EKONOMİ - 01 Eylül 2024 Pazar 00:30

Rize’de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı

A
A
A
Rize’de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı

Rize’de av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek, havai fişekler ve meşalelerle denize açıldı.


Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül ’00.00’ itibariyle açıldı. Av yasağının kalkmasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı. Rize’nin tüm limanlarından denize açılmadan önce eğlenceler düzenleyen balıkçılar havi fişekler ve meşalelerle denize açıldı. Geçtiğimiz yıl bereketli geçen av sezonunun ardından balıkçılar av yasağının kalkmasıyla bu yıl da devam etmesini umut ediyor.



“2024 -2025 sezonu bereketli geçsin”


2023 yılında 22 bin ton Rize’den balık avı yapıldığını bu yılın da bereketli geçmesini ümit ettiklerini ifade eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “2024-2025 av sezonun açılış törenindeyiz. 2023 yılını 22 ton avla seneyi kapatmış olduk. Bu sene dua ediyoruz. 2024 -2025 sezonu bereketli geçsin. Kazasız belasız geçsin. Bol ve bereketli denizcilik ürünleri alalım. Hem bu işi yapan balıkçılarımız güzel kazansın hem de vatandaşlarımız bol ve bereketli balık yesinler. Vira bismillah diyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.



Rize’de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Barbaros Hayrettin Paşa Cami’nde Mevlit Kandili idrak edildi İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde Mevlit Kandili programı düzenlendi. Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen vaazında, "Narinleri toprağa gömen insanların peygamberin ahlakından nasipdar olduğu ifade edilebilir mi?” dedi. Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sav) doğum günü olan Mevlit Kandili dolayısıyla Beşiktaş Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde program düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programda camiyi dolduran kalabalık, ellerini semaya açarak dualar etti. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi. Mevlid-i Şerif’in okunduğu programda, ilahiler ve kasideler seslendirildi. Programda vaaz veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, camiyi dolduran kalabalığın kandilini tebrik etti. İşliyen, konuşmasında 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesine de değindi. İslamiyet öncesi cahiliye devrinde kız çocuklarının yakılarak ve gömülerek öldürüldüğü dönemden sonra Peygamber Efendimizin kendi kızına verdiği değerle bu anlayışa son verdiğinin altını çizen İşleyen, “Narinleri toprağa gömen insanların, peygamberin ahlakından nasipdar olduğu ifade edilebilir mi?” dedi. Küçük bebeklerin bedenlerinin de istismar edildiğini ifade eden İşliyen, bu insanların Allah’tan ve peygamberden en küçük pareleri olmadığını söyledi. İşliyen’in vaazı sonrası program Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’in okunması, ilahiler ve kasideler ile devam etti.
İstanbul İlhan Palut: "Kötü bir sonuçla ayrıldık" Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Galatasaray maçından kötü bir sonuçla ayrıldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 5-0 yenildi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Farklı bir formasyonla maça başladık. Bu hafta ona hazırlamıştık. Kompakt bir savunma yaparak merkezi kalabalık tutmak istedik. Galatasaray’ın iştahlı başlamasını temposunu düşürmek istedik. Top bize geçerken de pas oyunu oynamayı planlıyorduk. Bunun nasıl yansımaların olacağı görmeye fırsat olmadan duran toptandan 2 gol yedik. Alikulov sakatlığı sistem değişti. İlk yarını sonuna kadar dengeli oyun oldu. İkinci yarının başında taştan gol yedik. Ondan sonrası hiç de kolay olmuyor. Kötü bir sonuçla ayrıldık. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Önümüzdeki haftanın maçına çok kırılma yaşamadan yarın başlayacağız" diye konuştu. Büyük takımlarla oynadıkları maçlarda aldıkları sonuçların sorulması üzerine İlhan Palut, "Rizespor’daki görev süremdeki ilk sorun Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş olsa biz çıkalım oyumuzu oynayalım, bu maçlara özel herhangi bir yapıda olmayalım, rakip kim olursa oluşun bu mücadeleyi gösterelim istedik. Temel felsefem her zaman buydu. Hatayspor’da da buydu. Bunu bu maç öncesine inatlaşma olarak kabul etmeye başladım. Değiştirmem gerektiğimizi düşündüm. Bir fazla merkez defans oyuncusu ekleyerek bazen daha iyi defans yapamıyorsunuz. Bundan sonraki maçlarda, kendi felsefemizden ödün vermemiz gerekiyor. Bir dahaki maçlara özel bir savunma prensibi düşünmüyorum" şeklinde konuştu. İlhan Palut ayrıca büyük maçlarda fazla gol yemelerinin temel nedeninin kırılganlık olduğunu söyledi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun Rizespor için, ’Rizespor, ligde gördüğüm en iyi takım’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Palut, "Bizim için ‘Ligin iyi takımı Rizespor’ dediği için ‘Çok iyiyiz’ dememiz mi gerekiyor ama bu işte bir terslik var, bizim ligin iyi takımı nereden oluyoruz diye kendimizi sorgulayıp, ayaklarımızı yere daha sağlam mı basmamız mı gerekiyor. Fenerbahçe maçı öncesi bunun mücadelesini verdim. Böyle bir durum yok, ayaklarımız yere bassın. Bugünkü maç dışında kalan 4 maçta istediğimiz birçok şeyi sahaya yansıttık. Bu maç hiçbir şey yapamadık" şeklinde konuştu.
İstanbul Barbaros Hayrettin Paşa Cami’nde Mevlit Kandili idrak edildi İstanbul, Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde Mevlit Kandili programı düzenlendi. Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen vaazında " Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sav) doğum günü olan Mevlit Kandili dolayısıyla Beşiktaş, Levent mevkiinde bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde program düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programda camiyi dolduran kalabalık, ellerini semaya açarak dualar etti. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi. Mevlid-i Şerif’in okunduğu programda, ilahiler ve kasideler seslendirildi. Programda vaaz veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, alanı dolduran kalabalığın kandilini tebrik etti. İşliyen konuşmasında, 8 yaşındaki Narin’in öldürülmesine de değindi. İslamiyet öncesi cahiliye devrinde kız çocuklarının yakılarak ve gömülerek öldürüldüğü dönemden sonra Peygamber Efendimizin kendi kızına verdiği değerle bu anlayışa son verdiğinin altını çizen İşleyen, “Narinleri toprağa gömen insanların, peygamberin ahlakından nasipdar olduğu ifade edilebilir mi?” dedi. Küçük bebeklerin bedenlerinin de istismar edildiğini ifade eden İşliyen, bu insanların Allahtan ve peygamberden en küçük pareleri olmadığını söyledi. İşliyen’in vaazı sonrası program Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’in okunması, ilahiler ve kasidelerin söylenmesiyle devam etti.