ÇEVRE - 08 Eylül 2024 Pazar 14:18

Sakarya’nın o mahallesine yağmur yerine kül ve toz yağıyor

A
A
A
Sakarya’nın o mahallesine yağmur yerine kül ve toz yağıyor

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde DEBA Atık Yönetimi ve Elektrik Üretimi Yatırım San. Tic. AŞ adlı firmanın yaydığı kül, toz ve gürültü mahalleliyi bezdirdi. Tarlalarının, araçlarının ve bahçedeki ürünlerinin toz ve kül içinde kaldığını belirten mahalle sakinleri bir önlem alınmasını istiyor.


Ömerağa Mahallesi’nde faaliyet gösteren DEBA Atık Yönetimi ve Elektrik Üretimi Yatırım San. Tic. AŞ’nin yaydığı toz, bacalardan akan küller ve gürültüsü mahalle sakinlerini bezdirdi. Evlerin dibinde olan ve tesisin faaliyetleri esnasında kül ve toz fındıklık alanlarında, araçlarda kirliliğe sebep oluyor. Kapı ve pencerelerini açamadıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi. Mahallede duramadıklarını aktaran Yaşar Engin, "Tesis açıldığından beri hiç rahatımız yok. Her taraf toz duman içinde ve bahçede yetişen ürünler de pislik içinde kalıyor. Bu koku ve pislikten dolayı mahallede duramıyoruz. Arabalarımıza öyle bir pislik yapışıyor ki yıkasanız bile çıkmıyor. Hanımlar, cam ve balkon açamıyor. Geceleri ise makinelerin gürültü ve kokusundan duramıyoruz" dedi.



"Yağmur gibi kül yağıyor"


Mahalleye adeta yağmur gibi kül ve tozun yağdığını belirten mahalle sakini Rıfat Arı, "Traktörün üstü toz ve her sabah bu şekilde temizliyoruz yine aynı oluyor. Fındık bahçeleri aynı şekilde toz içinde ayrıca sesi ve gürültüsü de rahatsız ediyor. Tesis geldiği günden beri bizim en büyük meselemiz. Trafiği ayrı bir derdimiz. Mahallenin içinden geçen araçların hızı, bazen tonajlı araçların geçmesi bunlar hep sorunumuz. Bahçemizden koparttığımız biberimiz, domatesimiz hepsi kül içinde oluyor. Biz bu tesisin külünden, tozundan artı gürültüsünden çok rahatsızız. Genellikle gece ses daha aşırı ve daha yüksek şekilde çıkıyor, gece yağmur gibi kül yağıyor. Uzun zamandır yağmur yağmadığı için bahçelerimizin üstü tamamen kül kaplandı ve yaprakları yaktı. Bu sebeple verim düştü ve işçiler bahçede çalışmak istemiyor. Çözüm için uğraşıyoruz ve yetkililerden yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.



Sakarya’nın o mahallesine yağmur yerine kül ve toz yağıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı AK Parti Ağrı İl Başkanı görevini bıraktı: "Alnımız ak, vicdanımız rahat" AK Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör, 26 Ocak 2023 tarihinden bu yana yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Orhan Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, "AK Parti, milletine aşık, geçmişle bağını koparmadan geleceği kurmak için harekete geçmiş, her daim mazlumların feryadını duyup yardıma koşmuş, tarihten aldığı şuurla sadece 2023’ü değil, 2053 ve 2071’i hedef olarak belirlemiş, çalışkan, cesur, özgüvenli, dertli ve fedakar bir liderin öncülüğünde hareketine başlamıştır. Yaklaşık yirmi iki yıllık bir sürede Türkiye’nin geçirdiği dönüşümü görmek herkese nasip olmayacak türden bir ayrıcalıktır. Milletimiz bu dönüşümün farkında olsa da Türkiye’nin bu güçlü halini kabullenemeyenler içte ve dışta Cumhurbaşkanımıza karşı olan tutumlarını sürdürmektedir. Batı’nın ve ülkemiz içindeki uzantılarının Türkiye ve İslam düşmanlığına yönelik tutumları karşısında bize düşen Cumhurbaşkanımızı bu kutlu mücadelesinde yalnız bırakmamaktır. Gerçi Cumhurbaşkanımız her daim milletin teveccühünü kazanmıştır. Son yirmi iki yılda gerçekleştirilen atılımlar sayesinde ülkemiz dünyanın en büyüğü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği milli savunma sistemleri, yerli otomobil, Mavi Vatan için verilen mücadeleler milletimizin ve dostlarımızın takdirini kazandığı gibi düşmanlarımızın da korkularını artırmıştır. Eğitim, iletişim, ulaşım, tarım, endüstri ve enerjide gerçekleştirilen devrimler ülkemizin altyapı sorununu çözmüştür. Aile kurumunun korunması, ecdadın mirasına sahip çıkılması, Ayasofya’nın yeniden ihyası gibi manevi dünyamızı da ihmal etmeyen bu kalkınma şüphesiz ki bu yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını göstermektedir. Türkiye Yüzyılı’nın ilk ve belki de en önemli virajı olan önümüzdeki seçimler için 26.01.2023 tarihinden beri büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Ağrı İl Başkanlığı görevinden Genel Merkezimizin takdiri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile görevimi bırakıyorum. Özelikle şunu belirtmek istiyorum görev yaptığım süre boyunca temiz kaldık, temiz çalıştık, kirlenmedik dik durduk kirlenmeye izin vermedik. Alnımız aktır, vicdanımız rahattır. Bütün mesaimizi partimizin başarısı için harcadık. Görev yaptığım süre boyunca bana güvenen ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’e, Doğu Anadolu Bölge Koordinotörlerimiz Sayın Metin Bulut’a, sayın Mehmet Şükrü Erdinç’e il Koordinotörümüz Sayın Emrullah Gür’e şükranlarımı sunuyorum. Yine bu süreçte desteklerini esirgemeyen milletvekilimiz sayın Ruken Şahin Kilerci’ye, de teşekkürü borç bilirim." dedi.