu kafayla ceza sahasına indirdi. Topla buluşan Muja’nın ceza sahası sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu. 1-1 90+3. dakikada Soner Aydoğdu sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Gelen ortaya iyi yükselen Dimata’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu. 1-2 90+10. dakikada kalecinin uzun pasında sağ tarafta Dimata topu ceza sahasına indirdi. Kalecinin önde olduğunu gören Soner’in aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-3 Hakemler: Alper Akarsu, Mehmet Kısal, Murat Altan Adana Demirspor: Vedat Karakuş, Arda Okan Kurtulan, Gravillon, Semih Güler, Abdulsamet Burak, Maestro, İzzet Çelik (Aymbetov dk. 65) Salih Kavrazlı (Fougeu dk. 65) Tayfun Aydoğan, Ali Yavuz Kol (Manev dk. 75), Yusuf Barası (Shehu dk. 86) Yedekler: Murat Eser, Aksel Aktaş, Burhan Ersoy, Tolga Kalender, Ozan Demirbağ, Kadir Karayiğit Teknik Direktör: Serkan Damla Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Schindler dk. 64), Satka, Van Drongelen, Marc Bola, Bennasser (Celil Yüksel dk. 71), Carlo Holse, (Soner Aydoğdu dk 85), Olivier Ntcham, Muja (Soner Gönül dk. 85), Emre Kılınç, (Dimata dk. 64) Mouandilmadji Yedekler: Halil Yeral, Tait, Laura, Ercan Kara, Yunus Emre Çift Teknik Direktör: Thomas Reis Gol: Yusuf Barası (dk. 7 pen.) (Adana Demirspor) Muja (dk. 58), Dimata (dk. 90+3), Soner Aydoğdu (dk. 90+10) (Samsunspor) Sarı kartlar: Salih Kavrazlı, Aymbetov, Abdulsamet Burak (Adana Demirspor) Satka, Zeki Yavru, Van Drongelen (Samsunspor)
İstanbul Sultan Bestekarlar Rami Kütüphanesi’nde unutulmaz bir gece yaşattı Osmanlı Sultanları Sultan IV.Murad, III.Selim, II.Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan Vahideddin tarafından bestelenen, tarihi 300 yıla kadar uzanan musıki eserleri Rami Kütüphanesi’nin duvarlarında yankılandı. Osmanlı Sultanları Sultan IV.Murad, III.Selim, II.Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan Vahideddin tarafından bestelenen, tarihi 300 yıla kadar uzanan musıki eserleri konseri Rami Kütüphanesinde gerçekleşti. Musıki Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik, Türkiye Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirildi. Sultan Bestekarlar konseri, hem sanata hem de Osmanlı’nın müzikal mirasına saygı duruşu niteliği taşıdı. Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ve çok sayıda seçkin davetli katılırken; sanat dünyasından tanınmış simalar Hande Soral, İlayda Alişan ve Rabia Soytürk’ün katılımıyla daha da renklendi. Rami Kütüphanesi’nin etkileyici atmosferinde gerçekleşen buluşma, müziğin gücüyle geçmişin ruhunu canlandırdı. Hande Soral, İlayda Alişan ve Rabia Soytürk gibi ünlü isimler, klasik Türk musıkisine olan ilgilerini Sultan Bestekarlar konserinde bir kez daha gösterdi. Bu köklü müzik geleneğine olan hayranlıklarını dile getirirken, geleneksel musıkimizin zarafeti karşısında duydukları derin ilgiyi ve saygıyı ifade ettiler. Yalnızca oyunculuk ve televizyon dünyasında değil, sanata ve kültüre olan duyarlılıklarıyla da tanınan bu isimler, Türk musıkisinin ruhunu yansıtan etkinliklerde yer alarak, sanatın farklı dallarını bir araya getiren güçlü bir köprü oluşturuyorlar. Sanatseverlerden yoğun ilgi Yoğun ilgi gören konserin sunuculuğunu, usta radyo ve televizyon programcısı Cumhur Enes Ergür üstlendi. Türk musıkisinin zarif eserlerini seslendiren hanendeler İrem Şamlı, Selin Yücesoy, Ahmet Yağmur Kucur ve Sait Berker Seymenoğlu, dinleyicileri Osmanlı saraylarının zamana meydan okuyan melodileriyle büyüledi. Onlara eşlik eden saz virtüözleri ise, tanburda Özata Ayan, kanunda Mustafa Tabak, neyde Ahmet Cavit Altınkaynak, kemençede İremnur Yaşar ve ritimde İlayda Uçar’dan oluşan ekip, müziğin derinliğini ustalıkla sahneye taşıdı. Bu muhteşem gece, klasik Türk müziğinin inceliklerini keşfetmek isteyen sanatseverlerin büyük ilgisini çekti. Rami Kütüphanesinin tarihi atmosferi, sultan bestekârların zamansız eserleriyle yankılandı; adeta tarihe kısa bir yolculuk yapıldı.
Aksaray Aksaray’da 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yerel üreticilere destek olmak ve Aksaray’ın ürünlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen festivalde çeşitli etkinliklerle katılımcılar da doyasıya eğlendi. Aksaray Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 3. Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalde, yerel üreticilerin desteklenmesi ve Aksaray’ın zengin tarım ürünlerinin tanıtılması hedeflenirken, çeşitli etkinliklerin düzenlediği festivale halkın yoğun katılımı dikkat çekti. Festivalde yer alan çocuk oyun parkurları küçük misafirlere eğlenceli dakikalar yaşatırken, Mine Gez ve Yılmaz Çil konser verdi. Özellikle pekmez yarışması yerel üreticilerin yeteneklerini sergilemesi açısından büyük ilgi gördü. Pekmez yarışmasında 1. Kargın Köyünden Üzeyir Katı, 2. Karataş Köyünden Kamile İçli, 3. Karaören Köyünden Eda Orhan ve 4. Kargın Köyünden Selma Çiftçi olurken, ödülleri protokol tarafından verildi. Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, bu tür etkinliklerin hem yerel üreticilere destek sağladığını hem de Aksaray’ın kültürel ve tarımsal zenginliklerini tanıtmak açısından önemli olduğunu belirterek, “Her yıl daha büyük bir coşkuyla kutladığımız bu festival, bölgemizin ürünlerini tanıtma ve yerel üreticilerimizi destekleme amacı taşıyor” dedi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise Aksaray’ın tarımsal zenginliğine dikkat çekti.