GÜNDEM - 22 Nisan 2025 Salı 14:58

Kadınlara özel şehir buluşmaları

A
A
A
Kadınlara özel şehir buluşmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kadınlar Adapazarı Ticaret Müzesi, Yeşilay Gençlik Merkezi, Ofis Sanat Merkezi (OSM) ve Nehir Çikolata Evi’nde keyifli bir gün geçirdi. Anlamlı bir etkinlikte buluşan kadınlar, tarihte yolculuğa çıkarak yorgunluklarını kahve molasıyla attı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik etkinlikler yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede 24 kadın, şehrin simge yerlerinde keyifli bir yolculuğa çıktı. Büyükşehir’in anlamlı etkinliğinde stresten uzaklaşan kadınlar, tarihte yolculuğa çıkarak yorgunluklarını keyifli bir kahve molasıyla attı. Etkinliğin ilk durağı Adapazarı’nın tarihi dokusunu yansıtan Adapazarı Ticaret Müzesi oldu. Katılımcılar burada Sakarya’nın ticari geçmişine ışık tutan eserleri ve belgeleri yakından inceleme fırsatı buldular. Ardından Yeşilay Gençlik Merkezi’nde Formatör Psikolog Günnur Ayşe Er tarafından verilen "Öz Şefkat" konulu seminer ile kadınların iç dünyalarına dokunan etkili bir buluşma oldu. Seminerin devamında katılımcılarla etkileşimli teknikler uygulandı ve öz farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.


Program Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) ‘Yöremin İnsanları’ adlı sergi gezisiyle devam etti. Gezinin son durağı ise tatlı bir molayla tamamlandı. Nehir Çikolata Evinde gerçekleşen ikramlar eşliğinde katılımcılar günün yorgunluğunu kahve molası vererek attı.



Kadınlara özel şehir buluşmaları

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Regaip Kandili’nde, Demirci’de ustalara vefa ziyareti Manisa’nın Demirci ilçesinde Belediye Başkanı Erkan Kara, Regaip Kandili dolayısıyla ilçede yıllardır mesleklerini sürdüren sanatkâr ve ustaları iş yerlerinde ziyaret etti. Kandilin manevi atmosferinde gerçekleşen ziyaretlerde Başkan Kara, esnafların ellerini öperek sohbet etti ve hayır dualarını aldı. Demirci’nin köklü mesleklerini yaşatan ustalarla bir araya gelen Başkan Kara, ziyaretleri kapsamında Helvacı İhsan Akgün, Terzi Yaşar Öztemel, Çan Ustası Mustafa Sabancı, Nal Ustası Zabit Çoban, Semerci Ustası Mehmet Ali Ağaçcı ile 57 yıldır berberlik mesleğini sürdüren Hasan Erşahin’i iş yerlerinde ziyaret etti. Ziyaretlerde ustaların meslek hayatları, geçmişten günümüze Demirci’de esnaflık kültürü ve kaybolmaya yüz tutan zanaatlar üzerine sohbet eden Başkan Kara, el emeği ve alın terinin toplumun temel değerleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Kara, sanatkârların ilçenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Regaip Kandili’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Kara, bu mübarek gecenin vesilesiyle ustaların yanında olmak istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Erkan Kara ziyarette ustalara ve sanatkarlara günün anısına fincan takımı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaflar ise Başkan Kara’ya teşekkür ederek, kandil dolayısıyla yapılan bu anlamlı ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Kara, ziyaretlerin sonunda tüm esnafın ve vatandaşların Regaip Kandili’ni tebrik ederek, kandilin ilçeye, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.