EKONOMİ - 25 Ekim 2024 Cuma 13:32

Rize-Artvin Havalimanına 2 yeni frekans

A
A
A
Rize-Artvin Havalimanına 2 yeni frekans

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Rize, yeni hatlarla birlikte turizmde önemli bir ivme kazanacak” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19-24 Ekim 2024 tarihlerinde Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleştirilen Uluslararası Sivil Havacılık Müzakereleri Etkinliği kapsamında Bahreyn ve Ürdün ile yeni bir Mutabakat Zaptı imzalandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Bahreyn ve Ürdün ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde, Rize-Artvin-Bahreyn ve Rize-Artvin-Amman hatlarında haftalık 7 frekans sefer düzenleme yetkisi her iki ülkenin taşıyıcılarına tanındı” şeklinde konuştu.


Bakan Uraloğlu, imzalanan Mutabakat Zaptı sayesinde Bahreyn ve Ürdün ile Rize arasında hava yolu ulaşımının başlatılmasını teminen gerekli hukuki ve ticari zeminin sağlandığını kaydetti. Uraloğlu, bu tür anlaşmaların Türkiye’nin uluslararası havacılık alanındaki rolünü pekiştirdiğini ifade ederek “Bu uçuşlarla birlikte, bölgenin doğal güzellikleri ve kültürel mirası, turistler için de daha erişilebilir hale gelecek. Özellikle doğa turizmi, yayla turizmi ve kültürel gezilerle öne çıkan Rize, yeni hatlarla birlikte turizmde önemli bir ivme kazanacak. Yerel ekonomiyi canlandıracak, ticari faaliyetleri destekleyecek ve bölgenin tanıtımını uluslararası boyutta güçlendirecek. Böylece, Rize’nin turistik ve ekonomik potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirilmesi sağlanacak” dedi.



Rize-Artvin Havalimanına 2 yeni frekans

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eğitim Fakültesi öğrencileri staj yaptıkları okul öğrencileriyle Cumhuriyet Çalıştayı gerçekleştirdi Anadolu Üniversitesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 101’inci yılı anma etkinlikleri çerçevesinde bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda cumhuriyet dönemi sanatçıları ile cumhuriyet anıldı. Sonrasında sanatçıların eserleri üzerinde konuşularak uygulamalı bir duvar panosu çalışması gerçekleştirildi. Çalıştay yürütücüleri Prof. Necla Coşkun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Togay ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretmen Adayları Funda Kan, Sümeyye Küçük, Şamil Baykal, Sabriye Hacıoğlu ve Mustafa Pilatin; çalıştay katılımcısı olan İstiklal Ortaokulu öğrencileri Buğlem Özdemir, Hira Yurdakul, Fadime Nur Koşal, İsmail Kızılcık, Şevval Sürücü, Ilgın Akpınar, Elif Şahin, Mürsel Düşmezkalender, Ece Naz Kılıç, Zehra Alin Serbes’le güzel bir etkinliğe imza attılar. Etkinlikte ortaokul öğrencileri aday öğretmenler koordinatörlüğünde cumhuriyet dönemi sanatçılarını ve sanat eserlerini canlandırdılar. Canlandırılan eserlerin ortaokul öğrencilerindeki yansımaları Prof. Dr. Necla Coşkun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Togay ve öğretmenlik uygulaması, öğretmen adaylarının yönlendirmeleri ile duvar panosuna yansıtıldı. Çalıştaya; Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necla Coşkun ve Öğretmenlik Uygulaması 1 dersi öğretmen adayları, staj gördükleri İstiklal Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Seda Togay ve ortaokul öğrencileri katılım sağladı.