KÜLTÜR SANAT - 02 Nisan 2025 Çarşamba 14:00

Ordu’da 20 lezzete coğrafi işaret belgesi

A
A
A
Ordu’da 20 lezzete coğrafi işaret belgesi

Ordu’da, 13’ü Büyükşehir Belediyesi girişimleriyle olmak üzere toplam 20 lezzet coğrafi işaret alarak tescillendi.


Fındık dışında yöre halkı tarafından bilinen ancak tanıtımı yapılmamış pek çok tat, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde tescillenerek markalaştırıldı. Başkan Güler’in öncülüğünde kente özgü 20 yöresel lezzete coğrafi işaret alındı. 13’ü Büyükşehir Belediyesi girişimleriyle olmak üzere Ordu il genelinde coğrafi işaret tescili yapılan ürün sayısı 20’ye çıktı. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kent ile özdeşleşmiş Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Ordu taflan turşusu, Ordu melocan kavurması, Ordu galdirik kavurması, Ordu Sakarca mıhlaması, Mesudiye goliti(Mesudiye kuru ekmeği), Ordu pancar çorbası(Ordu karalahana çorbası), Ordu zeytinyağlı karalahana sarması(Ordu zeytinyağlı pancar sarması), Ordu pidesi(Ordu yağlısı), Ordu fındıklı burma tatlısı, Ordu içli tava tescil ve Ordu fındık tirmidi kavurması, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek koruma altına alındı.



Kırsal kalkınmaya ve sürdürülebilir tarım üretimine katkı sağlayacak


Yurt içi ve yurt dışında pazar payının artması açısından önem arz eden coğrafi işaret ile daha çok tercih edilecek olan ürünler Ordu’nun kırsal kalkınması ve sürdürülebilir tarım üretimine de katkı sağlayacak. Öte yandan 20 yöresel tadın bulunduğu listeye yeni yöresel ürünler ekleme çalışmaları da devam ediyor.



Ordu’da 20 lezzete coğrafi işaret belgesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Kocagöz, yangında iş yerleri zarar gören esnafla görüştü Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Hurdacılar Sitesi’nde çıkan yangın sonrası bölgeyi ziyaret ederek esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. "Biz yanınızdayız, bu zor günleri birlikte aşacağız. Esnafımız bizim her şeyimiz" diyerek destek mesajı verdi. Antalya’nın Kepez ilçesinde Hurdacılar Sitesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, büyük maddi hasara yol açtı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüyerek birçok iş yerini ve depo alanını kullanılamaz hale getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin yoğun müdahalesi ve Kepez Belediyesi ekiplerinin de desteğiyle yangın kontrol altına alındı. Yangının ardından bölgeye giden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, zarar gören esnafa "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu. Başkan Kocagöz, iş yerleri yanan esnafı tek tek ziyaret ederek yangın gecesine dair bilgiler aldı ve destek sözü verdi. "Esnafımız bizim her şeyimiz" Yangın bölgesinde duygusal açıklamalarda bulunan Başkan Kocagöz, "Canınıza bir şey gelmesin. Biz yanınızdayız. İş makinelerimiz emrinizde, şahsi olarak da yanınızdayım. Ne gerekiyorsa birlikte yapacağız. Bu zor günleri birlikte aşacağız. Esnafımız bizim her şeyimiz" dedi. Yangına ilk müdahaleyi gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerini de ziyaret eden Başkan Kocagöz, özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. "Esnafımızın yanında durmaya geldik. Bizler bu günler için lazımız" diyerek itfaiye ekiplerine kolaylıklar diledi.