EĞİTİM - 27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:49

Niğde’de ortaokul ve lise öğrencileri için kodlama eğitimi verilecek

A
A
A
Niğde’de ortaokul ve lise öğrencileri için kodlama eğitimi verilecek

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ortaokul ve lise öğrencileri için kodlama, yazılım eğitimi verecek.


Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olma vizyonuyla eğitim öğretim, bilim, ar-ge, teknoloji çalışmalarını sürdüren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; ortaokul düzeyindeki öğrenciler için temel kodlama, lise öğrencilerine ise pyhton programlama dilinde İleri programlama eğitimi verecek. Yabancı dil kurslarından fotoğrafçılık ve grafik tasarımına, aşçılıktan verimli hayvancılık tekniklerine kadar birçok alanda sertifika programı ve kurslar düzenleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) bünyesinde gerçekleşecek eğitimler, üniversitenin Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim elemanı olan ve yazılım, bilişim teknolojileri, programlama/kodlama, yapay zekâ, dijital medya platformları ve veri madenciliği gibi alanlarda bilimsel araştırmalar yapan Doç. Dr. Ahmet Şakir Dokuz, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Dokuz ve Arş. Gör. Alper Ecemiş tarafından yürütülecek. Yazılım ve bilişim teknolojileri alanında lisans programı açılan ve bu alanda fakülte açılmasının uygun görüldüğü sayılı yükseköğretim kurumu arasında yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, böylece günümüzde çağın en önemli ve stratejik meselesi olan yazılımda da bölgesel kalkınmaya katkı sunmuş olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; "Şehrimizdeki ilk ve ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için düzenlenen söz konusu eğitimler üniversitemiz tarihinde ilgili alanda düzenlenen ilk eğitim programı. Üniversitemizde bu yıl lisans düzeyinde Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü açıldı ve önümüzdeki dönem öğrenci almaya dönük çalışmaları sürdürülüyor. Bu yönüyle üniversitemizin yapay zekâ, dijitalleşme, bilişim teknolojileri ve yazılım/programlama alanlarında yetkin insan kaynağına sahip ve daha geniş kadro için de çalışmalar devam ediyor" dedi.


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin birçok alanda öncü olmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Rektör Uslu; böylesine önemli bir alanda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik tertip edilen bu eğitimler dolayısıyla Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile eğitimleri verecek olan Doç. Dr. Ahmet Şakir Dokuz, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Dokuz ve Arş. Gör. Alper Ecemiş’e teşekkür etti.



Niğde’de ortaokul ve lise öğrencileri için kodlama eğitimi verilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne polisinden ’Şok’ uygulama: Araçlar didik didik arandı Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kentin en işlek noktalarından birisi olan Zübeyde Hanım Caddesi’nde 8 ekip, 20 personelin katılımıyla ’Şok Asayiş Uygulaması’ yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi koordinasyonunda gerçekleştirilen genel güvenlik ve asayiş uygulamasında araçlar tek tek durduruldu, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılan şahıslar üst aramasından da geçirildi. Ayrıca sürücülere alkolmetre ile de ölçüm yapıldı. Genel güvenlik ve asayişin sağlanması, suça konu unsurların tespiti ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik kent genelinde gerçekleştirilen uygulamaya, emniyet müdürlüğünün tüm birimleri katılım sağladı. Uygulama noktalarını dolaşan İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun da ekiplerden bilgi aldı. Kentin en işlek noktalarından birisi olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde uygulama yapan ekipler bölgede kuş uçurtmadı. Araçlardan indirilen sürücü ve yolcu olarak bulunan şahısların kimlik kontrolü yapıldı, bagajlar ve araçların içi de tek tek kontrol edildi. Geniş katılımlı gerçekleştirilen uygulamalarda pek çok noktada aynı anda denetim yapıldı. 236 şahıs sorgulandı,113 araç arandı Denetimlerde 236 şahıs sorgulandı. 113 araç kontrol edildi. Toplamda 7 araç ve sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Uygulamada herhangi bir sorunla karşılaşılmadı ve normal olarak son verildi. Halkın huzur ve güven ortamının sağlanması için gerekli denetim ve uygulamaların sık sık yapılacağı belirtildi. "Kurallara uyuyoruz" Trakya Üniversitesi Motosiklet Topluluğu Başkanı İlhan Şengül, denetime denk geldiklerini ancak kurallara uydukları için herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını söyledi. Herkesin kask ve gerekli ekipmanları kullandığını belirten Şengül, kask takmayan ve sürücü belgeleri olmayan arkadaşlara da belgelerini tamamlamaları gerektiğini söylediklerini aktardı. Uygulamaların trafikte yapılan yanlışları düzeltmek adına çok gerekli olduğunu söyleyen Şengül, "Tüm ekiplere teşekkür ederiz. Herkesin iyiliği için çalışıyorlar" dedi. "Uygulamaları yerinde ve doğru buluyorum" Trakya Üniversitesi Motosiklet Topluluğu Üyesi Yaren Şenol, bilinçli ve kurallara uygun şekilde trafiğe çıkılması ve kask takmanın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan uygulamaları yerinde ve doğru bulduğunu belirten Şenol, diğer sürücülere seslenerek, "Lütfen kaskınızı takın, canınızı koruyun, hiç bir şey sizden daha değerli değildir" diyerek kurallara uyum çağrısında bulundu.