YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 15:20

YARIM ASIRDIR MALİ MÜŞAVİR

A
A
A
YARIM ASIRDIR MALİ MÜŞAVİR

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, meslekte 50. ve 40. yılını tamamlayan muhasebeci ve mali müşavirleri birer plaketle onurlandırdı.
Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen ve Vali Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, OSMMMO Başkanı Ertuğrul Yüksel, bazı daire müdürleri, Ordu’da faaliyet gösteren serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin de katıldığı törende, mesleğin duayenleri onurlandırıldı.
Buradaki törende konuşan Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, muhasebenin ekonominin ve kalkınmanın dinamosu olup, ölçü ve denge mesleği olduğunu söyledi. Yüksel, "Muhasebe, ticari hayatın kalbinde Vergi Dairesi ile mükellef arasında köprü görevi gören, barajdan ovaya su götüren kanallardır" dedi.
Programda, OSMMMO yönetimi tarafından meslekte 40 yılını tamamlayan ve hala aktif olan muhasebeci ve mali müşavirlere plaket verildi.
Meslekte 50. yılını yaşayan ve mesleğin duayeni olan Orhan Ümit Felek’e plaketini Ordu Valisi Orhan Düzgün takdim etti. Törende 40 yılı aşkın süredir mesleği devam ettiren İsmet Kayserilioğlu, Şenel Yıldıran, Turgut Tuna ve Akın Öztürk plaketle onurlandırıldılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karşıyaka’dan şirketleşme adımı Karşıyaka Spor Kulübü, şirketleşme için harekete geçtiklerini açıkladı. Karşıyaka Spor Kulübü, son dönemlerde borçların artması üzerine harekete geçti ve şirketleşmek için önemli bir adım attı. Başkan İlker Ergüllü ve yönetim kurulu üyeleri, şirketleşmeye dair resmi internet sitesinden yayımladığı açıklamada, "Bu zor günleri öncelikle el birliği ile ve sonrasında da yapısal reformlarla aşabileceğimizi düşünmekteyiz. Bu zor ekonomik şartlarda spor kulüplerinin yaşaması için gereken sponsor destekleri maalesef olması gereken seviyelerin çok altında kalmakta ve bu durum kulübümüz için de geçerliliğini korumaktadır. Bunun yanı sıra kamuoyuna da yansımış olması itibarı ile spor kulüplerinde yıllardır gecikmiş ve birikmiş vergi borçları, aylık %4 - %4,5 olarak uygulanan gecikme faizleri ile birlikte Maliye tarafından talep edilmiş ve kulüp yöneticilerinin bu borçlardan bireysel olarak da sorumlu tutulacağı bildirilmiştir. Zaten gündelik giderleri karşılamakta ve sporcu ödemelerini yapmakta zorlanan kulübümüz, gerçekten altından kalkılması zor bir durumda kalmıştır. Karşıyaka Spor Kulübü organlarının başkanları, yöneticileri ve sevdalıları olarak şahsi yapacağımız katkıların yanı sıra öncelikle ortağı bulunduğumuz ve bize ait olan şirketlerimizi sponsor da yaparak dönemimize ait vergi borcu asıllarını ve benzerlerini ödeyecek şekilde hareket etme kararı almış bulunmaktayız. Ancak kesin bir gerçek var ki sürdürülebilir ve ileriye dönük yapısal reformlara da ihtiyaç olduğu aşikardır. Bunun da yolunun şirketleşmekten geçtiğini düşünmekteyiz. Doğru bir planlama ile bir veya birden fazla çok ortaklı anonim şirketlerin sportif branşlarımızla bir araya getirilmesi neticesinde oluşan yeni yapılanmanın doğru çözüm olacağına inanıyoruz. Yönetim kurulumuz, bu konunun enine boyuna konuşulması ve karara bağlanarak yetki alınması yönünde olağanüstü bir genel kurul toplantısı planlamaktadır. Bu açıklama olağanüstü genel kurul çağrısı olmayıp söz konusu olağanüstü genel kurul için yönetim kurulumuz ayrıca tarih ve gündemi belirterek çağrıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Kahtalı Mıçe’nin ismi Adıyaman Üniversitesinde yaşatılacak Adıyaman’ın yaşayan efsanelerinden Kahtalı Mıçe’nin ismi Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Devlet Konservatuvarı binasına verildi. Adıyaman Üniversitesi Senatosunun 2024/17-04 sayılı kararı sonrası Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu’nda isimlendirme töreni düzenlendi. Sanat hayatında 54 yılı geride bırakan Kahtalı Mıçe’yi (Mustafa Aslan) bu anlamlı törende sevenleri yalnız bırakmadı. Konuşmasına, Kahtalı Mıçe’nin Adıyaman’ın en önemli turizm elçilerinden biri ve değeri bilinmesi gereken büyük bir sanat insanı olduğunu söyleyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş, “Ünü, Adıyaman’ı aşıp tüm Türkiye’ye yayılan, hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz değerli büyüğümüz Kahtalı Mıçe’yi üniversitemizde ağırlamanın sevinci içerisindeyiz. 27 Ağustos tarihli senato kararımız ile Mustafa Kahtalı ismi üniversitemiz devlet konservatuvarı hizmet binasına verilmişti. Bu karar kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Oluşan memnuniyetin kıvancını da taşıyarak binamızın isimlendirme töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu törenle Adıyaman’ın ruhunu ve hikayesini; sesi ve sözüne katan, ezgileri ve yanık sesiyle sözcükleri yoğuran ulu çınar Kahtalı Mıçe’ye olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek arzusundayız. Mıçe kentin en önemli kültür elçilerinden biridir. Yaşadığı topluma değer katan bir sanat insanıdır” dedi. Kahtalı Mıçe, Adıyaman Üniversitesince şahsına gösterilen ilgiden ötürü oldukça duygulandığını belirterek, “Başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş hocam ve Adıyaman Üniversitesi Senatosunun değerli üyeleri olmak üzere, bu güzel törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Program, ADYÜ Devlet Konservatuvarı akademisyen ve öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisi ile devam etti. ADYÜ Devlet Konservatuvarı önündeki halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Kahtalı Mıçe ismini taşıyan konservatuvar binasının açılışı geçekleştirildi. İsimlendirme törenine; Belediye Başkan Vekili Mahmut Gazi İspir, Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş, kurum amirleri, STK temsilcileri, bestekar Aziz Çelik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.