GÜNDEM - 28 Mart 2025 Cuma 16:33

Sakarya Büyükşehir’in Ramazan etkinlikleri şehirde manevi bir iklim yaşattı

A
A
A
Sakarya Büyükşehir’in Ramazan etkinlikleri şehirde manevi bir iklim yaşattı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca düzenlediği farklı etkinliklerle Sakaryalılara manevi bir iklim yaşattı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, "Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz etkinliklerimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Etkinliklerimiz her ay devam edecek. Değerli konuklar, renkli programlarla şehrimizde kültür ve sanatı yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.


Kültür ve sanatın her dalından özel etkinlikleri Sakaryalılar ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca düzenlediği etkinliklerle manevi iklim yaşattı. Sergilerden, konserlere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine kadar birçok etkinliğin gerçekleştiği Ramazan takvimine kültür ve sanat dostları büyük ilgi gösterdi. Çocuklar için Karagöz ve Hacivat oyununu ilçelerde buluşturan Ramazan takviminde İslam dünyasının en kıymetli hazinelerinden biri olan Mukaddes Emanetler’in kapıları Sakarya’da açıldı. Takvimde ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle Hattat Hüseyin Kutlu ve 66 kişilik ekibinin hummalı çalışmasıyla ortaya çıkan İstanbul Mushafı, Ofis Sanat Merkezi’nde sergilenmeye başladı.


Kent Orkestrası’nın güçlü repertuarından oluşan konserler, birbirinden değerli sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen tasavvuf musikileri, tiyatrolar ve ünlü yazarın katılımıyla düzenlenen söyleşilerle Ramazan takvimi dolu-dolu geçti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, "Büyükşehir olarak her ay birbirinden farklı etkinliklerle Sakarya’da kültür ve sanatın her dalını yaşatmaya devam ediyoruz. Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz etkinliklerle şehrimizde manevi bir iklim yaşattık. Tasavvuf musikileri, gölge oyunları, konserler, sergilerle şehrimizin tamamına sirayet eden manevi iklimi kültür ve sanat dostlarıyla buluşturduk. Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz etkinliklerimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Etkinliklerimiz her ay devam edecek. Değerli konuklar, renkli programlarla şehrimizde kültür ve sanatı yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



Sakarya Büyükşehir’in Ramazan etkinlikleri şehirde manevi bir iklim yaşattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir, çiftçilere mazot desteğine hazırlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tarımsal üretimin sürdürülebilir olmasını sağlamak ve çiftçilerin maliyet yükünü hafifletmek amacıyla Tarım Peyzaj A.Ş aracılığıyla üreticilere yakıt desteğinde bulunacaklarını söyledi. Bozbey, yaptığı açıklamada, gıdanın tüm dünyada önemi giderek artan stratejik bir sektör olduğunu belirterek, bu çerçevede tarımın desteklenmesinin önemine işaret etti. Hem çevreye hem çiftçiye destek olacak, nefes aldıracak sulama borusuyla ilgili dağıtımlara bayramdan sonra başlayacaklarını dile getiren Bozbey, bunun yanı sıra organik sıvı gübre desteğinde de bulunacaklarını aktardı. Bugüne kadar fidan, tohum, ilaç, gübre desteği yaptıklarını ifade eden Bozbey, "Mustafekemalpaşa’da belediye ile 100 dönüm alanda özel bir çalışma yaptık, hububat ektik. Hasat ettiğimizde elde edilecek ürün çiftçilere tohum desteği olacak. Dağ bölgesi çiftçilerimize siyez ve karakılçık buğdayı için alım garantisi veriyoruz. Ekenin ürününü alıyoruz ve BESAŞ’ta doğal, sağlıklı ekmek yapıyoruz." dedi. Bozbey, çiftçilerin köyünde kazanması için çaba harcadıklarını belirterek, "Mazot desteğimiz olacak. Çiftçimizin ürettiğinin ekonomik olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bazen satın alıyoruz, bazen doğrudan destekler sunuyoruz. Çiftçimizi toprağına sahip çıkmasını sağlamak zorundayız. Yakıt desteğiyle üreticinin maliyet yükünü biraz olsun hafifletmek istiyoruz." diye konuştu. Tarım A.Ş’nin mazot desteği konusunda çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bozbey, fazla zaman geçmeden bu çalışmayı hayata geçirmeyi hedeflediklerin sözlerine ekledi.