EKONOMİ - 18 Ekim 2024 Cuma 15:28

Atakum’un 2025 bütçesi 2 milyar 555 milyon TL

A
A
A
Atakum’un 2025 bütçesi 2 milyar 555 milyon TL

Samsun’un Atakum Belediye Meclisi, 2025 mali hazırlık bütçesini 2 milyar 555 milyon TL olarak kabul etti.


Atakum Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı 3. Oturumu, Meclis Başkan Vekili Halil Taşkın başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2025 yılı mali hazırlık bütçesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu, meclise sunuldu. Meclis üyelerinin bütçe hakkında görüşlerini bildirmesinin ardından yapılan oylama sonucu, 2025 yılı mali bütçesi 2 milyar 555 milyon TL olarak meclisten geçti. Atakum Belediye Meclisi Başkan Vekili Halil Taşkın, bütçenin kente hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen meclis üyelerine, komisyon üyelerine, birim müdürlerine ve belediye personeline teşekkür etti.



Belediye hizmetlerine ayrılan ödenekler


Toplantıda 2025 yılı için tahmini gider bütçesi 2 milyar 555 milyon TL, gelir bütçesi de 2 milyar 555 milyon TL olarak hesaplandı. Bütçe kalemleri ise şu şekilde sıralanıyor:


Genel kamu hizmetleri 1 milyar 745 milyon 828 bin TL, kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri 52 milyon 775 bin TL, ekonomik işler ve hizmetler 355 milyon 255 bin TL, çevre koruma hizmetleri 234 milyon 803 bin TL, iskan ve toplum refahı hizmetleri 43 milyon 73 bin TL, sağlık hizmetleri 1 milyon 253 bin TL, dinlenme kültür ve din hizmetleri 72 milyon 37 bin TL, sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetleri 15 milyon 167 bin TL, eğitim hizmetleri 34 milyon 809 bin TL.



Atakum’un 2025 bütçesi 2 milyar 555 milyon TL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Eski hakem Selçuk Dereli, nefes borusuna yemek kaçan kadını ’Heimlich’ manevrasıyla kurtardı Ankara’da nefes borusuna yemek kaçan kadını, eski hakem Selçuk Dereli, ’heimlich’ manevrası ile kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 15 Ekim günü Çankaya’nın Alacaatlı Mahallesi’nde meydana geldi. FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, eşine ait restorana yemek yemeye gelen Hamire Tuğutlu Toygartepe’nin nefessiz kaldığını gördü. Kadının soluk borusuna yemek kaçtığını anlayan Dereli, Toygartepe’ye ’heimlich’ manevrası uygulayarak boğazına kaçan parçanın çıkmasını sağladı. Kurtarılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, müdahale anı restoranın güvenlik kamerasına yansıdı. “Kasılmaya ve nefes almakta zorlanmaya başlamıştı” Olayla ilgili konuşan Selçuk Dereli, “Masada bir hanımefendinin fenalaştığını gördüm. Nefes alamıyordu. Sonra ayağa kalkıp çırpınmaya başladı. Ben de tabii hemen yanına gittim. İlk yardım eğitimini de aldığım için heimlich manevrası yaparak Hamire Hanım’ın boğazına kaçan cismin tekrar dışarıya çıkmasını sağladık ve kendisine gelerek nefes almaya başladı. Kasılmaya ve nefes almakta zorlanmaya başlamıştı. Kurtardığımız için sevindik, mutlu olduk. Burada bulunan arkadaşları ağlamaya başlamıştı. Onlar da tabii kendilerini çok kötü hissettiler. İlk yardımın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına varmak lazım. Böylesine işletmelerde ilk yardım konusunda tecrübeli insanların olması, bilgili insanların olması son derece önemli. Ufacık bir müdahale insanları tekrar hayata bağlayabiliyor” dedi.
Zonguldak Liseli Büşra’nın öldüğü kazada iki sanığa hapis cezası talebi Zonguldak’ta lise öğrencisi Büşra Akın’ın hayatını kaybettiği 18 öğrencinin de yaralandığı kazada tutuksuz yargılanan sanıklardan Ramazan A. ile öğrenci servisinin şoförlüğünü yapan Fikret B.’nin tutuklanması talep edildi. Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde 2022 yılında Fikret B. (67) idaresindeki 67 AT 873 plakalı midibüs kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Kazada lise öğrencisi Büşra Akın hayatını kaybederken 18 öğrenci de yaralandı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklardan şoför araç sahibi Ramazan A. (33) ve babası Müslüm A. (68) ile taraf avukatları ve mağdurlardan Senanur O. ile babası katıldı. Senanur O.’nun babası ise kızının tek böbreğini kaybettiğini söyleyerek "Sigortadan para alınıp alınmadığını soruyorlar. Ben o parayı bu soruyu soran kişiye iade edeyim. Bana kızımın böbreğini iade etsin" dedi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapora itiraz eden sanık avukatı "Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmiyoruz. Zira mahkemenizce ne şekilde rapor düzenlenmesine dair ara kararın kurulduğu; ancak Adli Tıp Kurumunun rapor düzenlerken ara kararda belirtilen hususlara göre rapor düzenlemediği kanaatindeyiz. Zira diğer sanık Fikret B. kazadan önce terlediğine ve rahatsızlandığına dair mağdur beyanları dikkate alınmamıştır. Yalnız Fikret B.’nin bir yerde geçer beyanı dikkate alınmıştır. Rapora göre kazadan sonra sanık Fikret’in kalp krizi geçirdiği sabittir. Kazadan önce kalp krizi geçirip geçirmediği hususunda raporda açıklık yoktur" dedi. Mağdur avukatı ise raporun yeterli olduğunu ve aleyhe hususları kabul etmediklerini ifade ederek "Fikret B. yönünden tekrar rapor alınmasıyla ilgili talebin reddine karar verilmesini talep ederiz" dedi. Mahkeme heyeti; dosyanın geldiği aşama, somut deliller, doktor ve kriminal raporlar birlikte olarak değerlendirildiğinde alınacak raporun dosya esasına etki etmeyeceğini ifade ederek yeniden rapor aldırılması talebi kabul etmedi. Açıklanan mütalaada tutuksuz sanık Müslüm A. hakkında beraatine, diğer tutuksuz sanıkları araç sahibi Ramazan A. ve şoför Fikret B. hakkında ise "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet verme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan ayrı ayrı hapis cezası verilmesi talep edildi. Mahkeme diğer mağdurların dinlenmesi, rapora ve mütalaaya karşı beyanların verilmesi için 29 Kasım tarihine ertelendi.