EKONOMİ - 16 Ekim 2024 Çarşamba 11:04

Ünye Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar 255 milyon TL

A
A
A
Ünye Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar 255 milyon TL

Ordu’nun Ünye Belediyesi 2025 yılı bütçesi, belediye meclisinin ekim ayı olağanüstü toplantısında onaylandı. Onaylanan 2025 yılı bütçesi 2 milyar 255 milyon 314 bin 719 TL olarak belirlendi.


Ünye Belediyesi ekim ayı olağanüstü meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Ünye Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi 2 milyar 255 milyon 314 bin 719 TL olarak belirlendi. Belirlenen bütçe Belediye Meclisi’nce oy birliği ile kabul edildi.


Ünye Belediyesi’nin yeni dönemde kiralama yönteminden vazgeçerek aylık kiralama maliyeti ile aynı oranda borçlanarak belediyenin öz malı olarak araç kazandırma planlaması da hayata geçiriliyor. Bu kapsamda 3 Eylül 2024 tarihli belediye meclis onayı ile başlayan süreç kapsamında planlanan 13 adet hafif ticari araç alımı çerçevesinde 7 adet aracın alım sürecine başlandı. Geriye kalan 6 araçtan 4 tanesinin binek, 2 tanesinin ise binek arazi aracı olarak alımının yapılması meclis tarafından onaylandı.


Yine Ünye Belediyesi tarafından altyapı ve yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılmak üzere bir adet greyder alınması oy birliği ile kabul edildi.



Ünye Belediyesi’nin bütçesi 2 milyar 255 milyon TL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Naci Görür’den Malatya’daki 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama: "Endişe yok" Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Akuşağı-Kale/Malatya’da deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" dedi. Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da kısmi hasar gören bir binadaki 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığı, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam 4 binada hasar meydana geldiğini açıklandı. Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Naci Görür açıklamasında, "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bugün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok. Elazığ’daki ve Malatya’daki hemşehrilerime duyuru: Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Antalya Ünlü oyuncular ALKÜ’lü öğrencilerle söyleşide buluştu Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluşan ünlü oyuncular Metin Yıldız, Yunus Karaca ve Metin Keçeci öğrencilere hayat hikayelerini ve tecrübelerini esprili dille anlattı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) öğrencilerin öğrenimine katkı sunacak bilimsel, kültürel ve sanatsal programlar düzenlenmeye devam ediyor. Öğrencilerin hayat tecrübelerine katkı sunduğu ve merak edilenlerin cevaplandığı “Metin Yıldız ve Yunus Karaca ile Birtakım Sanatsal Söyleşiler” isimli program gerçekleşti. Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Genel Sekreter Onur Ocakdan, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Hayat hikayelerini kahkahalarla dinlediler Metin Yıldız ile Yunus Karaca’nın rol aldığı “Deli Zekalılar” isimli dizi çekimleri için Alanya’da bulunan ekibin geldiği söyleşiye dizi kadrosundan Metin Keçeci de katıldı. Söyleşiyi kısa bir anısını anlatarak başlatan oyuncu Metin Yıldız, oyunculuk sektörüne nasıl başladığını ve karşılaştığı zorlukları anlattı. Katıldığı turnelerde ve sahnelerde yaşadığı zorlukları esprili bir dille anlatan Yıldız, öğrencileri kahkahalara boğdu. Küçük yaşta yarıştığı bir yetenek programında ünlenerek dizi ve filmlerde rol üstlenen Yunus Karaca ise yeteneklerin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Oyuncu Metin Keçeci de öğrencilere hayat ve tecrübelerini aktardı. Dinleyenlerin oldukça keyif aldığı söyleşi, soru-cevap bölümüyle devam etti. Öğrenciler, oyunculara sektörle ilgili merak ettiklerini ve oyuncuların karşılaştığı zorlukların neler olduğu sorularını da yönlendirdiler. Söyleşi sonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ve Genel Sekreter Onur Ocakdan oyunculara hediye takdiminde bulundu. Program, öğrencilerin oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.