POLİTİKA - 18 Nisan 2025 Cuma 13:18

’Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ programı ile sorular doğrudan Başkan Özdemir’e sorulacak

A
A
A
’Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ programı ile sorular doğrudan Başkan Özdemir’e sorulacak

Niğde Belediyesi, vatandaşların belediye hizmetleri hakkında doğrudan bilgi almasını, sorunlarını ve taleplerini birebir iletmesini sağlayacak yeni bir buluşmaya daha hazırlanıyor. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in katılımıyla gerçekleşecek ’Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor’ etkinliği, 19 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da Terminal TOKİ Hıdırlık Parkı’nda yapılacak.


Buluşma, ’Milletle Bütünleşen Belediyecilik’ vizyonu istikametinde, şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle hayata geçiriliyor. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, etkinlikte vatandaşların sorularını doğrudan yanıtlayarak hem çalışmalar hakkında bilgi verecek hem de halkın görüş ve önerilerini dinleyecek. Son yıllarda şehirde yürütülen altyapı ve üstyapı yatırımları, sosyal destekler, kültürel etkinlikler ve olağanüstü çalışmalarıyla dikkat çeken Niğde Belediyesi, etkinlikle birlikte vatandaşlarla kurduğu diyaloğu daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Başkan Özdemir, düzenli olarak farklı mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı; "Belediyecilik yalnızca yol yapmakla, park yapmakla sınırlı değildir. Asıl olan, vatandaşın sesine kulak vermek, ihtiyaçları yerinde ve doğrudan tespit etmek, çözümü birlikte üretmektir. Bu yüzden halkımızla her fırsatta bir araya gelmeye büyük önem veriyoruz. 19 Nisan’da Terminal TOKİ’de gerçekleştireceğimiz bu buluşmada da hem yapılanları anlatacağız hem de vatandaşımızın beklenti ve önerilerini dinleyeceğiz."


19 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da Terminal TOKİ Hıdırlık Parkı’nda düzenlenecek olan etkinliğe tüm Niğdeliler davet edilirken, etkinlikte vatandaşlar doğrudan Başkan Emrah Özdemir’e soru sorabilecek, görüşlerini paylaşabilecek. Katılımcıların yalnızca sorunlarını değil, yaşadıkları bölgelerde yapılmasını istedikleri projeleri, önerileri ve fikirleri de paylaşabileceği açık oturum formatındaki buluşma, aynı zamanda belediye hizmetlerinin halkın ihtiyaçlarına göre şekillenmesine katkı sağlayacak.


Başkan Özdemir bu tarz buluşmaların farklı mahallelerde de devam edeceğini belirterek; "Belediyeciliğin kalbi halkla birlikte atar. Halkımızı dinledikçe daha doğru ve etkili hizmetler üretmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da sürüler merada Erzincan’da kar yağışsız, kurak geçen Aralık ayında havalarında sıcak gitmesiyle birlikte küçükbaş hayvan üreticileri sürülerini meraya çıkardı. Güneşli havayı fırsata çeviren üreticiler, hayvanlarını doğal otlaklarda otlatarak yem masraflarını azaltıyor. 20 gün önce yağan kar yağışı nedeniyle hayvanlarını ahırlarda beslemek zorunda kalan üreticiler, havaların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla sürülerini yeniden meralara saldı. Bu sayede küçükbaş hayvanlar doğal otlardan faydalanırken, üreticiler de artan yem fiyatları karşısında ekonomik avantaj sağlıyor. Üreticilerden Gökhan Topal, bir süre önce kar yağışı nedeniyle hayvanlarını içeride yemlemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Havalar ısınınca koyunları otlağa çıkardık. Bu sıcak günleri fırsat bilerek hem hayvanları otlatıyoruz hem de yem masrafından tasarruf ediyoruz. Önceki yıllarda bu dönemlerde kar olurdu, bu yıl kurak geçecek gibi görünüyor" dedi. Bir diğer üretici Burhan Koyun ise yem fiyatlarının ciddi oranda arttığını ifade ederek, "Yaylalarda kar olduğu için koyunları köye indirmiştik. Yem pahalı olduğu için fırsat buldukça dışarı çıkarıyoruz. Ot olmasa bile geziyorlar, bu da yem masrafını azaltıyor. Yem adeta altınla yarışıyor" diye konuştu. Erzincan’da güneşli günlerin artmasıyla birlikte meralara çıkan küçükbaş sürüler, hem üreticilere ekonomik katkı sağlıyor hem de hayvanların doğal ortamda daha sağlıklı beslenmesine imkân tanıyor.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.