ÇEVRE - 20 Ekim 2024 Pazar 15:55

Hendek’te 3 mahalleyi bağlayan hat sil baştan yenilendi

A
A
A
Hendek’te 3 mahalleyi bağlayan hat sil baştan yenilendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 16 ilçede yürüttüğü asfalt atağı çerçevesinde Hendek Yeni Mahalle, Sarıdede ve Kahraman’ı birbirine bağlayan ve merkeze ulaşım için önemli bir güzergah olan 4 kilometrelik ana hattı sil baştan yenileyerek hizmete açtı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde sürdürdüğü asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) ekipleri Hendek Yeni Mahalle, Sarıdede ve Kahraman Mahallelerini birbirine bağlayan Servetiye, Bağdat ve Ekrem Günay Caddesi’nde yenileme çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık 4 kilometrelik güzergahtan oluşan 3 cadde toplamda 9 bin ton sıcak asfalt kullanılarak yepyeni bir yüze kavuştu ve bölge halkının kullanımına sunuldu. Büyükşehir, şehir merkezine ulaşım için de kritik bir güzergah olan hattı tablo gibi işledi.



Hendek’te 3 mahalleyi bağlayan hat sil baştan yenilendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Sosyal medya üzerinden yardım isteyen genç kızın ifadesi ortaya çıktı Sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla yardım isteyen genç kızın ifadesi ortaya çıktı. Genç kızın alınan ifadesinde cinsel istismar, alıkonulma, şantaj ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi. Sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla yardım isteyen üniversite öğrencisi F.A.’nın (19) Karabük’te olduğu tespit edilmiş, genç kızın, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde olduğu belirlenmesi üzerine kendisi ile iletişime geçilerek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Adli Görüşme Odasında (AGO)’ psikolog eşliğinde ifadesine başvurulmuştu. Genç kızın savcılıkta verdiği ifadesinde, iradesinin fesada uğratılmak suretiyle bir kısım kişilerin dolandırılmasına istemeden aracılık yaptırıldığını ve bu işlem karşılığında bir miktar para aldığını, bu olaydan dolayı sosyal medya üzerinden zikrettiği kişilerden şikayetçi olduğunu, ancak diğer suçlamaların cinsel istismar, alıkonulma, şantaj ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi. Genç kızın ifadesinde, uğradığı mağduriyetin boyutunu anlatabilmek için ilgililerin dikkatini çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptığını belirttiği öğrenildi. Öte yandan F.A. hakkında "gerçeğe aykırı bilgiyi kamuoyu ile paylaşması nedeniyle iftira ve suç uydurma" suçlarından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak olayın aydınlatılması için ifadede adı geçen kişilerle ilgi olarak ayrı bir tahkikat başlatıldığı öğrenildi.