ASAYİŞ - 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:21

Ordu’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

A
A
A
Ordu’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Ordu’da polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 2 şahıs tutuklandı, 15 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.


İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, uyuşturucu ticareti ve kullanımına yönelik çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yapılan aramalarda toplamda 22 gram esrar, 15 gram metamfetamin, 27 adet sentetik ecza, 1 gram kokain ve 2 adet ecstasy maddesi ele geçirildi.


İkametlerinde 7 gram metamfetamin, 5 gram esrar maddesi, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilen 2 şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı. 15 şahıs hakkında ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan adli işlem başlatıldı.


Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının devam edeceği belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyalı anneler, Anneler Günü dolayısıyla tezgah başına geçti Konyalı anneler, Anneler Günü dolayısıyla ve ekonomilerine destek olmak amacıyla açılan sergide el emeği ürünlerini satışa sundu. Konya’da birçok kadın, el emeği ürünlerini Anneler Günü dolasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen sergide satışa sundu. Melikşah Pazar Alanında 3 gün satış yapan kadınlar, hem kendi el emeği ürünlerini sergilemenin mutluluğunu yaşarken hem de ekonomilerine katkı sağladı. Sergide kadınların el işi ile yaptıkları seramikler, takılar, danteller, tablolar ve çantalar satışa sunuldu. Anneler, kendi el emeği ürünlerini burada satışa sunmanın mutluluğunun paha biçilmez olduğunu ifade etti. “Çocuklarımız da mutlu oluyor” Anneler Günü dolayısıyla sergilerini açtıklarını ve bundan gurur duyduklarını ifade eden Hatice Erkurt, “Anneler Günü için sergimizi açtık. Bütün annelerin Anneler Günü kutluyorum. Güzel ve verimli olmak hayatta en iyisi. Üretmeyi çok seviyoruz. Üreten olmaktan mutluyuz. Ürettiğimiz zaman iki kat daha da seviniyoruz. Çocuklarımız da mutlu oluyor” dedi. “Burada olmaktan mutluyum” İşini çok sevdiğini ve sevdiklerini de sevindirmeyi daha da çok sevdiğini belirten Hatice Soysal, “Anneler Günü dolayısıyla sergi açtık. Herkesin Anneler Günü’nü kutluyorum. Burada olmaktan mutluyum. Neredeyse 15 yıldır seramik işi ile uğraşıyorum. Çok severek yapıyorum. Sevdiklerimi sevindirmeyi daha çok seviyorum” şeklinde konuştu.
Ankara Bakan Göktaş’tan özel Anneler Günü mesajı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anneler Günü’nü, sosyal medya hesabından paylaştığı iki oğlunun da bulunduğu fotoğrafla kutladı. Göktaş, Anneler Günü dolayısıyla hem video mesaj hem de oğullarıyla çekildiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Oğulları Hamza ve Yusuf’un da bulunduğu fotoğrafı paylaşan Bakan Göktaş, anneliği hiç bitmeyen bir yolculuk, ömür boyu süren benzersiz bir tecrübe olarak nitelendirdi. Kendi annesinin de hem çocukken hem de bugün her an yanında olduğunu, sevgi ve şefkatiyle sarıp sarmaladığını belirten Göktaş, “Geleceğe bırakacağımız en büyük mirasın özgüvenli, bilgili, sağlıklı ve iyi yetişmiş nesiller olacağına yürekten inanıyorum. Çocuklarımız düşecekler, kalkacaklar, hata yapacaklar, öğrenecekler ve biz hep yanlarında olacağız. Bana göre ebeveyn olarak en büyük vazifemiz hiç bitmeyen bir heyecanla onlara doğruyu gösterebilmek” ifadelerini kullandı. Barış içinde, huzurlu ve mutlu bir dünyayı tesis etmenin yolunun, geleceğin umudu çocukları sevgiyle büyütmekten geçtiğini aktaran Göktaş, şunları kaydetti: “Önce kendi evimizdeki, ailemizdeki huzuru sağlayarak bunu başarabiliriz. Birlikte uyandığımız her yeni günde ben de çocuklarımla beraber yeni şeyler öğrendim, hayatı yeniden keşfettim, her bir insanın farklı bir dünya olduğunu fark ettim ve kendime yeni hedefler belirledim. Bugün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak en büyük görevlerimden biri sorumluluğumuz altında bulunan on binlerce evladımızın hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri mutlu yarınlara ulaşmalarını sağlamak.” “Bir kadını anne yapan yüreğidir” Göktaş, bakanlığın sosyal medya hesabından paylaşılan video mesajda ise anneleri evin direği, hayatın ahengi, sıcak ve güven dolu bir kucak olarak nitelendirdi. Her kadının yüreğindeki en yüce makamın annelik olduğunu belirten Göktaş, şunları söyledi: “Bir kadını anne yapan yüreğidir. Kalbinden taşan muhabbetle ‘anne’ demeye hasret çocukları bağrına basar, koruyucu anne olur, yeryüzüne merhamet dağıtır kadınlar. Her anne oluş bir yeniden doğuştur. Her yeni doğuşla aydınlanır dünyamız. Bize sabrın güzelliğini öğreten şehit annelerinin, fedakarlığın sınırsızlığını gösteren engelli annelerinin, başta Filistinli olmak üzere savaş mağduru tüm kadınların ve tüm annelerin anneler gününü canı gönülden kutluyorum. Yeryüzünün ışığı annelerimizi sadece bugünlük değil, ömürlük bir hürmetle selamlıyorum."
İstanbul Esenyurt Belediyesi engelli anneleri unutmadı Esenyurt Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle engelli ve yaşlı anneleri evlerinde ziyaret etti. Annelere hediye ve çiçek takdim ederek Anneler Günü’nü kutlayan belediye çalışanları Başkan Prof. Dr. Ahmet Özer’in selamlarını iletti. Esenyurt Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle ilçe genelinde yaşayan engelli ve yaşlı anneleri evlerinde ziyaret etti. Başkan Özer’in talimatı ile gerçekleşen ziyarette engelli ve yaşlı annelere hediye ve çiçek takdim edildi. Belediye Başkanı Ahmet Özer’in selamını annelere ileten belediye ekipleri engelli ve yaşlı annelerin sorunları ve ihtiyaçları konusunda gerekenin yapılması için anneleri tek tek dinledi. Sürpriz ziyaret nedeniyle çok mutlu olduklarını belirten anneler, böylesi özel bir günde kendilerini unutmadığı için Başkan Özer’e teşekkürlerini iletti. “Annelerimiz en kıymetli varlıklarımız” Engelli annelerin her daim yanında olacaklarının altını çizen Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, "Başta engelli annelerimiz olmak üzere çocuklarının mutluğu için her zorluğa katlanan, kalpleri şefkat ve merhamet dolu annelerimizin gününü en içten duygularımla kutluyorum. ’Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir. Aslında sadece bir gün değil her gün, her saat, her saniye annelerimizi ansak yeridir, emeklerini ödeyemeyiz. Hepimizin ilk mimarı annedir. Bir toplumun iyi ya da kötü olması, ileri ya da geri gitmesinin en büyük sebeplerinden birisi de kadınlardır. Bu yüzden kadınlar kırmızı çizgimizdir. Kadınların hayatın içinde olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.