ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:28

HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

A
A
A
HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

Samsun’da oğlunu karşılamak için havaalanına giden bir baba, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Samsun-Çarşamba Havaalanı’na oğlunu karşılamak üzere giden Ali Çamurcu (60), kullandığı 55 PM 545 plakalı kapalı kasa kamyonetiyle havaalanına dönmek üzereyken arkadan gelen ve İstanbul’dan Gürcistan’a gittiği belirlenen Nugzar Kurkhuli (36) idaresindeki TL T 297 yabancı plakalı yolcu otobüsünün çarpmasıyla aracıyla birlikte savruldu. Otobüsün arkadan çarptığı kapalı kasa kamyonetin içerisinde bulunan Ali Çamurcu, olay yerinde hayatını kaybetti. Havaalanında babasının gelmesini
bekleyen ve avukat olduğu öğrenilen Faik Çamurcu, babası gelmeyince servis otobüsüne bindi. Servis otobüsü ile giderken havaalanı kavşağında babasının aracının kaza yaptığı gören Faik Çamurcu, babasının cansız bedenine uzun süre sarılarak ağladı. Ali Çamurcu’nun cesedi kaza yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartıldı.
Gürcistan’a giden otobüsün içinde bulunan 27 yolcu herhangi bir yara almazken, otobüs sürücüsü Kurkhuli gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin gastronomi turizmi geliştirilecek Sürdürülebilir Gastronomi Turizm ve Kalkınma Derneği; Niğde’nin gastronomi turizmini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Gastro Nığde 2024 Derneği yönetim kurulu ve üyeleri düzenledikleri basın toplantısında derneğin amacını anlattı. Akademisyenler, turizmciler, işletmeler ve şeflerin yer aldığı dernek, yerel lezzetleri ve yöresel mutfağı ön plana çıkararak kentin gastronomi turizminde önde gelen bir destinasyon haline gelmesi için çaba gösterecek. Genel kurul sonrası başkan seçilen Rıdvan Toprak, Niğde’yi gastronomi alanında layık olduğu yere taşımak için faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Toprak; "Güneş Aladağlar’dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluyor" sloganı ile yola çıktık. Niğde’de bu amaçla 2 kez dernek kuruldu yani çıraklık ve kalfalık denendi şimdi ustalık dönemindeyiz. Sizlerin de desteği ile Niğde’nin gastronomisini geliştirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Derneğin 76 üyesi ile faaliyetlerine başladığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Serhan Cihangir, Niğde’nin değerlerini ortaya koymak için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Cihangir; "Niğde 10 bin yıllık geçmişe, çok önemli turizm kapasitesine ve gastronomi değerlere sahip olmasına rağmen ancak biliyorsunuz ki, istenilen düzeyde hak ettiği yerde değil. Bu nedenle, yerel yönetimlerimizin ve siz basın mensuplarının da desteği ile Niğde’nin hem turizm, hem kültür, hem de gastronomi noktasında hak ettiği yere adım adım ilerleyebilmesi noktasında bizler bir araya geldik. 76 üyeyle, bir aile bütünlüğüyle bu yolda hem Türkiye’nin gastronomi değerini hem de bize Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan da günümüze kadar miras kalan kentin gastronomi değerlerini ortaya koymak için adımlar atacağız" diye konuştu. "Coğrafi işaretli ürünlerin sayısını arttıracağız" Niğde’nin 5 yerel lezzetinin coğrafi işaretle tescillendiğini söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi, Gastro Niğde Derneği Üyesi Şinasi Özmen ise kente özel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesi için dernek olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı. Niğde Turizm Otelcilik Lisesi Yiyecek İçecek ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Mustafa Salman ise amaçlarının öğrencilerine temel eğitimleri verdikten sonra küçük yaştan itibaren staj çalışmaları ile sektöre hazırlamak ardından ise dernek bünyesinde kurulacak akademide daha kapsamlı eğitimler alması olduğunu ifade etti.