SAĞLIK - 22 Nisan 2025 Salı 14:06

Estetik uzmanı açıkladı: "Kök hücre ve kolajen kombinasyonu cildin yenilenmesini destekler"

A
A
A
Estetik uzmanı açıkladı: "Kök hücre ve kolajen kombinasyonu cildin yenilenmesini destekler"

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Kök hücre ve kolajen kombinasyonu, cildin hem yapısal hem de yüzeysel anlamda yenilenmesini destekler. Ameliyatsız bir çözüm arayan, doğal sonuçlar isteyen bireyler için güçlü bir alternatiftir" dedi.


Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, kök hücre ve kolajen destekli uygulamalar hakkında bilgi verdi. Estetik ve gençleşme uygulamalarında son yılların en dikkat çeken yeniliklerinden birinin, kök hücre ve kolajen destekli tedaviler olduğunu ifade eden Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu yöntemler, vücudun kendi yenileyici gücünü harekete geçirerek cilt sağlığını destekler ve yaşlanma belirtilerini doğal yollarla azaltmayı hedefler. Kök hücre destekli uygulamalarda genellikle kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen kök hücreler kullanılır. Bu hücreler, yenilenme potansiyelleri yüksek olduğu için cilt altına enjekte edildiğinde doku onarımını, elastikiyet artışını ve hücre yenilenmesini teşvik eder. Özellikle yüz gençleştirme, cilt kalitesini artırma, yara izlerinin iyileştirilmesi gibi birçok alanda tercih edilmektedir. Kolajen destekli uygulamalar ise ciltte zamanla azalan kolajen miktarını yerine koyarak cildin daha sıkı, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Kolajen içerikli enjeksiyonlar veya mezoterapi benzeri destek tedaviler, ciltte doğal bir lifting etkisi oluşturabilir. Bu uygulamalar genellikle ince kırışıklıklar, nem kaybı, mat görünüm gibi yaşlanma belirtileri üzerinde oldukça etkilidir" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.