ASAYİŞ - 14 Ekim 2024 Pazartesi 13:09

Niğde’de İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı yapıldı

A
A
A
Niğde’de İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı yapıldı

Niğde’de Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında yapıldı.


Niğde Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gürol Okyar’ın da yer aldığı toplantıda Eylül ayı içerisinde kent genelinde meydana gelen asayiş olayları verileri paylaşıldı.


Genişletilmiş İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısının ardından basın açıklaması yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde’nin huzur ve asayişin sağlanması için 7/24 esasına göre çalışma yapıldığını ifade etti.


Kentte bin 335 emniyet ve 835 jandarma mensubu olmak üzere toplam 2 bin 170 güvenlik personelinin görev yaptığını ifade eden Vali Çelik, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, narkotik, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar, asayiş suçları ve trafik kontrollerine yönelik çalışmaların verilerini aktardı.


2024 yılı Eylül ayında il genelinde terör örgütlerine yönelik yapılan çalışmalarda 2 operasyon düzenlendiğini, 2 şahsın yakalandığını, 2 şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ifade eden Vali Çelik terörden aranması olan 1 şahsın da yakalanarak cezaevine teslim edildiğini belirtti.


Vali Çelik; “ Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Eylül ayında 46 operasyon düzenlenmiş, 74 şahıs yakalanmış, 6 şahıs tutuklanmış, 68 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Eylül uyuşturucunun önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda ise Narko Rehber Uygulaması kapsamında 10 etkinlikle 370 vatandaşımıza, Narko Nokta Projesi kapsamında 10 etkinlikle 2 bin 70 vatandaşımıza, En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında 2 etkinlik 80 anne ve anne adayı olmak üzere toplamda 22 etkinlikle 2 bin 520 vatandaşımıza ulaşılarak bilgilendirme yapılmıştır.” dedi.


Uyuşturucunun arzının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise düzenlenen 102 operasyonda 115 şahsın yakalandığı, 8 şahsın tutuklandığı, 6 şahsın adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ve 101 şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ifade edildi.


Vali Çelik; Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Kapsamında ilimizde 4 operasyon düzenlendi 1 organizatör şahıs yakalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, yapılan operasyonlarda 1 araca el konuldu bu süreçte ise 29 düzensiz göçmen yakalanarak geri gönderme merkezine teslim edildi. Siber Suçlarla Mücadele kapsamında da sanal devriyede 876 sosyal medya hesabı araştırıldı, 71 farklı materyalin incelenmesi tamamlandı. Asayiş olayları kapsamında toplam 169 aranan şahıs yakalandı. Eylül ayı içinde yapılan trafik denetimlerinde ise ekipler 64 bin 558 araç kontrol etti, 21 bin 158 araca cezai işlem uygulandı. Eksikliği bulunan 374 araç ise trafikten men edildi. İl genelinde 291 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 205 vatandaşımız yaralandı" ifadelerine yer verdi.



Niğde’de İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun-Gürcistan arasındaki sağlık turizmine ’tıbbi sözlük’ desteği Samsun’da Gürcü hastalara ve Türk doktorlara destek amacıyla hazırlanan Türkçe-Gürcüce-Latince, Gürcüce-Türkçe-Latince Tıbbi Sözlük, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili’nin de katıldığı toplantıyla tanıtıldı. Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğu’nun desteğiyle Samsun Eczacı Odası, OKSAT, KÜSAD ve Büyük Anadolu Hastaneleri’nin katkılarıyla hayata geçirilen Türkçe-Gürcüce-Latince, Gürcüce-Türkçe-Latince tıbbi sözlüğünün tanıtımı Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili’nin katılımıyla Samsun Eczacı Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yapılan proje ile Samsun’la Gürcistan arasındaki sağlık turizminin daha da geliştirilmesinin amaçlandığı bildirildi. Samsun’da düzenlenen Türkçe-Gürcüce-Latince, Gürcüce-Türkçe-Latince Tıbbi Sözlüğün tanıtımında kitabın hasta ve doktorlara çok önemli ölçüde katkı sağlayacağı belirtildi. “Gürcistan’dan Karadeniz Bölgesi’ne gelen hastası sayısı 80 bin ila 100 bin arasında” Samsun’un sağlık turizmine yönelik istatistiklerin kendisini şaşırttığını kaydeden Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, "2023 yılında Gürcistan’dan Karadeniz Bölgesi’ne tedavi olmaya gelen hastaların sayısı 80 bin ila 100 bin arasındadır. Her bilim alanının kendilerine öz terimleri var. Sağlık alanında çok spesifik terimler var. Yanlış çeviri bir insanın hayatını tehlikeye atabilir. Biz bu sorunları öğrendikten sonra nasıl bir çözüm izleyebiliriz diye düşünmeye başladık. Bunun üzerine yaptığımız çalışma sonucu böyle faydalı bir eser ortaya çıktı. Başkonsolosluk olarak her alanda sizlerle iş birliği yapmaya ve destek olmaya açığız. 14 Ekim’den itibaren Trabzon-Tiflis seferleri de başlayacak. Bunun bölgenin sağlık turizmi başta olmak üzere birçok konuya katkı sağlayacağını düşünüyorum. Samsun-Tiflis uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili de yardımcı olmaya hazırız" dedi. Hediye takdimi Gerçekleşen lansmana Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Özkan, Orta Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (OKSAT) Derneği Başkanı Ecz. Ömer Bir, Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği (KÜSAD) Başkanı Metin Eker, Çarşamba Gürcü Kültür Derneği Başkanı Vet. Hek. Ömer Semiz, Büyük Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Yasemin Turan, özel hastanelerin yetkilileri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve davetliler katıldı. Başkonsolos Nikoloz İashvili, Türkçe-Gürcüce-Latince, Gürcüce-Türkçe-Latince Tıbbi Sözlüğü, Büyük Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Yasemin Turan’a takdim ederken, Genel Müdür Turan da Başkonsolos İashvili’ye günün anlamına binaen hediye takdiminde bulundu.