GÜNDEM - 29 Haziran 2024 Cumartesi 13:25

Niğde’de 61 çocuk koruyucu aile ile sevgisiyle büyüyor

A
A
A
Niğde’de 61 çocuk koruyucu aile ile sevgisiyle büyüyor

Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Şenliği düzenlendi.



Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi Merkezi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen şenliğe Niğde Valisi Cahit Çelik eşi Nermin Çelik koruyucu aileler ve çocuklar katıldı. Şenlikte koruyucu aileler çocuklarla beraber oyunlar oynayarak eğlenceli zaman geçirdi. Niğde Valisi Cahit Çelik, koruyucu ailelere teşekkür ederek istenilen şartları uygun olan herkesi koruyucu aile olmaya davet etti.



Düzenlenen şenlikte Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hilal Ünal tarafından ise Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ailelere gönderilen tebrik kartları verdi. Niğde genelinde 48 ailenin 61 çocuğa koruyucu aile olduğunun belirtildiği şenlikte koruyucu aile olmanın şartları da açıklandı. Niğde’de 48 çocuğun koruyucu ailelerin yanında güven ve sevgi dolu bir ortamda büyüdüğü, koruyucu aile olabilmek için evli veya bekar olmanın önemli olmadığı vurgulandı.



Koruyucu aile olmak için en az ilkokul mezunu olmak, düzenli bir gelire sahip olma, zihinsel, fiziksel ve ruhsal sağlık durumunun yerinde olması, adli sicil kaydının temiz olması da aranan şartlar arasında yer alıyor. Koruyucu aile olmak isteyenler ve daha detaylı bilgi almak isteyenlerin Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bilgi alabileceği belirtilirken başvuruların uzmanlar tarafından değerlendirildiği, uygunluk denetimleri yapıldıktan sonra, koruyucu aile adaylarına gerekli eğitimler verildiği ifade edildi.



Niğde’de 61 çocuk koruyucu aile ile sevgisiyle büyüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Gece vakti egzoz patlatan sürücü polisin ısrarlı takibi sonucu yakalandı Aksaray’da gece yarısı abartı egzoz takılı aracıyla sokak aralarında egzoz patlatarak mahalle sakinlerinin huzurunu kaçıran sürücü polisin ısrarlı takibi sonucu yakalandı. Araç trafikten men edilirken sürücüye 10 bin 200 lira para cezası kesildi. Olay, Fatih Mahallesi’nde gece saat 03.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, hemen her gün gece yarısı aynı sokak ve çevresindeki caddelerde egzoz patlatarak mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen sürücü bir vatandaşın ihbarı üzerine emniyeti alarma geçirdi. Her gün egzoz gürültüsüne maruz kalan vatandaşlar cam ve balkonlardan çektikleri görüntülerle emniyete ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri hem vatandaşların gönderdiği görüntüler hem de o çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak araç plakası ve sürücüsünü tespit etti. Bunun üzerine ekipler Onur Ş. (23) idaresindeki 34 plakalı aracı fiziksel olarak takibe aldı. Bir süre yapılan takibin ardından sürücü yine egzoz patlatırken sivil trafik ekiplerine suçüstü yakalandı. Hem eldeki delil görüntüler hem de polisin suçüstü yapması sonucu sürücüye abartılı egzoz kullanmak, APP plaka takmak ve halkın huzurunu bozmak suçlarından 10 bin 200 lira para cezası kesti. Araç trafikten men edilirken takılı olan abartı egzoz sistemi de söktürüldü.
Konya Başkan Altay: “Susuz tarımla yetiştirdiğimiz yerli buğdayın hasadını yaptık” Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi tarafından üretime kazandırılan 14 milyon metrekarelik Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Kampüsü’nde buğday hasadı yapıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımın başkenti Konya’da bir yandan kırsal bölgelerde alternatif ürün ekimini teşvik ederken bir yandan da atıl arazileri üretime kazandırarak tarımsal kalkınmayı desteklediklerini söyledi. “Yerli ve sertifikalı tohum kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz” Bu anlamda Karatay Belediyesi ile birlikte Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Kampüsü’nde tarım alanında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, 14 milyon metrekarelik arazide yürüttükleri projenin özellikle son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliğine bağlı yağış düzensizliği ve kuraklık nedeniyle Konya için büyük önem taşıdığını söyledi. Arazinin bu yıl 10 milyon metrekarelik kısmında tarımsal üretim gerçekleştirdiklerini, kalan kısmı önümüzdeki yıl için hazırladıklarını kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Proje dahilinde 6 milyon metrekarelik kısımda ekimini yaptığımız yerli sertifikalı ‘Bayraktar’ çeşidi buğdayın hasadını yaptık. Bu ekilen alanın büyük bölümünü susuz tarım modeliyle gerçekleştirdik. Hasat edilen buğdayı belediyemiz bünyesindeki Fenni Fırın’da ekmek üretiminde değerlendirmeyi planlıyoruz. Ayrıca bölgede yapılan buğday hasadıyla, yerli ve sertifikalı tohum kullanımını da teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” “Susuz tarım modeliyle yapılan üretim önem arz ediyor” 14 milyon metrekarelik arazi içinde, ürün çeşitliliğinin ve toprak verimliliğinin artırılması ile kuru tarıma uygunluğu sebebiyle 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda da sertifikalı nohut ekimi yapıldığını vurgulayan Başkan Altay, “Özel sektör ile yapılan iş birliği neticesinde 2 milyon 150 bin metrekare alanda sertifikalı tohumluk buğday üretimi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca 350 bin metrekare alanda bitkisel üretimi geliştirmek ve desteklemek amacıyla kadın kooperatifiyle iş birliği yapıyoruz. Bu alanda iklim değişikliği ve kuraklığa bağlı olarak susuz tarım modeliyle yapılan üretimler AR-GE yönüyle önem arz ediyor. Örnek iş birliğinden dolayı Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Büyükşehir Belediyemizle örnek bir tarım projesini hayata geçirdik” Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte örnek bir tarım projesini hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Amacımız ülke tarımının gelişmesine katkı sağlamak. Ben desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.