SAĞLIK - 14 Ekim 2024 Pazartesi 11:34

Meme kanserine karşı sahilde yoga etkinliği yapıldı

A
A
A
Meme kanserine karşı sahilde yoga etkinliği yapıldı

Ordu’da, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı özelinde stresin azaltılması ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla sahilde yoga etkinliği düzenledi.


Medical Park Ordu Hastanesi’nin yoga eğitmeni Arzu Özen eşliğinde gerçekleştirdiği farkındalık etkinliğinde sağlıklı yaşamın önemi vurgulanırken, aynı zamanda kanserle mücadelede ruhsal ve fiziksel gücün önemine de değinildi. Etkinlik, Ordu’nun çeşitli bölgelerinden katılan, kanserle mücadele eden kadınlar ve farkındalık oluşturmak isteyen bireylerinin katılımıyla düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, farkındalık oluşturmak için pembe kıyafetler giydi.


Farkındalık mesajı verildi


Hastane yetkilileri, etkinliğin amacının toplumda meme kanseri farkındalığını artırmak ve kadınları düzenli kontroller konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti. Etkinlikte meme kanserinin erken teşhisle tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekildi.


Katılımcılar, sahilde yapılan yoga seansının ardından hastane yetkilileri ile kahve içerek sohbet ettiler. Etkinlik, katılımcılara dağıtılan bilgilendirici broşürlerle sona erdi.


Medical Park Ordu Hastanesi yetkilileri, benzer farkındalık etkinliklerine devam edeceklerini ifade etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’deki bütün okullarda deprem tatbikatı yapıldı Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD Kayseri İl Müdürlüğü tarafından Kayseri genelindeki 1129 okulda eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması günü çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki okullarda tatbikat gerçekleştirildi. Şehit Birol Mutlu Ortaokulu’ndaki tatbikata İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, AFAD İl Müdürü Rifat Genç, arama kurtarma ekipleri temsilcileri katıldı. Tatbikat çerçevesinde okulda deprem alarmı verilerek öğrencilerin çök-kapan-tutun yapması sağlandı. Daha sonra öğrenciler öğretmenleri eşliğinde okuldan güvenli bir şekilde toplanma alanına tahliye edildi. Binada mahsur kalan öğrencilerin tespit edilmesi üzerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri harekete geçerek pencereden mahsur kalan öğrencileri kurtardı. Yaralı öğrenciler UMKE ve sağlık ekiplerine teslim edilerek tedavileri sağlandı. Tatbikat çerçevesinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timine ait köpekler de gösteri yaptı. Eğitmeninin talimatlarını eksiksiz yerine getiren köpekler, izleyenlerden tam not aldı. Tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlandığını aktaran AFDA Kayseri İl Müdürü Rifat Genç; "Bugün ’Uluslararası Afet Riskini Azaltma Günü’ çerçevesinde tatbikat icra ettik. Bunu yapmamızdaki amaç; afetlerden etkilenmemek, yaralanmamak, zarar görmemek içindir. Bugün yaptığımız tatbikat çok başarılıydı. Ama biz buna hazır bir şekilde başladık. Ansızın da olabilirdi bu; okulumuzda yangın çıkabilirdi. bir deprem olabilirdi. Bu gibi durumlarda da sizlerin okullardan hızlı bir şekilde çıkmanız gerekmektedir. Her şeyden önemlisi asla panik yapmamanız gerekiyor. Bugün Kayseri’deki 1129 okulumuzda eş zamanlı olarak tatbikat icra ettik. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
İzmir Aydın Koç, TÖSSFED başkanlığına adaylığını açıkladı Aydın Koç, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TÖSSFED) 16 Kasım’da yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Aydın Koç, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TÖSSFED) başkanlığına adaylığını açıkladı. İzmir’de bir otelde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklamasının en büyük sebebinin Türkiye’nin dört bir yanındaki özel sporcuların potansiyeline inanması olduğunu belirten Koç, onların başarılarını daha ileri taşımak için sorumluluk almak istediklerini söyledi. “Ulusal ve uluslararası turnuvalara hazırlayacak bir yapı kurmayı hedefliyoruz” Seçimi kazanması durumunda önemli projeleri hayata geçirmeyi hedeflediğini ifade eden Koç, "Başkanlık görevine gelmem halinde öncelikli hedefim, tüm özel sporcularımızın spora erişimini kolaylaştırmak ve onlara hak ettikleri desteği sunmaktır. Türkiye’nin dört bir yanında spor tesislerini özel sporcularımız için daha erişilebilir hale getirmek, eğitim programlarını yaygınlaştırmak ve onlara en iyi şartlarda spor yapma imkanları sunmak ilk adımımız olacaktır. Ayrıca, özel sporcularımızın uluslararası arenada daha fazla yer alması ve bayrağımızı gururla dalgalandırmaları için onları ulusal ve uluslararası turnuvalara hazırlayacak bir yapı kurmayı hedefliyoruz. Bu süreçte sporcu sağlığı, psikolojik destek ve profesyonel gelişim konularında yanlarında olacağız” dedi. Koç, hayata geçirmeyi planladıkları projelerle Türkiye genelinde özel sporcuların kendilerini geliştirebileceği, spor yoluyla sosyal hayata daha fazla katılabileceği programlar başlatacaklarını ifade etti. Her bölgeye özel spor merkezleri kurulmasını amaçladıklarının altını çizen Koç, "Bu merkezler sadece spor değil aynı zamanda sosyal entegrasyon ve kişisel gelişim için de bir platform olacaktır. Ayrıca federasyon bünyesinde bilimsel araştırmalar ve eğitim projeleri geliştireceğiz. Bu sayede antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerine daha kaliteli hizmet vereceğiz. Teknolojinin sunduğu imkanları da kullanarak dijital platformlar üzerinden eğitim ve rehberlik hizmetleri sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.