GENEL - 05 Nisan 2012 Perşembe 13:42

BABA SIRTINDA DEREYİ GEÇİP OKULA GİDİYORLAR

A
A
A
BABA SIRTINDA DEREYİ GEÇİP OKULA GİDİYORLAR

Ordu`nun Ünye ilçesine bağlı Keş köyünde dere yüzünden çocuklarını okula, hastalarını ilçeye götüremeyen köylüler, yıllardır çektikleri çileden kurtulmak için bir yaya köprüsü istiyorlar.
Keş köyü sakinleri, derede suyun yüksek olduğu zamanlarda çocuklarını sırtlarında karşıya geçirerek yola çıkarıyorlar. Köyün yaşlılarından 65 yaşındaki Ümmühan Kaya, "Hayvanlarımızı otlatmak için bahçemize geçemiyoruz. Dereden yüzerek geçiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, biz bir köprü istiyoruz. Burada su yüksek olduğu zaman sele kapılan oluyor, bağırınca koşup geliyoruz ve kurtarıyoruz. Devletimizden bir destek ve yardım bekliyoruz. Maddi durumumuz olsa biz bu köprüyü yapar bu çileyi çekmeyiz.
Hayvanlarımız suya kapıldığında ben bile mecburen suya girmek zorunda kalıyorum" dedi.
Köy sakinlerinden Ali Küçük (42) ise biri açıktan okuyan 4 öğrenci çocuğu olduğunu ifade ederek, "Sadece bu köprü olmamasının yüzünden büyük kızımı okutamadım. Okuldan devamlı devamsızlık bildirisi geliyor. Biz buradan araba geçirmek için köprü istemiyoruz, sadece yayaların geçebileceği bir köprü olsun yeter. Hastamız olduğu zaman ormanları dolaşarak yola çıkıyoruz" diye konuştu.
Çektikleri çilenin bitmesi için Ünye Kaymakamlığı`na ve DSİ`ye müracaat ettiğini belirten Ali Küçük, "DSİ`den dilekçem geri geldi. `Ele alınacak` dediler, aradan 2 sene geçti. 30 yıldan beri ben bu sıkıntıyı çekiyorum" şeklinde konuştu.
Geçirdiği trafik kazası nedeniyle yüzde 50 felç raporu olduğunu söyleyen Hayrettin Bayraktar isimli vatandaş ise, "Ben bu sudan geçmek isterken düştüm, ondan sonra akıllandım, daha geçmiyorum. Ben suya düşünce boğulmaktan komşu köyün muhtarı kurtardı" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Helikopter kazasında hayatını kaybeden ATT Selçuk Saykal’ın son görüntüleri Muğla’da meydana gelen ambulans helikopter kazasında hayatını kaybeden ATT Personeli Selçuk Saykal’ın geçtiğimiz yıl yaptığı bir röportajda görevin zorluklarından bahsederken hava şartlarındaki değişkenliğe dikkat çektiği görüntüleri ortaya çıktı. Muğla’nın Menteşe ilçesinde bugün sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter, kalkış sırasında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin en üst katına çarptı. Çarpma sonucu hasar alan helikopter binanın yanındaki boş alana düştü. Antalya’ya gelmek üzere havalandığı sırada düşen ambulans helikopterde bulunan Pilot Tamer Gönül, Pilot Bayram Çiçek, Dr. Cengiz Coşkun ve ATT Selçuk Saykal hayatını kaybetti. "Aldığımız eğitimler her türlü müdahaleyi yapabilmeye imkan veriyor" Saykal’ın geçtiğimiz yıl 24 Haziran tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinde hizmet veren ambulans helikopterlerin çalışmalarıyla ilgili hazırlanan haberde İhlas Haber Ajansı’na (İHA) verdiği röportajda 10 yıldır ambulans helikopterde ATT olarak görev yaptığını söylemişti. Saykal’ın ekip arkadaşlarıyla birlikte göreve çıkışları, hastaya müdahale ve hava ambulansına alınmasının görüntülere yansıdığı haberde Saykal, röportajında görevin zorlukları sorulduğunda hava şartlarına dikkati çekmişti. Aldıkları eğitimin her şartta görevlerinin yapabilmesine imkan sağladığını anlatan Saykal, "Hava durumu ortada olunca kötü veya iyi değerlendiremediğimiz zaman çıkmak durumunda kaldığımız vakalar oluyor, yılların tecrübesi ile hastalarımıza müdahale ediyoruz. Hastalar ya da hasta yakınlarında hava korkusu yaşayanları ikna etmeye çalışıyoruz, bilinci açık hastalarımıza helikoptere binmeden bilgi veriyoruz, burada ses olduğu için biraz zorlanıyoruz. Onun dışında çok zorluk yaşamıyoruz. Kalp krizi ya da trafik kazası yapan travmalı hastalarda havada müdahale etmemiz gereken durumlar oluyor, onlara müdahalemizi yapıyoruz. Kalbi durup hayata döndürdüğümüz çok sayıda hasta oldu. Her türlü ekipmanımız var. Aldığımız eğitimler de her türlü müdahaleyi yapmamıza imkan veriyor. Hastalarımıza en iyi şekilde müdahale ediyoruz ” ifadelerini kullanmıştı.