GENEL - 28 Nisan 2021 Çarşamba 13:58

Sağlık çalışanları talepleri için rektörlüğe yürüdü

A
A
A
Sağlık çalışanları talepleri için rektörlüğe yürüdü

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası(Sağlık-İş) Samsun Şubesi üyeleri taleplerinin karşılanması için rektörlüğe yürüyüş düzenledi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası(Sağlık-İş) Samsun Şubesi üyeleri taleplerinin karşılanması için rektörlüğe yürüyüş düzenledi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) görevli sağlık çalışanları, 3 yıldır zam ve enflasyon farkı alamadıkları ve maaşlarının diğer kurumlarda çalışan personellerden düşük olduğunu belirterek yürüyüş düzenledi. Sağlıkçılar, Tıp Fakültesi Dekanlığı önünden ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde rektörlük binasına kadar yürüdü.


Yürüyüşün sonunda konuşma yapan Sağlık-İş Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, “Bizler çok zor durumdayız. Evimize giderken 1 ekmek daha fazla alabilecek miyiz diye düşünüyoruz. Salgında da 20 gün kapatıldık. 20 gün sonra burada her gün beraber oluruz. Her gün yürürüz ama buna meal vermeden, hakkımızı verin. Hakkımız olanı istiyor, başka bir şey istemiyoruz. Biz 3 yıldır hiçbir zam ve enflasyon farkı almadan hayat sürmeye çalıştık. Sizin döner sermayenize daha fazla katkı sağlamak için sabahların köründen akşamların karanlığına kadar çalıştık. Biz, 10 ya da 9 bin TL istemiyoruz. İstersek işyerine ve işçilere ihanet etmiş oluruz. Biz en az 4 bin 500 TL seviyesinde arkadaşlarımızın cebine para girsin. İnsanca yaşayalım istiyoruz” dedi.


Rektörlük binasının önündeki basın açıklamasının ardından slogan atan grup, sessizce dağılıp tekrar görevlerinin başına döndü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da öğrencilere gıda okuryazarlığı eğitimleri verildi Karacasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik verilen eğitimlerde gençler, gıda okuryazarlığı konusunda bilgilendirildi. Aydın’ın Karacasu ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, öğrencilere yönelik gerçekleştirilen gıda okuryazarlığı, etiket okuma ve gıda güvenliği eğitimleri aralıksız sürüyor. Bu çerçevede Atatürk İlkokulu’nu ziyaret eden ilçe tarım ekipleri, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin gıda güvenilirliği ve beslenme bilinç düzeyinin arttırılmasının hedeflendiğini eğitimlerde “Gıda Güvenilirliği ve Gıda Okuryazarlığının Temelleri, Gıda Denetim Hizmetleri, Gıdalarda Ambalaj Güvenliği, Etiket Üzerindeki Bilgilerin Günlük Hayatta Kullanımı, Ambalaj Üzerindeki Sembollerin Anlamları, Besin ve Enerji Tablosu, Günlük Alınması Gereken Besin Miktarları, Besin İçeriklerinin Güvenilir Dozları, Fonksiyonel, Özel Beslenme Amaçlı ve Takviye Edici Gıdaların Özellikleri” gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. İlçe tarım personelleri, gıda okuryazarlığı ve etiket okuma konusunda sunumlar yaparak, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Konu ile ilgili Karacasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda "İl müdürlüğümüz talimatları kapsamında ’Gıda Güvenliği’ ile ’Gıda Okuryazarlığı ve Etiket Okuma’ konulu eğitimler ilçemiz Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğrencilerimizin katılımıyla personellerimiz tarafından verilmiştir. Eğitimlerimiz devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.
Bursa BUÜ 50. yıla özel uluslararası posta sanatı sergisi Bursa Uludağ Üniversitesinin 50. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen uluslararası sergiye 11 ülkeden 304 sanatçı eserleriyle katıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Zeynep Afra Soyuer’ın küratörlüğünde hazırlanan “Yeşil Mektuplar: Kökten Dala Ağaç Temalı Uluslararası Posta Sanatı Sergisi” 2 Aralık 2024 tarihinde BUÜ Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergide yer alan eserler, farklı kültürlerden gelen sanatçıların doğaya, insana ve sanata dair duygu ve düşüncelerini sanatın evrensel dili zemininde yansıtıyor. Serginin açılış konuşmasında küratör Öğr. Gör. Zeynep Afra Soyuer, Bursa Uludağ Üniversitesini 50 yıldır büyüyen ve dallarıyla dünyaya uzanan bir ağaca benzeterek şunları söyledi: “Yeşil Mektuplar Kökten Dala Ağaç Temalı Posta Sanatı Sergisi, bu ağacın dallarından yayılan bir çağrının yansımasıdır. Posta sanatı, yalnızca bir sanat formu değil; sınırları, mesafeleri ve dilleri aşan bir bağ kurma biçimidir. Sergimiz, sanatın bireysel bir ifade biçimi olmasının ötesinde, bir iletişim aracı, bir umut taşıyıcısı ve bir değişim gücü olduğunu hepimize hatırlatıyor.” Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi’nin de katıldığı serginin açılışında bir konuşma yapan BUÜ Güzel Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Ali Sait Liman, "Geleneksel Türk Sanatları Bölümü yaklaşık üç yıl önce kurulmasına rağmen düzenlediği etkinliklerle dikkat çekiyor. Hazırlanan sergi yalnızca bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda doğaya karşı duyulan sorumluluğun bir ifadesi. 50 yıllık geçmişiyle bilim, sanat ve kültür alanında önemli bir birikime sahip olan Bursa Uludağ Üniversitesi bu sergiyle geleceğe umut taşıyan bir vizyon sunuyor" dedi.