GENEL - 10 Kasım 2012 Cumartesi 10:03

ATATÜRK SEVGİSİ BAYILTTI

A
A
A
ATATÜRK SEVGİSİ BAYILTTI

Samsun`da 10 Kasım Atatürk`ü anma programları çerçevesinde Atatürk Anıtı`ndaki anma programına gelen 64 yaşındaki Başak Alango isimli vatandaş baygınlık geçirdi.
Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74`üncü yıl dönümünde Samsun`da düzenlenen törenle anıldı. Anıtta yapılan programda protokolün anıta çelenk bırakmasının ardından saatler 9.05`i gösterdiğinde kalabalık Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından 64 yaşındaki Başak Alango, tansiyonu düşünce bayıldı.
Çevrede bulunan vatandaşlar Alango`yu bankın üstüne yatırarak ambulansa haber verdiler. Ambulansla gelen sağlık teknisyenleri Başak Alango`nun tansiyonunu ölçtüler ve hastaneye götürmek istediler. Alango, hastaneye gitmeyi kabul etmedi.
Uzun süredir tansiyonun bu kadar düşmediğini belirten 64 yaşındaki Başak Alango, ``Tansiyonum düştü. Dün hastanedeydim, biraz yoruldum. Bu sabah da gelince bayıldım`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.