SPOR - 20 Ekim 2024 Pazar 23:09

Mourinho: "Bu ligi biliyoruz, bazı takımlar daha kolay maç kazanıyorlar”

A
A
A

Mourinho, Samsunspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bu ligi biliyoruz, bazı takımlar daha kolay maç kazanıyorlar” dedi.

Süper Lig’in 9. haftasında Samsunspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jose Mourinho, maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Puan kaybettikleri için üzüldüklerini dile getiren Mourinho, kalan maçları kazanmak için mücadele edeceklerini ifade etti. 2 puan kaybettiklerini vurgulayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Samsunspor’u ve hocasını tebrik etmek isterim. Gerçekten iyi bir takım, organize bir takım. Sonuç için savaşıyorlar. İyi bir taraftarları var. Tabii ki bazı sahaya bir şeyler atan taraftarları hariç tutuyorum. Zor anlarda takımlarını destekliyorlar. Bugün sonuçta memnun değilim ama buraya gelip bu maçı oynamış olmaktan dolayı mutluyum. Şu andaki puan tablosuna baktığımızda evet direkt rakiplerimize olan mesafemiz 2 puan daha arttı. Bunun sezon sonunda nasıl etki edeceğini şimdiden bilemem. Çünkü sihirli bir beynim yok. Sezon sonunda nasıl bir etkisi olur bunu bilemem. Ama sadece size şunu söyleyebilirim ki bir sonraki maçımız olan Bodrum maçında 3 puan almak için savaşacağız. Tekrardan galibiyete dönmek için savaşacağız. Öngörebileceğim tek şey bu. Dolayısıyla ben bugünkü puan kaybının şimdiye etkisini değerlendirebilirim. Eğer yanılmıyorsam bir maçımız eksik ve 8 puan fark olduğu durum bu bizim için” diye konuştu.

“Sakat oyuncumuz varken 4 dakika 10 kişi oynadık”

Eksik kaldıkları anda oyuncuların oyunu durdurmamasına sinirlendiğini ifade eden Jose Mourinho, “Bizim maç içerisinde kolektif olarak en iyi olduğumuz an aslında Szymanski’nin girmiş olduğu pozisyon, o şutlu, neredeyse sağ kenarından gol diye kutluyordum ama yanıldım. Tabii ki bakış açımdan dolayı, kulübedeki görüntüden dolayı gol gibi geldi bana. Aynı şekilde Saint Maximin’in golünü de neredeyse kutlayacaktım. Harika bir pas, harika bir kontrol, çok güzel bir şut. Orada da topun giriyor olduğunu düşünmüştüm. En iyi periyodumuz aslında 1-1 sonrasındaydı. Daha sonrasında 2-1’i de bulduk ve 3-1’i bulmak için çabaladık. Oyunun kontrolü bizdeydi. Bence maçın içerisinde dinamiği değiştiren şey saha içerisinde 1 kişi eksik kaldığımız andı. O sırada aslında birazcık mutsuzdum çünkü oyuncularımın hiçbirinde o vizyonu, o tecrübe, o bilgi yoktu. Maçı durdurmaları gerektiğine dair. Yaklaşık 4 dakika oyuncumuz dışarıdaydı ve 4 dakika boyunca bir kişi eksik oynadı. Orada maçın değişmeye başladığını düşünüyorum. Orada rakibimiz bizim üzerimizde daha fazla baskı kurdu bir kişi eksik olduğumuz için” şeklinde konuştu.

“Sürekli İrfan Can oynamıyor diye ağlıyorsunuz”

"İrfan Can Kahveci’ye neden süre vermediniz?" sorularına sinirlenen Mourinho, “Artık bu soruların sorulmasını anlamaya başladım. Aslında şuna şaşırdım diyebilirim. Neden kaleci İrfan Can Eğribayat oynamıyor? Niye Cenk Tosun oynamıyor? Bu isimleri de saymanızı beklerdim. Neden Oğuz Aydın oynamıyor diye. Çünkü size şöyle söyleyebilirim, benim için Tadic birkaç maçta takımın en iyisi. Sadece önemli goller attığı için değil, aynı zamanda takıma vermiş olduğu denge için, aynı zamanda takımın organize olmasını da koyduğu akıl için, pozisyon hatası yapmadığı için, karar verme hatası yapmadığı için. Eğer bana derseniz ki onun oynamasını istemiyoruz, başka oyuncunun oynamasını istiyoruz derseniz, tamam. Benim için artık bundan da daha fazla sebep vermek açıkçası zor. Oyuncularımı da burada kameralar önünde analiz etmek istemiyorum. Onları savunmam gerekiyor. Burada açıklamam doğru değil. ‘Bu sebepten oynuyor, bu sebepten oynamıyor’ gibi açıklamalar yapmam doğru değil ama anlıyorum. Sizin kültürünüzün bir parçası bu. Ben de cevap vermeye çalışıyorum ama benim için zor. Oğuz neden oynamadı? İrfan kulübedeydi. Her gün bu tarz sorular soruyorsunuz. Bugün de maçtan önce bana sordular neden bugün Kostic’i sol bekte bekliyor taraftarlar diye. Bu sefer Djiku oynadı, Levent niye oynamadı? Bunları açıklaması benim için zor. İrfan bugün kulübedeydi, Tadic oynadı ama sürekli bunun için ağlıyorsunuz neden İrfan oynamıyor. Şimdi de Oğuz’u söylüyorsunuz bana. Şunu tavsiye edebilirim size. Bunu anlayabilirsiniz. Çok önemli, çok harika bir oyuncu da kritik bir hata yapabiliyor takım için” ifadelerini kullandı.

"Birlikte savaşalım, inanmaya devam edelim yapmış olduğumuz gibi"

Diğer takımların kazandığı maçlar hakkında da konuşan Mourinho, “Samandıra’daki herkes, benden başlayıp oyuncularıma kadar herkes gerçekten çok çalışıyor ve buna da devam edeceğiz. Bu ligi biliyoruz, bazı takımlar daha kolay maç kazanıyorlar. Ama bizler de lig sonuna kadar oynadığımız her maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. Perşembe günü farklı bir turnuva da bir maçımız var. Bizden farklı seviyede olan özel bir kulübe karşı oynayacağız. 2 tane evimize üst üste maç oynayacağız. Manchester United ve Bodrumspor maçları. Birlikte savaşalım, inanmaya devam edelim yapmış olduğumuz gibi” açıklamasında bulundu.

Erdi Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin Artvin’de kar nedeniyle araçlarıyla mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı Artvin’in Şavşat ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yayla yolunda mahsur kalan 4 kişi, arama kurtarma ekiplerinin başarılı çalışması sonucu kurtarıldı. Edinilen bilgilere göre, olay ilçeye bağlı Büyükoba Yaylası Sarıçayır mevkide meydana geldi. Hakan Tatar, Çetin Tatar, Özkan Tatar ve Aykut Cancıoğlu’nun içinde bulunduğu araç, yayla yolunda aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyerek yolda kaldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, İl Özel İdaresi ve Şavşat Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Arazi araçlarıyla zorlu koşullarda bölgeye ulaşan arama kurtarma ekipleri, bir saatlik çalışma sonucunda araçta mahsur kalan 4 kişiye ulaştı. Kurtarılan kişilerin güvenliğini sağlayan ekipler, halatlar yardımıyla kara saplanan aracı da kurtardı. “Bir saat içinde çalışma sonucu mahsur kalanları kurtardık” Olayla ilgili açıklama yapan Şavşat Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mehmet Fatih Kaya, Artvin Valiliği ve AFAD Koordinasyon Merkezi’nden gelen ihbar üzerine 3 araç ve 14 kişilik bir ekiple yola çıktıklarını belirtti. Kaya, “Yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda mahsur kalan kişileri ve araçlarını güvenli bir şekilde kurtardık” dedi. Bölgedeki kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken kar yağışının devam ettiği ve yayla yollarında dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.
Manisa Manisa’da feci kaza... Kavşakta iki otomobil çarpıştı: 2’si ağır 6 yaralı Manisa’nın Kula ilçesinde karayolunda seyir halindeki otomobilin, kavşaktan çıkarak karayoluna bağlanmak isteyen başka bir otomobile çarpması sonucu 6 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, kaza sebebiyle İzmir-Ankara D300 karayolunun İzmir istikameti bir süre trafiğe kapalı kaldı. Kaza, saat 22.30 sıralarında İzmir-Ankara D300 karayolu Gökçeören çevre yolu kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Uşak’tan İzmir istikametine seyir halinde olan İbrahim Can Kaya idaresindeki 35 BYZ 84 plakalı otomobil ile, Gökçeören çevre yolundan D300 karayoluna bağlanmak isteyen Alim Avcı idaresindeki 35 HN 288 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki otomobil de savrulurken, 35 BYZ 84 plakalı otomobilin sürücüsü İbrahim Can Kaya ve otomobilde yolcu olarak bulunan Fikri Kaya, Fatma Kaya ve Yasemin Kaya ile 35 HN 288 plakalı otomobilin sürücüsü Alim Avcı ile otomobilde yolcu olarak bulunan Yüksel Akbaba yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, ambulans, jandarma ve trafik polisleri sevk edildi. Kendi imkanları ile araçlarından çıkan yaralılardan Fatma Kaya ve Fikri Kaya ilk müdahalesi olay yerinde yapılmasının ardından Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer yaralılar Yüksel Akbaba, Alim Avcı, İbrahim Can Kaya ve Yasemin Kaya ise Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Her iki hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Alim Avcı ve Yasemin Kaya’nın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan kaza sebebiyle İzmir-Ankara D300 karayolunun İzmir istikameti bir süre trafiğe kapalı kaldı. Yaralılar ve kazaya karışan araçların yoldan kaldırılması ile karayolundaki trafik akışı normale döndü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.