EĞİTİM - 22 Nisan 2024 Pazartesi 20:24

Niğde’de iki okula şehitlerin ismi verildi

A
A
A
Niğde’de iki okula şehitlerin ismi verildi

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde iki okula şehit Güngör Uğur ve şehit Hüseyin Arısoy’un isimleri verildi.


26 Ağustos 1996 tarihinde Şırnak’ta şehit olan Güngör Uğur’un ismi Ulukışla Anaokulu’nda, 29 Ağustos 2008 tarihinde İzmir’de şehit olan Hüseyin Arısoy’un ismi ise Ulukışla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşatılacak. Şehit Güngör Uğur ve Hüseyin Arısoy’un isminin verildiği okullarda tören gerçekleştirildi. Şehit Uğur ve Arısoy’un ailelerinin de katıldığı törende Ulukışla İlçe Müftüsü Abdülhamit Övüt tarafından dua edildi.


Törende konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, şehitlerin isimlerini bir kez daha öğrencilere, gençlere ve ilçe nezdinde hatırlatmak ve yaşatmak istediklerini belirtti. Aziz şehitlerin bu vatanın birliği ve güçlü kalması adına canını bu bayrak için feda etmekten bir adım bile geri durmadıklarını aktaran Çelik, "Şehitlik mertebesinin ne kadar kıymetli bir makam olduğunu bilen bu millet, şehitlerimizin aziz hatırası olan ailelerine hürmeti, saygıyı hayatın her aşamasında göstermekle mükelleftir. Bu okullarda eğitim-öğretim hayatına devam eden ve edecek öğrencilerimiz için de şehitlerimizin isminin yaşatılması, onların vatanına ve milletine bağlı birer fert olarak yetiştirilmeleri sürecinde motive edici bir değer olacağına inanıyorum" dedi.



Niğde’de iki okula şehitlerin ismi verildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Burak Yılmaz: “Yabancı VAR hakemi istemiyorum” Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Yabancı VAR hakemi istemiyorum. Hata yapacaksa da kendi hakemlerimizin hata yapmasını istiyorum” dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Kayserispor, deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, “Fenerbahçe’ye karşı yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Fenerbahçe’nin özel oyuncuları var. Hızlı oyuncuları var. Ama biz bazı şeyleri kabul etmeden onlara meydan okumaya gelmiştik. Gücümüz bu kadarına yetti. O yüzden Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Aslında çok enteresan bir lig oluyor. Bununla alakalı çok şey söylemek isterim. Ama sezon bittikten sonra söylemek istiyorum. Aslında konuşacak çok şey var. İlişkileri biliyoruz. Hakemleri biliyoruz. Ben de çok şey söylemek isterim. Ben Türk hakem isterim. Herkes yabancı hakem istiyor. Çünkü VAR’da yabancı hakemi kabul etmiyorum kendi adıma. Ben de bu ülkenin bir evladı olarak, bu ülkenin bir değeri olarak; hata yapacaksa da kendi hakemlerimizin hata yapmasını istiyorum. Bazı maçlara yabancı bazı maçlara Türk VAR hakeminin verilmesi bunlar çok irdelenmesi gereken şeyler. Yabancı hakemlerin buraya gelmesi Türk hakemlere bir hakarettir. Aşağılamaktır. Siz bu işi yapamıyorsunuz, art niyetli yapıyorsunuz demektir. Ben o yüzden bu durumu kabul etmiyorum. Kendi insanımıza, kendi hakemlerimize değer verelim. Bugün ilk yediğimiz gol de el var, yok. Siz de her şeyi görüyorsunuz. O yüzden ben burada konuşarak hedef tahtası olmak istemiyorum. Bunları konuşmaya bile gerek yok. Bugün rakibimize gücümüz yetmedi. Onu da bilmemiz lazım. Haftaya final değerinde bir maça çıkacağız. İnşallah o maçı kazanarak Süper Lig’de kalmak istiyoruz” diye konuştu.
Adana Hikmet Karaman: “Dramatik bir maç izledik” Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 6-1 mğlup oldukları Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, “Dramatik bir maç izledik. Oyuncu grubunu ruhsal ve zihinsel mutlu etmezseniz oyun disiplini, motivasyon, maça asılma gibi şeyler göremezsiniz. Biz o kritik dönemleri buhranlı yaşadık. Bunun faturasını da bugün ağır bir şekilde yedik. Onun için oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Adana Demirspor, evinde karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü’ne 6-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Öncelikle dramatik bir maç izledik. Mario Balotelli yanımıza geldi ve topu görmüyoruz dedi. Sonrasında golü yedik ve hakem bizi içeri yolladı. 3 kere üzerimi değiştirdim. Herkes ayakkabılarını, üstünü değiştirdi. Çıktıktan sonra beraberliği yakaladık ama gol yedik ve Mario kırmızı kart gördü. İyi bir Adana Demirspor taraftarı var, takımına sahip çıkan bir şehrimiz var. Maçtan uzaklaştığınızda oyuncuları motive etmek, sorumluluklarınızı yerine getirmek çok önemli” ifadelerini kullandı. “Oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor” Oyuncuları motive etmenin önemli olduğunu vurgulayan Karaman, “Taraftar bana kızıyordur. 5 aya yakındır buradayım. Bu görev süresinde oyuncular sorumlulukların bilincinde bu haftaya kadar geldiler. Ama bazen oyuncu grubunu ruhsal ve zihinsel mutlu etmezseniz oyun disiplini, motivasyon, maça asılma gibi şeyler göremezsiniz. Biz o kritik dönemleri buhranlı yaşadık. Bunun faturasını da bugün ağır bir şekilde yedik. Onun için oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor. Kendi içimizde nasıl bir savaş, mücadele verdiğimizi çok iyi biliyorum. Hem takımımıza hem de şehrimize sahip çıkıp kalan 2 maçı çok iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
Mersin Özhan Pulat: "Oyuncuların mükemmel özverisi ve mücadelesi, bize bu galibiyeti getirdi" Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, 2-1 galip geldikleri MKE Ankaragücü karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şükür bugün hem yaptığımız değişiklikler, hem oyuncuların mükemmel özverisi ve mücadelesi, bize bu galibiyeti getirdi" dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti. Karşılama sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, Gaziantep maçından sonraki gün hemen antrenmanlara başladıklarını belirterek, "Rakip analizlerimizi bitirdik ve oyuncularımıza şunu söyledik. Evet ön tarafta çok güçlü bir Ankaragücü var, çok coşkulu ama biz doğru savunmayı yaparsak ve inanırsak bu maç bize hiç uzak değil dedik. Oyuncular saha kenarında bizim oyundan hiç kopmadığımızı ve inancımızı gördü. Değişikliklerimizle oyuna hep hareket getirmeye çalıştık. Ve çok şükür bugün hem yaptığımız değişiklikler, hem oyuncuların mükemmel özverisi ve mücadelesi, bize bu galibiyeti getirdi. Dele-Bashiru’nun karşı karşıya kaldığı pozisyonu atsak belki daha farklı bir maç olabilirdi. Rakibe topu verdik ama ceza sahası içi aksiyonlarında çok daha etkindik. Tam anlamıyla oyuncular bizim ne oynamak istediğimizi görüp ona göre oynadılar. Oyuncularımızın emeklerine sağlık. Tüm Hatay halkına armağan olsun" diye konuştu. "Terimizin son damlasına kadar kalmak için elimizden geleni yapacağız" Pulat, önümüzdeki hafta deplasmanda oyanayacakları Beşiktaş maçıyla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı; "Bu noktadan sonra artık Hatayspor hiçbir rakibin kim olduğuna bakmaksızın iyi konsantre olmak zorunda. Beşiktaş, evet şu dönemde talihsiz bir rakip, zor bir rakip bizim için ama artık hiçbir hesabı yapacak durumumuz yok. Çünkü bakıyorsunuz geçen hafta VAR hakemi bütün takımlara yabancı gelirken bize yerli VAR hakemi. Bize verilmeyen çok net bir penaltı. Yayıncı kuruluşta dahi bas bas Hatayspor’un hakkının nasıl yendiği söyleniyor. Biz sadece Beşiktaş’la mücadele etsek, sanırım minimuma indirmiş oluruz problemleri. Ama hiçbir şekilde mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Terimizin son damlasına kadar kalmak için elimizden geleni yapacağız."
Antalya Halim Okta: “Maçta tempomuz düşüktü” Beşiktaş Teknik Sorumlusu Halim Okta, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “İlk yarı biraz kötü oynadık. Maçta tempomuz düşüktü. İkinci yarıda oyundan memnunuz. Bir an dikkat dağınıklığı gol yememize sebep oldu. Yenilmediğimiz için memnunuz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Halim Okta, ilk yarıda kötü oynadıklarını ifade ederek, “Maç bizim açımızdan biraz zorluydu. Maç öncesinde sakat ve cezalı oyuncularımız vardır. İyi bir oyun ortaya koymaya çalıştık. Maçı kazanmak istedik. Ama ilk yarı biraz kötü oynadık. Tempomuz düşüktü. İkinci yarıdaki oyundan memnunuz. Bir an dikkat dağınıklığı gol yememize sebep oldu. Yenilmediğimiz için memnunuz. Genç arkadaşlarımıza süre verdik. Onları da görebildiğimiz için ayrıca mutluyuz. Güzel bir maç oldu, her iki taraftı da tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. “Bütün oyumcularımız ellerinden gelen her şeyi yapıyor” Oyuncu değişiklikleri ilgili gelen soruya Okta, “Oyuncu değişikliklerini mecburiyetten yapıyoruz. Oyuncularımızı tam iyileşmeden oynatmak zorunda kaldığımız için zorunlu değişiklikler oluyor. Bütün oyuncularımız ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar, gayret ediyorlar. Bazen kazanılıyor, bazen kaybediliyor. Kazanmak istiyorduk fakat böyle bitti” diye konuştu.