GENEL - 25 Ekim 2019 Cuma 18:00

İlahiyat Fakültesi Akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
İlahiyat Fakültesi Akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.


İlahiyat Fakültesi konferans salonunda 23 Ekim Çarşamba günü yapılan toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve fakülte akademik personeli katıldı.Toplantı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın konuşması ile başladı. Prof. Bostancı, 2019-2020 öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle başladığı konuşmasında fakülte müfredatı, geçen öğretim yılında yapılan akademik ve kültürel faaliyetler, bu öğretim yılında düzenlenecek olan konferans, çalıştay ve sempozyumlar, yurtdışı öğrenci ve hoca değişimleri, fakülte dergisinin başarıları, fakülte tanıtım faaliyetleri, akademik ve idari personel hareketlilikleri gibi konularda bilgiler verdi. Dekan Bostancı, konuşmasını fakülte personeline yeni öğretim yılında başarılar dileyerek bitirdi.


Fakültede göreve başlayan yeni öğretim elemanlarının kendilerini tanıtmasının ardından Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Vahit İmamoğlu, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Abdullah İnce değerlendirmelerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçükçekmece’de 2’nci kattan atlayan şahıs, 1 saniye önce beton zemine bırakılan yastık ve minderlerin üzerine düştü... O anlar kamerada Küçükçekmece’de bir kişi iki katlı binanın 2’nci katından atlayarak intihara kalkıştı. 2’nci kattan atlayan şahıs vatandaşların son anda beton zemine koyduğu yastık ve minderlerin üzerine düştü. O anlar saniye saniye kameraya yansıdı. Olay, saat 22.30 sıralarında İkitelli Mehmet Akif Mahallesi Bayrak Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, ailevi sorunları olan bir adam, oturduğu dairenin camına çıkarak atlayacağını söyleyip bağırmaya başladı. Şahsı vazgeçiremeyen mahalle sakinleri, durumu polise bildirdikten sonra binanın yakınındaki mescitten getirdikleri yastık ve minderleri kaldırıma koyarak önlem aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin uyarılarını dinlemeyen şahıs, kendisini 2’nci kattan aşağı bıraktı. Yaralanan adama ilk müdahale, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Olayı gören Yusuf Akıncı, “Sokaktan geçiyorduk arkadaşlarla, bir baktık bir kişi pencereden çıkmış, sokakta vatandaşlar da bağırıyordu. İlk başta polisi aradık. Buradaki mescitten minderler çıkarttık, önlemimizi aldık. Kafası dairenin içindeyken telefonla konuşuyordu. Bağırdık, elimizden geleni yaptık. Polis ve itfaiyenin geldiğini görünce ayağa kalktı. Dua okudu 10 dakika boyunca. Atladıktan sonra bir şey olmadı, ayağını vurdu sadece. Minderler sayesinde zarar görmedi. Bundan birkaç gün önce de ailesiyle tartışıyordu diye biliyoruz” dedi. Başka bir mahalle sakini olan Seyid Ahmet Tekin ise, “Yukarıdan bir abi bağırdı, ‘adam atlıyor’ diye. Adama ‘atlama’ dedik. Bizi dinlemedi, telefonla ilgileniyordu o sırada. Polis ekipleri gelince cama tırmandı, dua etti. Biz de o arada yastık yorgan çıkardık, atlarsa diye. Sonra zaten birden kendini bıraktı” dedi.