SPOR - 28 Haziran 2024 Cuma 09:39

Barış Alper Yılmaz, performansı ile hemşehrilerini gururlandırıyor

A
A
A
Barış Alper Yılmaz, performansı ile hemşehrilerini gururlandırıyor

RİZE (İHA) – Milli futbolcu Barış Alper Yılmaz, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) gösterdiği performansla başta kendini yetiştiren antrenörü olmak üzere tüm Rizeliler’in gurur kaynağı oldu.


Rize’de 23 Mayıs 2000 yılında dünyaya gelen Barış Alper Yılmaz, 9 yaşında Rize İl Özel İdarespor’da futbol hayatına başladı. 2017 yılında 3. Lig takımlarından Ankara Demirspor’a transfer olan Barış Alper, 27 Eylül 2017’de Gölcükspor karşısında ilk profesyonel maçına çıktı. Üç yıl yedek olarak düzenli bir şekilde süre bulmasının ardından bedelsiz olarak Ankara Keçiörengücü’ne giden Barış, burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekerek 2021-2022 sezonunun başında Galatasaray’a transfer oldu. Galatasaray formasıyla iki sezon üst üste Süper Lig şampiyonluğunu yaşayan 24 yaşındaki futbolcu, kariyerinde ilk defa UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynama şansı da buldu. Bu sezon ortaya koyduğu performansla 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Takım’ın kadrosuna seçilen Barış Alper, millilerin F Grubu son maçında Çekya’yı 2-1 mağlup ettiği maçın oyuncusu seçildi. Barış Alper Yılmaz, bu başarısıyla Rize’deki ilk antrenörlerini ve Rize halkını gururlandırdı.



"Küçük yaşlarda bu hedefe ulaşabileceğinden emindim"


Rize İl Özel İdarespor’da oynadığı yıllarda kendisine antrenörlük yapan Ali Saklangıç, Barış Alper Yılmaz’ın çocukluk zamanlarında da çok yetenekli bir futbolcu olduğunu ifade etti. Barış Alper Yılmaz’a altyapıda yaklaşık 7 yıl emek verdiklerini ifade eden antrenör Saklangıç, "7 yılda bir sürü anımız var. Çok anılarımız oluyordu. Maçlarda değişik anılar her zaman oluyordu. Beni en çok etkileyen, bir gün denizde yüzüyorduk. Mustafa hocamız vardı. Barış o zaman yüzmeyi bilmiyordu. Mustafa hocamıza sarıldı. Az daha boğuluyorlardı. Biz onu ilk gördüğümüzde yetenekli olduğunu anlamıştık. Küçük çelimsiz ve zayıf olmasına rağmen ileride çok iyi bir oyuncu olacağını biliyorduk. Oyuncu olması için belirli aşamalardan geçmesi gerekiyordu. Çok çalışması gerekiyordu. Küçük yaşlardan itibaren sürekli kendisini oynattık. Devamlı ona süre verdik. Biz elimizden geldiğince ona anlatıyorduk. O da bizi dinleyerek çabalıyordu. Biz ondaki ışığı görmüştük. Küçük yaşlarda bu hedefe ulaşabileceğinden emindim. İstediği yerlere geldi. Daha da iyi olacaktır. Şu anda en verimli çağını yaşıyor ama 1-2 yıl içerisinde daha iyi yerlere gelecektir. Bu Rize’nin gururudur. Bizim oyuncumuz. Kendisine 7 yıl emek verdik. Hüseyin Bektaş diye bir arkadaşımız onu Ankara Demirspor’a götürdü. Fatih hocamız büyük emeği var. Okan hocamız kendisine forma şansı verdi. Milli takım hocaları ona sahip çıktı. Ondaki yeteneği görüp ona şans verenleri mahcup etmedi. Bizi de çok gururlandırıyor. Allah yolunu bahtını açık etsin" ifadelerini kullandı.



"Kendisine inandırdık ve sonunda da başardı"


Yeğeninin sınıf arkadaşının yetenekli bir futbolcu olduğunu söylemesi üzerine seçmelere Barış Alper’i aldıklarını ve kendisiyle devam ettiklerini belirten Saklangıç, "Biz onları çocuk yaşta yetiştirmeye başlıyoruz. Onlar daha çocuk olduğu için yeteneğinin farkında olamıyorlar. O da zor bir iş, kolay değil. Bir aşçının yemek pişirmesi gibidir. Biz birine baktığımızda onu anlıyoruz. Hedefimize ulaştık. Milli takımda oynayacak dedik ve oynadı. Bizi de çok mutlu ediyor. Benim yeğenimle beraber aynı okulda okuyorlardı. Yeğenim bana, ’Amca çok yetenekli biri var’ dedi. Ben de seçmelere getirmesini istedim. 2 dakika oynattım onu ve hemen çıkartıp seçilenlerin yanına gönderdim. 7 yıl beraberdik. 7 yıl süresince okul takımında oynattık. Yaş gruplarında oynadı. Yazın da antrenmanlara İkizdere’ye geliyordu. Haftanın 4-5 günü onu burada çalıştırıyorduk. Çocuk da gayret etti. Kendisine inandırdık. Sonunda da başardı. Benimle beraber bütün herkesin çok emeği var. Evde annesinin emeği oldu. Dışarıda arkadaşlarının oldu. İkizdere’den kalkıp antrenmana gelmesi ve babasının ona izin vermesi çok önemli şeyler. Bu kriterlere uyarak istediği yere geldi" şeklinde konuştu.



Barış Alper Yılmaz, performansı ile hemşehrilerini gururlandırıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta dere yatakları taşkın riskine karşı temizlendi UŞAK (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, kış ayları öncesi taşkın riskini azaltmak için Uşak’taki dere yataklarında temizlik ve tanzim çalışmalarını tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Kış ayları öncesi vatandaşın taşkın riskinin minimize edilmesi hedefiyle İzmir, Manisa ve Uşak illerinde ekipler teyakkuza geçirildi. 3 ilde birden yürütülen dere temizlik ve yatak tanzim çalışmalarında çalışmaları kapsamında çıkartılan rüsübat miktarı toplam 1 milyon 383 bin metreküpe ulaştı. Bu rakamın bölgedeki 4 barajın gövde hacimlerinin toplamına yakın olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşlar nehir ve dere yataklarının temizliği konusunda uyarıldı. 100 kilometre hat yeniden düzenlendi Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de kış aylarında artan taşkın riskine karşı İzmir, Manisa ve Uşak’taki çalışmalar kapsamında yaklaşık 100 kilometre hat yeniden düzenlendi. Taşkın riskinin en aza indirilmesi hedefiyle Tarım ve Orman Bakanlığının kendi makine parkındaki araçlar ile İzmir Bakırçay Nehri ve yan kolları, Menemen Ovası, Manisa Nif Çayı, Alaşehir Çayı, Uşak Banaz Çayı ve yan kolları, Gediz Nehri ve yan kolları ile Dokuzsele Deresinde yoğun mesai harcandı. Yaklaşık 100 kilometre nehir yatağını yeniden tanzim edildiği çalışmalarda, dere yataklarından 1 milyon 383 bin 126 metreküp rüsubat çıkarılarak, 99 kilometre de çalışma ve bakım yolu inşa edildi.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi, Times Higher Education Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında 301-350 bandında yer aldı Kastamonu Üniversitesi 92 ülkeden 749 üniversitenin değerlendirildiği Times Higher Education Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında 301-350 bandında yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2025 Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında (ISR) 301-350 bandında yer alarak uluslararası alanda önemli bir başarı elde etti. Dünya genelinde 92 ülkeden 749 üniversitenin değerlendirildiği bu sıralamada, Türkiye’den 45 üniversite yer aldı. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye sıralamasında ise 13. sırada yer aldı. THE’nin Kasım 2024’te duyurduğu sıralama, üniversiteleri girdiler (yüzde 19), süreçler (yüzde 16) ve çıktılar (yüzde 65) olmak üzere üç temel ölçüt üzerinden değerlendiriyor. Kastamonu Üniversitesi, bu sıralamada girdi kategorisinde 18., süreç kategorisinde 6. ve çıktı kategorisinde 17. sırada yer aldı. Disiplinlerarası bilim, farklı disiplinlerin bilgi ve yöntemlerini bir araya getirerek küresel meselelere çözüm üretilmesini hedefliyor. Kastamonu Üniversitesi, bu alandaki projeleri ve akademik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemiz, bilimsel araştırmalarda disiplinlerarası iş birliği anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. THE tarafından açıklanan bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi ve araştırmacılarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca, akademik araştırmalara verdiği destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.