ASAYİŞ - 26 Nisan 2024 Cuma 16:47

Osmaniye’de 6 yıl 2 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

A
A
A
Osmaniye’de 6 yıl 2 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, kesinleşmiş 6 yıl 2 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü Efe Y., polis ekiplerince yakalandı.


Düziçi Asayiş Büro Amirliği ekipleri olarak aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmaları neticesinde cezaevi firarisi olan aynı zamanda hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Efe Y. yapılan fiziki takip sonucunda saklandığı ikamette yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Efe Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.



Osmaniye’de 6 yıl 2 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’den Filistin’e destek yürüyüşü ABD ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde gerçekleştirilen Filistin protestolarına destek vermek için Gümüşhane Üniversitesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi. Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel, Gümüşhane’de AK Parti Gençlik Kolları ve Üniversiteler Birimi (ÜNİAK) Başkanı Arda Can Kılıçarslan ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı yürüyüşte kalabalık ellerinde pankartlarla sloganlar eşliğinde Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü önüne kadar yürüdü. Yürüyüşün sonra ermesinin ardından bir basın açıklaması gerçekleştiren Gümüşhane Üniversitesi ÜNİAK Başkanı Arda Can Kılıçarslan, “Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail Devleti artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. İngilizce olarak da okunan basın açıklamasının ardından, grup atılan sloganların ardından edilen duanın ardından dağıldı.
Manisa Taşlık ve kayalık arazi üretime ve istihdama dönüşüyor Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin Uzunburun mevkiinde bulunan yaklaşık 290 hektarlık yeni sanayi alanı çalışmalarını Muradiye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık yerinde inceledi. Taşlık ve kayalık bir araziyi üretim ve istihdam üssüne dönüştürdüklerini anlatan Kıvırcık, bölgenin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti. Parsel tesviye çalışmalarının devam ettiği bölgede yakın gelecekte üretime geçecek 200’den fazla firma ile Manisa Sanayisine altın çağını yaşatacaklarını belirten Başkan Kıvırcık, “2023 yılında inşaat çalışmalarına başladığımız bu bölgede yalnızca orta ve büyük ölçekli sanayicilere değil, küçük ölçekteki sanayicilere de yer ayırdık. Birçok meslek odasının ve sanayicilerin işbirliği ile kurulan kooperatiflere ihtiyaçlarına binaen taban oturumu 300 ila 700 metrekare aralığında iş yerleri sağlayacağız. Böylelikle şehir merkezinde sıkışan küçük ölçekteki sanayiciler nefes almış olacak” dedi. Çalışmaların hızlı ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti kaydeden Kıvırcık, “2023 yılında başlanan parsel tesviye ve yol inşaatları 30’dan fazla iş makinası ve dönüşümlü olarak yüzlerce personelle devam ediyor. Çalışma arkadaşlarımız her şeyi düşünerek hareket ediyorlar. İlk etapta yaklaşık 250 dönümün ön tahsisini gerçekleştirdiğimiz bölgemizde tahsis alan firmaların bir an önce üretime geçebilmeleri için durmaksızın çalışıyoruz.” diye konuştu. Taşlık arazi üretime ve istihdama dönüşüyor Taşlık, kayalık bir arazinin üretime ve istihdama dönüştürülmesinin hikayesini yazdıklarını belirten Kıvırcık, modern altyapısı, artırma tesisi, endüstriyel simbiyoz gibi çağdaş yaklaşımlarla planladıkları Uzunburun Genişleme Alanı’nın yakın gelecekte Türkiye’nin örnek OSB’lerinden olacağını söyledi.