EĞİTİM - 01 Ekim 2024 Salı 21:51

OMÜ-KÖKMER destek almaya hak kazandı

A
A
A
OMÜ-KÖKMER destek almaya hak kazandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÖKMER) tarafından sunulan proje, Türkiye’nin 2013 yılından beri sürdürdüğü destek programı “Gilead ile Hayat Bulan Fikirler’’ kapsamında, “Bilimsel Projeler” kategorisinde hibe/ödül almaya hak kazandı.


Gilead Sciences her yıl HIV, viral hepatitler, sistematik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini ve/veya uygun tedavilere ulaşılmasını iyileştirmeye yönelik her yıl “Hayat Bulan Fikirler” Programı kapsamında sınırlı sayıda projeye destek sağlıyor. Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Dr. Esra Albayrak’ın yaptığı, Öğr. Gör. Dr. Melek Yüce, Prof. Dr. Ayfer Kamalı Polat, Prof. Dr. Necati Özen, Prof. Dr. Tekin Şimşek ve Prof. Dr. Yurdanur Süllü ’nün araştırmacı olarak yer aldığı ‘Üçlü Negatif Meme Kanserinde B3GNT6’nın Ekspresyon Profilinin Belirlenmesiyle Biyobelirteç Olarak Potansiyelinin Araştırılması’’ konulu çalışma 160 bin TL hibe almaya hak kazandı. KÖKMER 2022 yılında da Gilead Sciences’a hematolojik maligniteler alanında sunduğu iki proje ile toplam 223 bin TL tutarında proje desteği almıştı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: "Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili birkaç aydan bu yana devam eden bir çalışma var" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Siber güvenlik artık ülkeler için çok önemli hale geldi. Bu konuda kurumsal bir yapının olması lazım” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu’nda 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili soru üzerine, çalışmaların birkaç aydan bu yana devam ettiğini belirtti. “Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili devam eden bir çalışma var” Siber güvenliğin ülkeler için çok önemli hale geldiğini ve kurumsal bir yapının olması gerektiğini vurgulayan Tunç, “Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili birkaç aydan bu yana devam eden bir çalışma var. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz başkanlığında süre bir çalışma yakın zamanda sonuçlanır. Siber güvenlik artık ülkeler için çok önemli hale geldi. Bu konuda kurumsal bir yapının olması lazım. Bu yapı içerisinde ilgili bakanlıkları da temsil edecek bir yapı olacak” açıklamasında bulundu. “Milli Savunma Teşkilatımızın eskiden beri var olan çalışmalarıyla beraber bir kurumsal yapı oluşturulacak” Bakan Tunç, Bütün verilerin artık dijital ortamlarda saklandığını belirterek, “Dolayısıyla hem verilerin güvenliğini sağlamak, hem de artık dünyada giderek sürekli artan hem siber suçlarla mücadele hem de siber güvenliğin koordinasyonun sağlanacağı bir yapının olması gerekiyor. Bu konuda Milli Savunma Teşkilatımızın da eskiden beri bir çalışması vardı. O çalışmalarla beraber bir kurumsal yapı oluşturulacak” şeklinde konuştu. “TBMM’de milletvekillerinin takdirlerine sunulacak” Bakan Tunç, siber güvenlik teşkilatının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılacak hususlar ve bir de kanun gerektiren hususları olduğunu kaydederek, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulacak olan siber suçlarla teşkilatının fonksiyonlarıyla ilgili yasa gerektiren kısımları da TBMM’de milletvekillerinin takdirlerine elbette ki sunulacaktır” ifadelerine yer verdi. Bakan Tunç, ‘toplumda cezasızlık algısı’ konusunda bir soru üzerine, koşullu salıverme süreleri ve denetimli serbestlik süreleriyle ilgili bazı suçlar bakımından kamuoyunda birtakım değerlendirmeler yapıldığını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında ‘suç ve suçluyla mücadele’ konusuna vurgu yaptığını hatırlatan Tunç, “Özellikle Ceza İnfaz Kanunu’muzda bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik sürelerinin olup olmayacağı tartışılabilir" değerlendirmesinde bulundu.